Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnánk a családdal megértetni a problémánkat az esküvőnkkel kapcsolatban?
Nos a kérdésem eléggé megosztó lehet, tanácsra lenne szükségem.
Július végén lesz az esküvőnk a probléma pedig a vőlegényem testvérének a 3 gyerekéről szól.
Sajnos mérhetetlenül rosszak, nem fogadnak szót senkinek és a szüleiket sem igazán érdekli (5, 7, 11 évesek).
Igazából egy születésnapi ebéd alkalmával sem tudnak nyugton maradni, mindig kiabálnak. Ott ez nem is lenne gond.
A testvérnek és a párjának elmondtuk, hogy nagyon szívesen látjuk őket, de a gyerekeket ne hozzák. Persze ezt kedvesebben, burkoltabban megfogalmazva mondtuk el.
Hát rögtön jött a mindennek elhordás, hogy szemetek vagyunk.
Nem érzem ezt annak, sajnálom ha ő nem tudja bevallani saját magának sem, hogy a gyerkőcök neveletlenek. Én pedig az esküvőmön nem szeretnék ezzel foglalkozni, és ezen mérgelődni, hogy mit törnek-zúznak.
Most már egy hete nem beszéltünk velük, de folyamatosan csak hallom vissza, hogy szidnak minket és már eléggé kezd zavarni.
Mit gondoltok, hogy tudnánk velük megbeszélni ezt? Vagy hagyjuk inkább addig csak megbékélnek?
"mert látom te nem érted a dolgokat. "
Hat ja, ez lehet a baj hogy en nem ertem.
Te nyilvan mindent remekul latsz csak azon ertetlenkedsz hogy miert van ebbol sertodes. En leirtam neked hogy miert, de akkor meg en vagyok a troll.
Minek kerdezel ha csak megerositest akarsz hallani hogy mindent milyen remekul csinalsz?
Nem megerősítésért jöttem, ez a kérdésemből is kiderült.
De sebaj.
Mindenki máshogy látja.
A vendégeket sem szeretném kitenni ennek és magunkat sem. Ha ők ezt nem látják be akkor nem jönnek. Két fővel kevesebb, még megpróbálunk velük még egyszer leülni ha lenyugodtak a kedélyek és elmondani a dolgokat.
De ha nem hát, nem. Nem kötelező a megjelenés.
sok "modern" szülő konkrétan fél a gyerekétől, azért nem neveli... anyósom tanár és volt már dolga egy-két szülővel, akinek mondta h kezdeni kéne valamit a gyerekkel... szülő válasza erre: nem fogok vele veszekedni, mert nem akarom, hogy haragudjon rám - bakker.
nem értem, hogy ha egy szülőnek már mindenki mondja h égedelemrossz a gyerek, mért nem gondolkozik el és kér tanácsot - de mindegy, most nem ez a téma
én mondjuk még nem találkoztam annyira rossz gyerekkel, hogy ne akarnám, hogy jöjjön az esküvőmre, de azért megértem, ha valaki pl. gyerekmentes esküvőt szervez
ha más gyerek nem lesz, akkor nyugodtan mondhatjátok h ez egy gyerekmentes esküvő
Így, teljesen egyet értünk a párommal.
Ez a mi napunk, nem kevés pénzbe van benne amit ketten fizetünk(az lutri, hogy mennyi jön vissza belőle).
Nem szeretnénk ezt elrontani, esetlegesen a vendégeket kellemetlen helyzetbe hozni.
Ha ők ezt felnőtt emberként nem tudják elfogadni, hogy nem szeretnénk ezt megkockáztatni akkor nem kötelező jönni.
Nagyon sajnáljuk, de ne mi alkalmazkodjunk hozzájuk.
egyre inkább úgy gondolom, jobban is járnak nélkületek...
a te napod, te fizeted, te vagy az atyaúristen...
Mi nem azért hívtunk vendégeket, hogy körülrajongjanak, hanem azért, hogy velünk ünnepeljenek... ki a fenével osztanád meg a legboldogabb perceidet, ha a testvéreddel nem?
Millió megoldás lenne, de te egyszerűen nem akarsz ott gyereket és kész. Akkor mondd azt. Simán megoldható lenne, hogy a másik nagyszülőt is meghívjátok, aki az esküvőről kiviszi őket, ha unják, vagy a lagziból hazaviszi őket. De nem, te semmilyen körülmények közt nem akarod őket.
Álomsógornő leszel :(
Nekem nincs neveletlen gyerekem, aki miatt problémám lett volna, de az esküvőnkön volt 10 10 éven aluli gyerek, és az égvilágon senkit nem zavart, hogy jól érzik magukat.
Hát nem is akarok.
Más gyerek nem is lenne ott rajtuk kívül. Ezen mi nem világos?
Már miért hívnám meg a vőlegényem testvérének a férjének a szüleit :D?
Mi közöm van nekem hozzájuk? Semmi.
Ha nem lennének neveletlenek, nem is gondolkodtunk volna rajta, hogy jöjjenek vagy nem.
De nem így van.
Örülj neki, hogy a te gyermekeid jól neveltek.
"Millió megoldás lenne, de te egyszerűen nem akarsz ott gyereket és kész."
És ezzel mi a gond? Megmondta, hogy nem akarja ott őket, tesóék meg ezt képtelenek földolgozni. Ha képtelenek elfogadni, hogy a gyereken túl is van élet, akkor sok mindenről le fognak maradni, de ez már az ő bajuk.
A másik meg, milyen kis aranyos vagy. Hát ott a vén majom nagyi, miért nem szaladgál ő utánuk, ő már biztos nem akarja élvezni az esküvőt, nem akar már szórakozni, kikapcsolódni...
Ja amúgy nekem is van két lányom. Amíg kicsik voltak soha fel se merült bennem, hogy ilyen eseményekre elvigyem őket. Egyszerűen kisgyerek ilyen helyre nem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!