Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnánk a családdal megértetni a problémánkat az esküvőnkkel kapcsolatban?
Nos a kérdésem eléggé megosztó lehet, tanácsra lenne szükségem.
Július végén lesz az esküvőnk a probléma pedig a vőlegényem testvérének a 3 gyerekéről szól.
Sajnos mérhetetlenül rosszak, nem fogadnak szót senkinek és a szüleiket sem igazán érdekli (5, 7, 11 évesek).
Igazából egy születésnapi ebéd alkalmával sem tudnak nyugton maradni, mindig kiabálnak. Ott ez nem is lenne gond.
A testvérnek és a párjának elmondtuk, hogy nagyon szívesen látjuk őket, de a gyerekeket ne hozzák. Persze ezt kedvesebben, burkoltabban megfogalmazva mondtuk el.
Hát rögtön jött a mindennek elhordás, hogy szemetek vagyunk.
Nem érzem ezt annak, sajnálom ha ő nem tudja bevallani saját magának sem, hogy a gyerkőcök neveletlenek. Én pedig az esküvőmön nem szeretnék ezzel foglalkozni, és ezen mérgelődni, hogy mit törnek-zúznak.
Most már egy hete nem beszéltünk velük, de folyamatosan csak hallom vissza, hogy szidnak minket és már eléggé kezd zavarni.
Mit gondoltok, hogy tudnánk velük megbeszélni ezt? Vagy hagyjuk inkább addig csak megbékélnek?
"de jó, hogy itt mindenki tapsikolna, ha a saját testvére nem akarná látni a gyerekeit az esküvőjén..."
nem senki nem tapsikolna! ha épp ésszel felfogná valaki hogy a gyereke olyan rossz hogy társaságba nem lehet vele menni akkor el kellene rajta gondolni hogy hol rontotta el a nevelését. de az a szülő aki nevet azon -mint azt a kérdező írta- hogy a feltételezem méregdrága porcelánt kiveri poénból a gyerek a nagyanyja kezéből annál gondok vannak.
nálunk voltak gyerekek és tudtak viselkedni. voltam olyan esküvőn ahol a gyerekek egy kicsit szaladgáltak a pincérek pedig megkértek mindenkit hogy a gyereket ültessék le bla bla. 1. biztos nem ez volt az első esküvő tehát ezt tudni kellett volna kezelni. 2. annak meg mondjuk a szülő se örült volna a a forró leves a gyereke nyakában landol.
Persze, viselkedési problémáik vannak.
Ahogy anyóstól hallottam a tanárok is mondják a szülőknek, hogy valamit kéne tenni a gyerekekkel mert gondok vannak, zavarják az osztályközösséget, verekednek stb stb. Nyilván a 7 és 11 évesekről van szó.
A legkisebb kislánynál meg az óvodában, vannak kisebb-nagyobb problémák.
"Szerencsére lesz majd gyermekünk"
erre azert ne fogadj nagy osszegben meg. sohasem tudhatod, es ezt nem rosszindulatbol mondom, csak tenykozles.
"És ti örülnétek a a templomi szertartás közepette három gyerek üvöltve rohangálna a templomban és anya-apa nevetve nézné végig és rájuk sem szólna?"
Akkor nem hivnam a komplett csaladot ugy ahogy vannak, ennyi. Amugy meg en ilyeneken sohasem paraztam, mert mar regebben is tudtam hogy a gyerekek nem kis robotok akik ulnek szepen illedelmesen mindig.
Nem kell a szuloket sem elhivni (es a naszajandekra acsingozni).
"a gyereke olyan rossz hogy társaságba nem lehet vele menni"
Hogy mi a rossz es mi nem az nezopont kerdese.
Nem vagyunk rászorulva a nászajándékukra egyáltalán.
De hagyjuk is igazából mert látom te nem érted a dolgokat.
Ezt mindeneki tudja, hogy a gyerekek nem robotok, de ne is legyenek vandálok akiket a szülő nem tud fegyelmezni és nevelni.
Köszönöm az ügyeletes troll szerepét személyedben :)
"Hogy mi a rossz es mi nem az nezopont kerdese."
szerintem amit a kérdező leírt miszerint a szülőkkel kacarászva verik ki a nagyi kezéből poénból a porcelánt mert az milyen vicces, az rossz.
persze van gyerek aki "csak" eleven de a fent leírt az már nem ez a kategória
Kiskoromban én is rossz gyerek voltam a tesómmal. Mikor anyáék esküvőre mentek, érdekes módon nem is kellett nekik elmondani, hogy 1: kisgyerekkel nem feltétlen jó elmenni hajnalig tartó mulatozásra, még akkor se ha szállás van. 2:ha rossz a gyerek nem kockáztatjuk a másik ember pénzét (a kárt a frissházasok fizetik gondolom) és ünnepségét. Hadd ne rontsák már el valaki legboldogabb napját.
Szerintem jól tetted, hogy megmondtad. Gyerekmentes esküvő, és kész. El kell fogadniuk.
Egybként attól, hogy a tesómnak van felesége és gyereke=új családja, még az ÉN CSALÁDOM IS marad. Tehát igenis meg fogom hívni, de gyerek nélkül - ez annak szól aki azt javasolja hogy az egész családot ne hívja a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!