Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti mit tennétek ha esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek ha esküvő előtt egy hónappal csomóan lemondanák a lagzit és hirtelen alig maradnátok? Nincs okom a parára?

Figyelt kérdés

Jövő hónapba esküvő, úgy volt hogy 50-60 fő között leszünk, vegyesen fiatalok és idősebbek, megvan már minden szolgáltató,gyönyörű ruha,elegáns helyszín.. Erre sorra jönnek a kifogások ilyen régi "jó" barátok és ismerősöktől plusz munkatársaktól hogy miért nem tudnak eljönni.. És komolyan 1 ember adott normális kifogást, többieknek nagyon átlátszó vagy nem is adtak konkrét választ.

Most lecsökkentünk 35 főre ami siralmas és a legtöbb rokon tehát nem huszonévesek mint mi, bár tudom 2 részről szülők is bulizósak de nem így képzeltem ezt el. Lesz körülbelül a 35 főből 6 db fiatal vagy velünk egy korú.

Vőlegényem is ki van akadva ez miatt, ez is rosszul esik hogy látom hogy ő is szenved, tegnap össze is vesztünk hogy ne is legyen lagzi csak menjünk be templomba és kész. Plusz ugye neki is drága öltöny nekem is 150 a ruhám és ezt miért, ha alig látják? Ha tudtam volna persze.. De tudom megbánnám mert természetesen azért megyek hozzá hogy vele éljem le az életem, nem tervezek több lagzit az életbe.

Kérlek adjatok segítséget hogy mivel lehet feldobni az estét? Zenészt ismerjük ő szuper, nem félek hogy rossz lesz a zene, csak úgy még is valami tippek hogy fent tartsuk a jó kedvet? Meg egyáltalán valami tanácsotok van hogy lelkileg ezt hogy emésszük meg? Ti mit tennétek a helyünkbe? :S

2015. ápr. 7. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
0%
A kérdezőnek az a lényeg, hogy a középpontba helyezze magát, mert neki lagzija lesz. Aztán jön a szokásos. Meg volt a nagy izgalom, most teljesen el van szállva magától, de két hét múlva jön a szokásos: válás.
2015. ápr. 8. 00:01
 62/73 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a varazs gombodbol lattad meg, "kedves" utolso?
2015. ápr. 8. 00:24
 63/73 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem jutottam olvasásban túl a második oldalon de akárhogy nézem, a hiba nálatok van.

Én is nagy esküvőt szerettem volna, de barátaink nekünk sem voltak sokan, magam részéről pont haragban voltam a rokonságommal így végül úgy döntöttünk, hogy az egésznek nem a felhajtásról kell szólnia. Szerveztünk egy két tanús esküvőt, és kész.

Az én tanúm, egyetlen barátom nemhogy elfelejtette a dátumot, egy nappal előtte szólt, hogy új munkahelye van és nem tud szabadságot kivenni, így rövid úton megszabadultam az összes baráti kapcsolatomtól. Ciki mód egy régi ismerősömet kellett elhívnom, akivel nem beszéltem vagy 4 éve egészen addig.

A ruhánk olyan volt amilyen, magunknak akartunk megfelelni, így egészen sajátos stílust képviseltünk, vittünk egy kis színt a kiskosztüm helyett a hivatalba, az biztos. Köszönjük szépen, így is tökéletesen éreztük magunkat, és azóta sincs hiányérzetem a dologgal kapcsolatban.

Ha azért mész hozzá a párodhoz mert össze akarod kötni vele az életed, akkor mindegynek kell lennie hogy hol, és milyen körülmények között teszed azt. Ha megsértődsz azon hogy nem örülnek veled együtt olyan emberek akik csak haveri szinten vannak veled vagy éppen szegről végről kollégák, hát... bizony, az csak a felhajtásról szól.

2015. ápr. 8. 01:27
 64/73 anonim ***** válasza:

35-en is lehet jó bulit csapni. Örülök, hogy megnyugodtál, és beláttad, hogy ebben semmi rossz nincs.

Azt viszont szerintem felejtsétek el, hogy párod még megpróbál pár rokont meghívni.

1. Nem a létszám a fontos, olyannál minek próbálkozni, akit első körben nem hívtál meg, mert nem érezted fontosnak, hogy ott legyen? Szerinted ő örülne a te boldogságodnak, mert ez lenne a lényeg, nem az, hogy hányan vannak. Vagy adna személyre szóló, szívből jövő szép ajándékot? Azt mondtad nem a pénz számít, bár mondjuk ezek a rokonok nem is hiszem, hogy túl sokat áldoznának a lagzitokra.

2. Ha én olyan rokon lennék, akit nem hívtak meg, (gondolom azért már híre ment a családban, hogy házasodtok), aztán 1 hónappal az esküvő előtt szólnátok, hogy gyere el mégis, hát én biztos nem mennék. Ez olyan ló nincs jó a szamár is érzés. Másfelől a meghívás nem úgy szokott történni, hogy valakit még megpróbálunk elhívni, hanem a vőlegény és a menyasszony felkeresi az illetőt egy szép meghívó társaságában.

Szóval ez egy rossz ötlet. Fogadd el, hogy ti "csak" ennyien vagytok, és bulizz azokkal, akik tényleg veled örülnek, minek másokkal képmutatózni?

Egyébként sok sikert az esküvőhöz.

2015. ápr. 8. 08:20
 65/73 anonim ***** válasza:

Én valahol megértelek, azért ezt nem az utolsó pillanatban kéne lemondani...

Azért azt megtennéd, hogy megírod, hogy mik voltak az indokok? Csak kíváncsiság...

Nekem jövőre lesz. 110-en vannak a listán, egy része csak illedelmességből. Én 60 fővel boldogabb lennék, csak majd kérem, hogy egy hónappal előre jelezzék ( a kaját úgyis csak előtte lévő szombaton kell leadni mennyit kérünk).

2015. ápr. 8. 19:10
 66/73 anonim ***** válasza:

A ruha ne azért legyen már fontos, hogy hány ember lássa, hanem miattad, hogy te szép legyél, hogy szép ruhában kapjon le a fotós stb...

Ne foglalkozz azzal kik milyen szar kifogásokkal mondják le. Nem igazi barátok, irigyek vagy egyáltalán...kit érdekel...

Bár ha előre kellett fizetni a kajáért akkor megértem...

Én 3 olyan embert hívtam meg, akiket a barátaimnak tartottam. 10+ év után ez már azért nem meglepő. A lehető legátlátszóbb kifogásokkal mondták le pár héttel korábban ketten. A harmadik végül is csak előző nap dobott a neten egy üzenetet, hogy nem jön mert nincs pénze... Mégis ki kért tőle pénzt? Senki. Mindenkinek megmondtuk, hogy ne hozzanak/adjanak semmit. Szerencsére a legtöbben ezt be is tartották. Egyrészt.

Másrészt pedig rohadt pofátlan volt, hogy fel se hívott... az üzenetet meg már csak az esküvő után olvastam el amikor hazaértünk, mert az utolsó este már nem voltunk itthon, nem is tudtam netezni.

A másik kettő kifogása is szánalmas volt. 1. a szülinapi bulimra megyek (ami x millió lesz még az életében) és (ami mellesleg aznap este volt, a mi esküvőnk pedig délben kezdődött) szóval ha akar, el tudott volna jönni. Legalább a polgári esküvőre.

2. nincs mit felvennie. Kínomban már röhögtem, annyira szánalmas volt ez a kifogás. Mindenki abban jött amiben kényelmes volt neki, aki rákérdezett, meg is mondtuk, abban jön amiben akar. Nem volt egy puccparádé esküvő. Velük nem tartom már a kapcsolatot egyáltalán.

Aki üzenetet írt, hogy nem jön, próbált közeledni hozzám utólag, de én már nem bízom meg benne. Vele szülinapokon váltunk pár szót és ennyi.

Vagy elfogadjátok, hogy ez van, vagy kerestek másokat akiket meg lehet hívni, ha pl már előre fizettetek az ételért.

2015. ápr. 8. 19:16
 67/73 anonim ***** válasza:
Én azzal nem égetném magamat, hogy most "ló nincs, szamár is megteszi" alapon nekiállok meghívni embereket a tágabb rokonságból. Ahogy egy előttem szóló is írta, nyilván már mindenki tud az esküvőről, és arról, hogy volt, aki már régen megkapta a meghívót. Sértő ilyen alapon meghívni embereket, másrészt: nem számítanak a meghívásra, nem biztos, hogy mindenkinek olyan a büdzséje, hogy egy hónappal az esküvő előtt csak úgy boldogan igent tudna mondani...
2015. ápr. 8. 19:45
 68/73 A kérdező kommentje:

Hehh nem semmi azért látom jópár embernek jó vastag a bőr a képén akkor, nem csak az én ismerősi körömbe. De mondom még az a jó hogy a hely tulaja ismerősünk még foglalót se kellett raknunk eddig, tehát pénzt nem bukunk csak azért a tudat rossz. Indokok? Van aki még azt se mondott. Pl unokatesóm oké hogy nem vagyunk mostanában közeli viszonyba de mikor megkérdeztem lenne -e kedve a párjával velünk ünnepelni csak gratulált még azt se mondta hogy igen vagy nem, a másik jó haverunk meg hogy majd hív,majd lehet majd meglátjuk, na őt ki is húztuk mert persze nem jelzett vissza, másiknak a 2. unokatesója fog aznap bérmálkozni, a másik meg pont aznap vizsgázik (persze szombaton és eddig nem tudta), aztán volt szintén hasonló aki csak halogatta a válaszadást meg a találkozót is, aztán volt aki terhes akkor lesz 32. héten és ő jó barátnőm is én ápoltam a lelkét az utóbbi hónapokba végig, na most ő kitalálta hogy mégse mert már nehéz lenne kibírni, amit megértek de a párját is szeretjük így ő se jön plusz végig tudta hogy terhes lesz, persze lelkiszemetesládának jó voltam. Aztán volt még egy ember aki azért mondta le mert aznap lesz a nagymamája szülinapja?. Egy értelmes lemondás volt aki azt mondta hogy most fog új munkát kapni és próbaidő alatt nem tud eljönni de meg is értem mert külföldön dolgozik ezen az egyen nem sértődtem meg és tudtam hogy nem csak mondvacsinált indok. Ja igen még egy a másik kolléga ha a bérmálkozós kolléga nem jön, ő se mert nem ismer senkit.

És ezeket szépen az elmúlt hetekbe kaptam meg ívbe,sorozatba,ezért akadtam ki és ezért írtam ki a kérdést is.. És nem fogunk több rokont meghívni igazatok van, bár ők lehet nem tudnak még róla mert nagyszülők testvérei és nem tudom mondták e nekik, de nem nagyon ismerjük őket úgysem..

2015. ápr. 8. 19:55
 69/73 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező, tényleg nem bántásból írom, de a te eseted nem ugyanaz, mintha valakinek a 3 legjobb barátnője nem jön el. Lépj túl azon, hogy egy kolléga nem akar 20-30 ezret szánni az esküvődre, mert még ha nem is várod el, oda el kell jutni (benziktg), valami ajándékot illik vinni, menyasszonytáncba azért legalább a kaja árát illik visszaadni, és fel is kell öltözni, tehát nem farmer és póló, hanem alkalmi ruha. Egy kolléga kedvéért én sem mennék, hacsak nem barát is egyben ez a kolléga.

Az unokatestvéreddel nem közeli a viszonyod, akkor miért sértődtél meg rajta? Ha egyébként nem tartod vele a kapcsolatot, nem értem miért várod el, hogy ott legyen.

A kismamánál nem írtad, hogy a szertartáson ott lesz-e, vagy csak a lagzit mondta le, de miután szültem két gyereket, megértem, hogy 7. hónapban már nem bír végigbulizni egy lagzit az ember.

Vedd tudomásul, hogy a haver, csak haver, nem barát, a kolléga meg csak kolléga. És gondold végig a fordított esetet is, ha ez a sok ember mind elhívna a lagzijába, te mindegyikbe elmennél-e, vennél-e ruhát, vinnél-e ajándékot, és szívből örülnél-e neki,hogy megházasodik? Gondold végig őszintén.

Szerintem örülj annak a 35 rokonodnak, aki tényleg miattad megy el, és ne azt nézd, hogy ki látja a ruhádat, hanem azt, hogy te jól érezd magad benne.

Ez a lagzi rólatok szól, nem arról, hogy hány embert tudsz felvonultatni.

2015. ápr. 9. 09:03
 70/73 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy rosszul esik a dolog, nekem is rosszul esne.

Gondolj arra, hogyha úgyis a család a fontos neked akkor, ők ott lesznek.

Ha meg ennyien lemondják esetleg próbáld meg azt, hogy általában az esküvők speciális események, és utólag is ki lehet fizetni.Ha nálatok is így van akkor most még van időd és beszéld meg az étteremmel hogy nem 60 főre kértek, italt és ételt hanem csak 35-re.

Az sem rossz ötlet, hogy a létszámot kipótolod olyan emberekkel akik még szóba jöhetnek, hogy a te korosztályodból is legyenek.

A ruha nem baj, hogy annyiba került, mert a fotókon még jól fog jönni.Az ember életében úgyis csak egyszer vehet fel ilyen ruhát!

Arra figyelj és tartsd észben az esküvőn, hogy mindegy hogy hányan lesznek, az a lényeg hogy a párod és te ott lesztek! Ez az egész esemény a Ti szerelmetekről szól, és nem másról.

Nagyon könnyű elveszni az esküvő szervezésének részleteiben, és még nagyobb problémát csinálni egy olyan dologból ami alapból elég sok odafigyelést igényel.

És gondolom ez nagy részben a te válladra szakadt, mert általában ez a nőkre marad.

Nem csodálom ha esetleg egyes válaszra ingerültebben válaszoltál, mert ha az embert támadják akkor védekezik. Ráadásul feszült vagy, ez érthető. Az viszont kevésbé, hogy néhányan már ismeretség nélkül ki alakítottak egy elég negatív képet rólad.

Szerintem elég ha egy kicsit mindenki a helyedbe képzeli magát és akkor könnyebben meg lehet érteni, hogy miért zavar ez a helyzet téged.

Sok boldogságot kívánok nektek!

2015. ápr. 9. 13:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!