Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő előtti para?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő előtti para?

Figyelt kérdés

A nyáron lesz az eskünk a párommal, akivel öt éve vagyunk együtt. Nekem ő volt az első komoly kapcsolatom, első igazi szerelmem, és az első férfi is az életemben.

Tényleg nagyon szeretem. Persze öt évnél már nem a rózsaszínes kapcsolat van, hanem egy sokkal mélyebb, de valahogy az elmúlt időszakban elbizonytalanodtam, hogy tényleg ő ez az igazi. Miközben mással el sem tudnám képzelni az életem. De közben pedig eljátszom a gondolattal mi lenne ha találkoznék azzal aki szorgosan udvarol nekem, és aki eddig mindig elhajtottam, de persze azért megkísért, mert nagyon jóképű.

És persze nincs tökéletes kapcsolat, a mienknek is megvannak a maga hibái, leginkább mostanában a szenvedély hiányában. De ha nem lenne szex a kapcsolatunkban, én akkor is őt akarnám, mert olyan lelki kapocs van köztünk, ami megfogalmazhatatlan és csodálatos. Egy fikarcnyi kétségem sincs afelől, hogy ő lenne a lelki társam, de mégis be-bekúsznak ezek a gondolatok a fejemben, hogy milyen lehetne mással? És hogy vajon valóban ő ez az igazi?

Esküvő előtt ez normális? Ezt sokan átélték? Mégis csak egy életre szóló döntést hozok meg ezzel, mert hát nem tervezek válást.

26L

2015. ápr. 5. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem saját tapasztalat, de fodrászként sok menyasszonytól hallottam hasonlókat. Akik engedtek a kísértésnek később nagyon megbánták. Még sem volt olyan különleges az új férfi ölelése, és amikor beadták a derekukat már nem voltak olyan értékesek a megkísértőnek. Viszont saját maguknak mély sebet és félelmet okoztak hogy úgy mentek bele a házasságba hogy folyamatosan féltek ki ne derüljön, el ne mondja valamelyik rosszindulatú munkatárs a férjüknek a titkot, ami nem is okozott olyan nagy érzelmi élményt számukra. Egy hölgy volt akinek tudok arról hogy kiderült a kalandozása. Ő már elvált. A bizalom elrepült a kapcsolatukból. Egy darabig próbáltak küzdeni érte, de a férfi biztos direkt akarta visszaadni számára a fájdalmat, mert pont azzal a lánnyal jött össze egy rövid időre akivel a munkahelyen a feleségével utálták egymást. Kár értük mert nagyon szép, harmonikus pár voltak.

Érdemes elgondolkodni hogy megéri -e.

2015. ápr. 5. 21:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt ilyen. Tudtam mit akarok.Örültem, hogy végre a felesége leszek 7 év után.
2015. ápr. 5. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jövő hónapban lesz az esküvőnk. Amikor tavaly nyáron elkezdtük szervezni, hasonlóakat éreztem én is, de most már jele sincs ennek a kétkedésnek:) Ez természetes, el fog múlni, nyugi :)
2015. ápr. 5. 21:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszod, igazából már az, hogy másoknak is vannak hasonló gondolataik is segít :)

Biztos hogy nem engednék a kísértésnek, tudom, hogy utána rettenetesen bűntudatom lenne, ráadásul büszke vagyok arra, hogy ő az egyetlen férfi az életemben, és adja az ég, hogy csak is ő legyen :)

Inkább csak az rémített meg, hogy egyáltalán eszembe jutottnak ilyenek, de lehet ez csak egy a házasságról alkotott naiv álomképem miatt töltött el félelem emiatt :)

2015. ápr. 5. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem volt ilyen érzésem, sot. En is inkabb vártam, örültem, kiváncsi voltam.
2015. ápr. 6. 10:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nyáron lesz az esküvőm de hasonló gondolatok nyomasztanak engem is. Ahogy közeleg az idő én egyre jobban szorongok. (Amúgy is szorongós vagyok). Mindenki azt mondja, hogy ez természetes. Remélem mindketten túl leszünk ezeken a gondolatokon hamar. :)
2015. ápr. 6. 10:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a gondolatok normálisak, a hormonok tengnek, és nyilván sok olyan férfi van, akire azt mondják a hormonjaid, hogy hűűűűűhaaa! De ha tudod, hogy ezt csak a szervezeted készteti benned, és a jó párkapcsolatod és házasságod sokkal értékesebb, mint némi kaland, akkor nincs probléma! ;) Sok boldogságot!
2015. ápr. 6. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Na, nem vagyok egyedul :P

Nekunk is nyaron lesz. 10 eve vagyunk egyutt, szoval mar nalunk sincs rozsaszin kod, inkabb egy nagyon szoros baratsag es egy nagyon mely szeretet. Viszont minel kozelebb vagyun a lagzihoz, annal jobban felhuznak a pici hulyesegei, amik eddig is zavartak, csak eddig nem idegesitettek ennyire. Minden kis aprosag miatt azon gondolkodom, hogy biztosan jol tesszuk-e, hogy osszehazasodunk. Igazabol mar rajottem, hogy nem a bizonytalansag miatt vannak ilyen gondolataim, hanem azert, mert gorcsosen akarom, hogy ne egy divathazassag legyen a mienk, amikor az emberek megfontolatlanul osszehazasodnak, aztan par ev mulva meg valas lesz a vege. Persze, ha 10 ev utan meg szeretjuk egymast ennyire, hogy hazasodni akarunk, akkor szerintem sok rossztol nem kell felni :)

2015. ápr. 7. 07:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es valaszolo jol leirta a lenyeget. Az ilyen jokepu ferfiak, akik menyasszonyoknak udvarolnak meg altalaban nem keresnek semmi komolyat, raadasul a fejedben valoszinuleg jobban megmozgat, mint amilyen a valosagban lenne, ha barmit is lepnel fele. Mi tobb eve voltunk mar egyutt, nem terveztuk meg ugyan az eskuvot, de mar egyutt eltunk, amikor bejott a kepbe egy harmadik, es szakitottunk. Hal' Istennek idoben eszbekaptam, es ujra tudtuk kezdeni, azota ossze is hazasodtunk. Mi is elsok vagyunk mindketten egymasnak, szerencsere nem mentem bele komolyabba azzal a harmadikkal, ami nagyon nagy hiba lett volna.

Viszont nalunk ezek utan sok minden valtozott. Nekem is hianyzott a szenvedely, es ezert lehet tenni, hogy visszahozzatok, es szerintem kell is, hogy kesobb, mikor mar hazasok vagytok, akkor se legyen kulso kisertes. Nekem nagyon nehez volt errol oszinten beszelni, te ne varj meg egy valsaghelyzetet. Ami most hianyzik, az kesobb nem tunik csak ugy el. Vagy beszelsz rola, es valtoztattok kozosen, vagy elfogadod, hogy ennyit kapsz, es ez mindig igy lesz. Az utobbinak viszont az a veszelye, hogy esetleg a parodnak is el kezd kesobb hianyozni a tuz.

Fontos lenne tisztazni magadban, hogy benned mi valtja ki a szenvedelyt, ezt elmondani a parodnak, es megkerni, hogy tegye meg a kedvedert. Ez sok esetben csak egy-egy gesztus (pl. nezzen a szemedbe hosszabban, beszelgessetek a sajat es a kozos celjaitokrol, erzeseitekrol, fogjon meg hatarozottan es "kenjen fel a falra", stb.). Ezek mar nagyon sok valtozast tudnak hozni. Kozben te is tedd fel magadnak a kerdest, hogy te mivel tudnad felkelteni benne a szenvedelyt.

2015. ápr. 7. 08:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem csak jövőre lesz az esküvőm, de nem voltak eddig ilyen gondolataim. Mármint nem így, nekem más paráim vannak. Oké, szeretjük egymást, oké, összeházasodunk, oké lesznek gyerekeink, de mi van, ha történik vele valami? Hogy nevelek én fel egyedül egy gyereket? Erre alkalmatlan vagyok.

Szóval biztos mindenki szorong valamitől, mikor a jövőjét meghatározó házasságáról van szó. Lehet én azért nem szorongok konkrétan ezen, mert már két lépéssel előrébb szorong az agyam :D

Sok boldogságot!

2015. ápr. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!