Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő előtti para?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő előtti para?

Figyelt kérdés
Hamarosan házasodunk. Tökéletes kapcsolatunk van, igazi nagy szerelemnek indult pár évvel ezelőtt. Imádom most is, ő is, szerelmesek vagyunk egymásba, össze is illünk teljes mértékben. Viszont kicsit bepánikoltam. Létezik olyan, hogy az esküvő miatt? Normális ez pár hónappal az esküvő előtt? Félek a felelősségtől, attól, hogy akkor most már tényleg csak ő lesz. Több éve működik ez, nem tudom hova rakni ezt az érzést. Normális ez, és miért pont most jött elő? Tapasztalatokat várok, mert nem tudom hova rakni ezt az érzést.

2014. márc. 26. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Sztem normális, nekem is pár hónap múlva lesz, és én is így vagyok vele :) mondjuk rám csak néha tör rám a para, és sztem az egésznek a hivatalossága miatt érzem. De közben meg nagyon várom is a nagy napot. Csak azt nem várom, hogy mindenki figyelme rám szegeződjön...
2014. márc. 26. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekünk még 2 honap van addig... De már én is parázok,igazábol mindentöl.Sokszor már ezzel álmodok.Félek h ha már most ez van,ak mi lesz 1 héttel elötte.Sztem kéne vmi nyugtato tea!?Multkor bennem is felmerült,h tényleg vele akarom leélni az életem?Tényleg ő a Nagy Ő?!És igen,valoszinü,h csak esküvö miatt gondkodunk ilyeneken. :-)
2014. márc. 26. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, már 3x volt rémálmom, h vmi nem stimmel az esküvőn :(

pl. már kezdődik az esküvő, de még nem vagyok kész, se smink, se haj... vagy hogy kezdődik az esküvő, de még nem hajtogattam meg a szalvétákat :D:D

2014. márc. 26. 15:04
 4/9 A kérdező kommentje:

Ilyen álmom nekem is volt, amikor elkezdtük szervezni. Pl mindenki várt a templomnál, rajtam meg nem volt ruha, valaki akkor hozta, az utcán akartam átvenni, de tök csúnya sárga színe volt :D :D

Én nem ettől parázok, hogy nem lesz valami kész, vagy hogy mindenki minket fog nézni.

Nekem olyan gondolataim vannak, hogy valóban ő a nagy ő? Valóban vele kell leélni az életem hátralevő részét? Normális vagyok, hogy ezt csinálom? Közben meg tudom, hogy igen, és hogy szeretjük egymást, nem lehet gond...de közben mégis ilyen gondolatok vannak fejemben, hogy mivan, ha hibát követek el.

2014. márc. 26. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:
2-es vok.Akkor jóóóó... :-) Nem csak nekem vannak.Nekem a ruhám szakadt el :-)
2014. márc. 26. 15:10
 6/9 anonim ***** válasza:
:DDDD nekem meg a vőlegényemmel kapcsolatban nincsenek kétségeim :)
2014. márc. 26. 15:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem a kapcsolatunkban kb 5 év után voltak ilyen kétségeim, akkor még csak beszélgettünk az esküvőről. Aztán volt egy nagyon nehéz időszakunk, amikor majdnem szétmentünk (konkrétan szakítottunk is, csak nagyon rövid időre), de akkor rádöbbentünk, hogy mit jelentünk egymásnak, és szerintem mindketten akkor köteleztük igazán el magunkat egymás mellett (én biztosan). Nekem ott volt az a pont, hogy mostmár bármikor megkérhet, teljes szívemből tudtam ezután igent mondani. Rá több, mint 1 évre megkért, az esküvőt mindketten izgatottan vártuk, bennem előtte nem volt para, utána, mikor tudatosult bennem volt egy rövid ideig pánik érzésem, de nem attól, hogy őt választottam egész életemre, hanem az elköteleződés súlyától (nem tudom jobban megfogalmazni). De akkor már "késő" volt:D

Szerintem az esküvő előtti pánik érzés teljesen normális, mert ez tényleg egy nagy elköteleződés, egy nagy "igen" a párod mellett, a kétségeinkkel előtte mi is megharcoltunk, csak ez nem közvetlenül az esküvő előttre esett, hanem megvolt korábban. Szerintem egy kapcsolathoz uez ugyanúgy hozzátartozhat, mint a kezdeti egymásra találás, aztán egymásnak megpróbálni megfelelni, egy darabig talán megpróbálni megváltoztatni, aztán egy ponton csalódni benne, hogy a fejedben az elején másnak képzelted, aztán ha szerencsés vagy, meglátod benne az igazi értékeket, elfogadod olyannak, amilyen, és eldöntötd, hogy minden tulajdonságával együtt szeretni fogod, és nem a saját képedre próbálod meg formálni. Amióta mi úgymond megharcoltunk a kapcsolatunkért, látom a férjemen, hogy nála is első helyre kerültem, és hogy megbízhatok benne akkor is, ha nehéz helyzetek jönnek. Ez a bizonyosságérzet nekem korábban nem volt meg, és nagyban hozzájárul ehhez még az is, hogy el tudom hinni neki, amikor azt mondja, hogy szeret, és hogy engem tényleg lehet szeretni.

Kedves Házasulandó, sok boldogságot, és bizonyosságérzetet kívánok neked is!

2014. márc. 27. 08:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Barátnőm elmesélte, hogy ugyanez volt vele is az esküvő előtt fél évvel...szóval talán valamennyire normális, meg is nyugodtam. :)
2014. márc. 27. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem sem gáz, csak a vőlegényednek ne beszélj erről :D Ezeket a csatákat magadban kell megvívnod, ne bizonytalanítsd el szegényt! (Amúgy ki tudja, lehet benne is vannak ilyen érzések.)Minden esetre jobb a békesség.

Sok boldogságot nektek! :)

2014. márc. 31. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!