Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor legyen a fotózás?
nálunk 1-kor volt a fotózás, 3-ra értünk haza, akkor már ott voltak a vendégek, 16:30-kor szertartás.
Egyébként nálunk úgy volt, hogy én fodrásznál/sminkesnél voltam, a férjem elment a virágokért, amikor hazaértem, már nem volt otthon. Amikor ő hazaért, addigra én teljes díszben vártam, tehát volt első pillanat.
Az első tanácsom, hogy erről beszéljetek a fotósotokkal. Ha jól választottatok, Ő tudni fogja, hogy mit és hogyan érdemes.
Ha engem kérdezel és fontosak a fotóitok, akkor kerüljétek a déli órákat (meleg van, a Nap magasan jár, árnyékokat rajzol az arcotokra, amit ki lehet ugyan deríteni, de nem lesz ugyanaz, hunyorogni fogtok stb...). Ha nem tudjátok a napnyugta környékére időzíteni, akkor jobban jártok ha külön napon tartjátok. Persze, megvan annak a varázsa, hogy csak a templomban találkoztok, de ritka az olyan pár akik át is tudják élni ezt az első találkozást, úgy, hogy közben mindenki rájuk figyel és általában az idő is szűkös mert a pap már venné el a virágot és kezdené a szertartást, ráadásul normálisan lefotózni sem lehet, mert amíg a menyasszony a vőlegény mellé nem ér, addig a vőlegény háttal van neki. Beszéld meg a fotósotokkal, hogy tartsátok külön napon a kreatív portréfotózást. Én - ha erre igény van - meg szoktam rendezni az első találkozást, akár a szemek bekötésével és úgy, hogy csak én és az asszisztensem vagyunk ott. Szerintems okkal meghittebb és bensőségesebb így. Írtam a fotósválasztásról és a vele való együttműködésről néhány blogbejegyzést amelyek akkor is hasznosak lehetnek ha már van fotósotok, ha érdekel írj egy privátot és szívesen elküldöm a linkjüket (bárkinek aki kéri).
Sok boldogságot! ;)
Egyrészt csatlakoznék az előttem szólóhoz. Fotózás szempontjából a felkelő illetve a lenyugvó nap fénye a legszebb. Ilyenkor lesznek a vonásaitok, a táj és úgy egyben minden a legszebb. Ez gyakran nem oldható meg és valamikor napközben kell tartani. Ebben az esetben javaslom keressetek beltéri zárt helyet. Egy szállodát, kastélyt, vagy lombkoronával zárt erdőt, ahol az erős kemény fény nem csinál nemkívánatos árnyékokat az arcotokra.
Ha megoldható, legjobb természetesen a külön napos kreatív valamikor az esküvőt követő héten. Itt számoljatok azzal, hogy az esküvő és a kreatív között szükség lesz a ruhák tisztítására, ami minimum 1 munkanap.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
Még nincs pontos időbeosztás, többek közt a fotós kérdéskör miatt. Annyi biztos, hogy állófogadás nem lesz, a templomban kezdünk, 3-kor.
Nagyon tetszik a külön "megrendezett" találkozás ötlete, erre eddig sosem gondoltam, a fotós sem mondta. Majd felvetem.
Nagyon jó lenne külön napon tartani a fotózást, mert akkor sokkal kényelmesebb lenne az időbeoszás is. Viszont kölcsönzött a ruhám, elég drága ahhoz, hogy még egyszer kikölcsönözzem.. sajnos. Az esküvő előtti nap megyek érte (pénteken) és hétfőn vissza is kell vinnem.
Pénteken is megtarthatjátok :) Vagy akár vasárnap, ha bírjátok.
Nekem szerencsére saját a ruhám, de mindenképpen naplementés képeket szeretnék, ezért is külön napon lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!