Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek elég a "természetb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elég a "természetbeni" ajándék?

Figyelt kérdés
Ha ingyen elvégeznél egy szolgáltatást a menyasszonynak (és a koszorúslányoknak), amiért másnak fizetne, adnád a 10 ezres "beugrót"?

2015. márc. 31. 16:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hűűű 9es, voltál már esküvőn? :D

Nem, nyugodj meg, nem szednek belépőt az ajtónál. De szokás ajándékot adni ilyenkor az ifjú párnak, ami ha nem ajándék akkor pénz és az minimum 10.000ft/fő, mert ennyibe kerül nekik az, hogy te eszel/iszol. persze az esküvő költsége ennél jóval magasabb!

2015. márc. 31. 17:22
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó, egy barátnőm kért tanácsot, de még nem voltam esküvőn, így nem tudok neki mit mondani, csak amit a józan ész diktál, de az nem szokott bejönni.

Sminkmester, és nem maga ajánlotta fel, hanem megkérték. (Ő maga is koszorúslány lesz az esküvőn. Ezelőtt más lett volna a sminkes, csak változott az anyagi helyzet.)

Én azzal érveltem, hogy szerintem nem kellene pluszban fizetni, mert ez neki anyagköltség (nem drogériás 100 forintos cuccokkal maszatol), plusz vinnie kell a nagy bőröndjét, autója nincs, próbasminket is feltesz mindenkire. Egyelőre 6 koszorúslány van.

2015. márc. 31. 17:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy neked pénzbe kerül-e ez a bizonyos szolgáltatás, vagy sem. Értsd: ha te csinálod a csokrot, mert virágkötő vagy, s munkadíjat nem kérsz, viszont az anyag neked is belekerül egy 10esbe, amit nem fizettetsz ki velük, akkor nem adnék már mást. Ha viszont neked az energián kívül másba nem kerül elvégezni a dolgot (pl fotózás, fodrászkodás, stb) akkor természetesen adnék azért ajándékot ezen kívül.
2015. márc. 31. 17:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Beszélje meg a menyasszonnyal.

Én egyik barátnőmet kértem meg, hogy tanítsa be nekünk a táncot. Ő ezt szívességből teszi meg, nem is akar arról hallani, hogy ezt "betudjuk" nászajándéknak, mert

neki ez természetes.

A tesóm párja fogja kamerázni az esküvőt és a lagzit (operatőr a foglalkozása), ő az elején mondta, hogy ez tőlük a nászajándék.

Embere válogatja, én mindegyiknek nagyon örültem, mert nagy segítség nekünk.

Beszéljenek, nem hiszem, hogy sértődés lenne belőle.

2015. márc. 31. 17:48
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Ebben az esetben max. valami jelképes ajándékot adnék. (Amúgy meg nem hiszem hogy ezzel az egy alkalommal kifogy a drága sminkkészletéből, ugyhogy azért az anyagköltsEg elhanyagolhato, de azt se értem minek vállalta el, ha ennyire filléreskedős típus...)
2015. márc. 31. 17:49
 16/22 anonim ***** válasza:
65%

Megkérték, de ha ez neki ilyen hatalmas probléma, akkor mondhatott volna nemet is. Nem is értem a kérdést. Ha valaki nekem olyan jó barátnőm, hogy koszorúslány vagyok az esküvőjén, és tudok olyasmit, ami számára bármi könnyebbséget jelent, akkor eleve fölajánlom önként, és még meg is sértődnék, ha ki akarná fizetni (kivétel esetleg, ha nagyon sok az anyagköltség). Természetesen ezen felül adnék ajándékot.

Ha meg valaki olyan anyagi helyzetben van, hogy nem tudja ezt így fölajánlani, akkor ezt meg is lehet beszélni. De az hogy megcsinálja, aztán utána közli mondjuk az esküvőn, hogy bocsi emiatt nincs ajándék, az pofátlanság. Ismétlem, ha ez előre le van beszélve, akkor semmi gond.

2015. márc. 31. 18:03
 17/22 A kérdező kommentje:

Pénzt akarnak, nem ajándékot.

Hogy ha csak ez lenne, nem lenne gáz. De ruhát kell venni (vagy varratni), az is pénzbe kerül, a próbasmink meg idő. Nem is olyan lesz, hogy mindenki egyszerre megy, hanem különböző időpontokban. Egy profi smink nem öt perc.

És mondom, eleve más lett volna a sminkes, pont azért, hogy a koszorúslányok mind részt tudjanak venni az előkészületekben, ott legyenek a menyasszonynak. Ő mondta, hogy nem akarja dolgoztatni a barátnőit, hanem inkább szórakozna velük. Csak a sors közbeszólt.

2015. márc. 31. 18:15
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Na pl. ilyesmire gondoltam, amikor arra gondoltam, hogy pluszköltség - aki tudja, milyen árban mozognak a minőségi, igazán tartós sminkek, sminkfixáló, ecsetmosó folyadék stb., az sejtheti, milyen költségekkel jár akár egy ember sminkjének az elkészítése, nemhogy 3+ emberé. De pl. ilyen a cukrász, a virágos is. Ilyenkor jelképes ajándékot adnék, és reménykednék benne, hogy a menyasszony van olyan intelligens, hogy megérti, miért.
2015. márc. 31. 18:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a menyasszony helyében nagyon örülnék a segítségnek, és eszembe se jutna megsértődni, ha ezen felül nem kapnék semmit.
2015. márc. 31. 20:02
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az bőven elég nászajándéknak. Nekem is nemsokára lesz az esküvőm, és eszembe sem jutott, hogy az ismerős DJ, ha ingyen jön, még fizessen is, sőt még ő fog plusz egy ajándék üveg pálinkát kapni!
2015. márc. 31. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!