Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság külföldivel - úgy, hogy nem beszéljük egymás nyelvét?
Mivel már többször szóba került a házasság, néha elgondolkozom, hogyan is lehetne az esküvőt megvalósítani. A párom külföldi, nem beszéljük egymás nyelvét, az angol a közös nyelvünk. Neki óriási családja van, simán összehozna csak ő 100 főt, ellenben nekem tulajdonképpen nincsen családm, a szüleim meghaltak, a távoli rokonok szerte az országban, 10 éve nem is láttam őket. Az utóbbi években folyamatosan költöztem, így nagy baráti társaságom sincsen, közülük senki nem venné zokon, ha nem hívnám meg őket.
Szóval: hogy lehetne ezt összehozni? A párom nagy esküvőt szeretne a saját országában, ami nekem előreláthatólag egy nagy szenvedés lenne, 100 ismeretlen ember között, akikből tízet ha ismerek, plusz nem is érteném a vőfélyt, meg úgy az egészet, úgyhogy arra gondoltam, megesküdhetnénk előtte tengerparton/Angliában/akárhol, utána tartanánk egy lagzit náluk, de az már nem ugyan az, ők meg annyira hagyománytisztelők, hogy nagyon... Szerintetek?
Utolsó, ez nagyon jópofa! Mondjuk én sokkot is kapnék szerintem, de végülis " is ugy is megfogjak csinalni elobb vagy utobb atkell rajta esni!!" :D
És itt a lényeg, hogy ténylegesen megesküdni úgy szeretnék, ahogy mindkettőnknek tetszik, utána meg már csinálhatnak velem, amit akarnak! :D
Elozo vagyok.
Akkor ezt beszeld meg a parodal hogy legyen meg mind a ketto helyen es a legegyszerubb bisztos meg fog erteni!!
Nem értem amúgy, hogy miért nem mondod el a férjed nemzetiségét. Más kultúrák vannak, így nem értem, hogy várod el, hogy tanácsot adjunk.
Ott a francia, német, román, szerb stb. amik más hagyománnyal vannak megáldva és lehet valaki már esküdött ott és tudott volna tanácsot adni.
De mindegy, biztos az FBI mondta, hogy ne mondd el.
A másik amit nem értek, hogy miért pont a te akaratod érvényesüljön. A vőlegényed nagy esküvőt szeretne, te meg nem akarod hagyni neki, mert neked a te hagyományod fontosabb, holott alig lennétek a te oldaladról 5-en.
A vőlegényed hagyománya miért nem fontos ennyire? Ő miért engedjen?
A másik meg, ha teljesen pártatlan maradok.
Magyar anyakönyvvezetős házasság, utána egy kisebb étteremben/otthon főzéssel egybekötött parti szép ruhában.
Majd kimész a férjeddel az ő családjukhoz és ott ezt megünneplitek az ő hagyományuk szerint..
Nem értem mi nehéz ezen amúgy.
De azt akkor se fogom megérteni, hogy miért nem bírod hagyni azt, hogy az ő akarata érvényesüljön és majd itthon meg ti ünnepeljetek a saját hagyományod szerint azzal a pár emberrel.
Ahham. A ország, B ország, angol mint C közvetítőnyelv.
Valahogy az ilyesmit nem lehet komolyan venni. Pár dugás belefér, de házasság? Komolytalan...
Ja és azt sem értem, hogy miért nem lehet elkezdeni már most a nyelvtanulást. Nem azt mondjuk, hogy anyanyelvi szinten tanuld meg, hanem egy kicsit.. vagy akkor akarod megtanulni, amikor már terhes vagy? Most is van időd egy kicsit tanulgatni, legalább alapszinten.
De ezt a sok kifogást se értem. Ezért nem tanulom a nyelvét, azért nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!