Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság külföldivel?
Nekem a tanúm volt külföldi. Mivel jogilag én nem tolmácsolhattam, egy barátom jött el tolmácsnak. Mondjuk annyi volt a tolmácsolás, hogy a fülébe súgta, hogy "most a szokásos jogi szöveget mondják", mire a tanúm bólogatott, hogy sejtette :)
A tolmács aznap amúgy is vicces kedvében volt, amikor az igenek elhangzottak (ennyire a tanúm is tudott magyarul :)), ő mindegyik után jó hangosan elismételte, hogy YES!!!
A családi vacsorán vagy én, vagy valamelyik fiatalabb (és angolul beszélő) rokon tolmácsolt a tanúm és az idősebb korosztály között.
De a tanúm fürdött a dicsfényben, mert megvillogtatta a magyar tudását is, ráadásul nagyon elragadó stílusban, büszkén kihúzva magát:
"Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak, a Blaha Lujza tér következik" :)))
Azóta már egész kommunikatív szinten megtanult magyarul, a szüleim azóta is imádják.
Én nyáron olyan esküvőn voltam, ahol egy magyar fiú német lányt vett el.
A polgári már megvolt, arról nem tudok nyilatkozni. Óbudán van egy templom, ahol a pap felváltva beszélt magyarul és németül, illetve a könyvből magyar és német rokon is olvasott fel.
A lakodalom úgy volt, hogy jobb oldalon a magyar rokonok, baloldalon a németek ültek, köszönőajándékba mi 1-1 picike mézet kaptunk, a németek meg pirospaprikát.
Két tanús esküvőnk volt M.o-on, egyik fél részéről sem voltak ott a szülők. Utólag volt itt is, ott is kisebb ünneplés, nem akartunk lagzit. A két rokonság nem találkozott még, de nem is nagyon tudnának kommunikálni egymással, mert az én szüleim, nagynénéim nem beszélnek angolul. A férjem azóta már megszerezte a magyar állampolgárságot és van két lurkónk :)
Egyik barátnőm férje szintén külföldi, az ő esküvőjén a férjem tolmácsolt. Az ő férjének a rokonsága sem volt itt. Ők először kint tartottak kisebb esküvőt a kinti rokonokkal, majd itt egy "megerősítést" templomban, fehér ruhában, lagzival. Ők külföldön telepedtek le, nekik is van már egy gyerekük.
A hivatalos esküvő itt volt ahol élünk a barátokkal, csak a szüleim, testvérem és a párom szülei és testvére volt itt. Volt egy buli otthon a barátaimmal, és egy harmadik buli a párom barátaival náluk.
Így volt 3 buli végülis. Az esküvőn a szülőknek az öcsém és a sógor nőm fordított, az otthoni buli ugyanúgy volt mint mindig ha haza megyünk, a barátaim törekednek arra, hogy beszélgessenek a párommal. Én pedig beszélek a párom anya nyelvén így az ő barátaival nekem nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!