Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság külföldivel - úgy, hogy nem beszéljük egymás nyelvét?
Mivel már többször szóba került a házasság, néha elgondolkozom, hogyan is lehetne az esküvőt megvalósítani. A párom külföldi, nem beszéljük egymás nyelvét, az angol a közös nyelvünk. Neki óriási családja van, simán összehozna csak ő 100 főt, ellenben nekem tulajdonképpen nincsen családm, a szüleim meghaltak, a távoli rokonok szerte az országban, 10 éve nem is láttam őket. Az utóbbi években folyamatosan költöztem, így nagy baráti társaságom sincsen, közülük senki nem venné zokon, ha nem hívnám meg őket.
Szóval: hogy lehetne ezt összehozni? A párom nagy esküvőt szeretne a saját országában, ami nekem előreláthatólag egy nagy szenvedés lenne, 100 ismeretlen ember között, akikből tízet ha ismerek, plusz nem is érteném a vőfélyt, meg úgy az egészet, úgyhogy arra gondoltam, megesküdhetnénk előtte tengerparton/Angliában/akárhol, utána tartanánk egy lagzit náluk, de az már nem ugyan az, ők meg annyira hagyománytisztelők, hogy nagyon... Szerintetek?
Nem lehet összehozni a kettőt. Két különböző nylevű, és nemzetiségű embernek ezekkel a nehézségekkel nap mint nap szembesülniük kell.
Vagy elfogadod a párod óhaját, és olyan lagzi lesz amilyet ő akar, vagy ellenkezel, és lesz 2 tanús lagzitok. Ez már csak rajtatok áll, hogy ki mennyire toleráns a másikkal szemben.
De ha már ez is gond, akkor mi lesz később??
Az ilyen szerencsétlenek kíméljenek már meg, ha egy mód van rá, jó?
Ha arab lenne is feleségül mennék hozzá, de nem arab, túlléphetünk ezen?
Az egészen biztos, hogy nem fogok azért egy nyelve középfokon megtanulni, hogy egyetlen éjszaka kellemesen elbájcsevegjek olyanokkal, akiknek a 99%-át az életben nem fogom újra látni, a többit is egy évben egyszer. Ha ez valakinek nem tetszik, nekem mindegy, de nem ez volt a kérdés.
Nincsen "már ezzel is gond".Fogalmad sincs arról, miken mentünk keresztül együtt.
Nem akarok az ő országában megesküdni.
Szeretnénk egy partit, lagzihoz hasonló módon kivitelezni, ehhez várok ötleteket, nem kritikát arról, hogy milyen a kapcsolatunk. Köszi.
ha europai ö is, akkor nincsenek olyan nagy kulturális kulonbségek.
mi ezt ugy oldottuk meg, hogy a férjem lemondott a nagy eskuvorol igy volt kb. 30 vendég, de igy sem ismertem oket, anyosomon és a sogoraimon kivul. :) az én részemrol eljott anyukám, testvérem, és 2 barátnom. engem nem zavart, hogy kevesen voltunk (ill hogy az én részemrol csak 4 ember volt)
Hat... Akkor csinaljatok egy hazassagkotest, es utanna naluk egy "felesegbemutato bulit".
Kevesbe gaz, hogy valojaban csak az o rokonsaga van ott, es lenyegesen egyszerubb.
Kedves Kerdezo!
Ahogy olvastam a kerdesed elottem lefutott az en eskuvom.
Nekem a ferjem is kulfoldi az elejeben mikor osszejottunk az angol nyelv volt amin ugyahogy megertettuk egymast! O tudott jobban de en nem nagyon beszeltem es ertettem mivel nemetes voltam. Nah de a lenyegre torok, Magyaro.ban hazasodtunk meg es az anyum csinalt nekunk egy kissebb lagzit ahol ugymond csak az en baratnoim voltam es a csaladom neki volt csak egy szem baratja akit megtudott hivni! Ennek ellenere nem erezte magat rosszul, es meg csak beszelni se tudott veluk.
Egy ev elteltevel o megtanult magyarul beszelni es megszuletett a lanyunk. Sajnos munka nelkuli lett es a babank meg csak 3 honapos volt! Ugy dontottunk hogy en jovok a csaladjahoz a lannyal o meg amit talal dolgozni fog. En lejottem a csaladjahoz akiket csak interneten ismertem es egy mukkot sem tudtam veluk beszelni!
Mikor megerkeztem elvittek a fodraszhoz frizurat csinaltatni es kisinkeltetni, vettek egy piros estelyi ruhat amit felkellett hogy vegyek, mert idehaza vartak a tobbi csaladtagok is akik vagy 60-an voltak. Egy kicsit fura volt de itt is lagzival vartak annak ellenere hogy a ferjem nem volt itt, de igen is nagyon jo volt ugy is!! Aztan 6 honap alatt beszeltem a nyelvuket az anyosom neha azt mondja nekem hogy {elfelejtem neha hogy magyar vagy}!!
Szoval ne ilyedj meg tolluk hogy egyedul leszel ott csak legyel veluk kedves es a tenyerukon fognak hordozni, ugy mint engem!!
Szerintem nyugodj bele ha neked ninccennek mar szuleid akkor szerinted jobb lesz ha magyarba egy ket emberrel csinalod meg a lagzit vagy ahol vannak tobben?? Menj el neki is jobban fog esni hogy nem ellenzed ha igy is ugy is megfogjak csinalni elobb vagy utobb atkell rajta esni!!
Köszönöm a tippeket! Már kezdtem azt hinni, hogy tök feleslegesen tettem fel a kérdést magyar oldalon, mert úgyis csak az oltás fog menni.
A gyerek-kérdés még naaagyon távoli. Természetesen szeretnénk, ha három nyelven beszélnének, állítólag ez nekik nagyon könnyen megy, úgyhogy emiatt nem aggódok egy percig sem. Kicsit korainak érzem még, hogy miattuk álljak neki holnap nyelvet tanulni, csak azért, hogy az esküvőmre kommunikációképes legyek. És aki beszél valamilyen nyelvet, az tudja, hogy nem úgy megy az, hogy napi szintű gyakorlás mellett is akár csak úgy érted a vicceket, a tájszólást, meg a többit. Az angol a közös nyelvünk, már vagy 10 éve tanultam amikor először mentünk el Londonba, azt sem tudtam, sírjak vagy nevessek. Sokszor a saját népe sem érti az ő tájszólásukat.
Feleségbemutató-buli. Pontosan! Ez egyfajta szimbolikus "befogadás" is ez a közösségbe, hiszen az ő tradíciójuk szerint lesz minden, amit én elfogadok és tisztelek, csak éppen nem úgy kívánok férjhez menni, hogy a vendégekért mindent, egy kicsit azért én is szeretném élvezni.
Még az is megfordult a fejemben, hogy ott tarthatnánk egy egyházi szertartást, ha az neki és/vagy a családjának fontos, hogy Isten színe előtt is hitelesítsük a házasságunkat és akkor az már majdnem olyan, mint egy igazi esküvő, csak éppen már megvan a papírmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!