Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Soha nem vesz el? :/
Azt hittem első blikkre hogy egy 29-30 éves nő kesereg itt.
Na de 19 évesen minek akarsz férjhez menni?
Gyakorlatilag nem is éltél még. Menj fősulira, szakadj ki abból a környezetből, láss világotm Aztán ha még mindig annyira akarod házasodjatok.
De előtte élj!!!!
Nekem a 30. szülinapomon lesz az esküvőm. És tudod mi a nagy titok? Most elárulom neked: az, hogy egy szép fehér ruhától, egy nagy bulitól és egy darab papírtól nem változik az égvilágon semmi. :) Mi is csak azért házasodunk mert jön a baba és lusták vagyunk apasági nyilatkozatot intézni, elég macerás dolog. De a kapcsolatunk minőségén, és a tényen, hogy összetartozunk nem fog változtatni a házasság maga.
Most őszintén, mi a fenének akarsz 19 évesen házasodni? 10, sőt 15 év múlva sem leszel lemaradva semmiről.
Na ezért nincs értelme a 14-18 éves kori tinieljegyzéseknek, mert aztán jön az ember sírni, hogy nem veszik el. Még nem végeztetek a sulival, hova vegyen el? Együttéltek már? Anyuka nyakán? Én 24 éves vagyok, 2 éves kapcsolatban, lassan eljegyez a párom, mert már beszélgetünk róla (és nem csak beetetni akar, hogy meglegyek nyugtatva.. :) illetve több, mint egy éve együttélünk ), itt idejét is érzem a dolognak. Viszont volt 17-21 között egy hosszabb kapcsolatom, ott nem hivatalosan eljegyzett ("Ha végzel a sulival elveszlek!") az akkori barátom, én nem gondoltam ezt a kijelentését komolyan, végül kiderült ő se, hisz még mondhatni gyerekek voltunk. Neki egy éves munkatapasztalata volt a szakítás idején, nekem még semmi a diákmunkán kívül, éppen diplomáztam (bsc), mindketten otthon éltünk és esélytelen volt összeköltözni. Saját albit nem tudtunk volna fizetni, hozzánk nem jöhettünk volna, hozzájuk szintén nem. Vagyis ha házasodtunk volna, akkor lett volna egy papírunk és ugyanúgy szülőknél különéltünk volna... :D
Ha összeköltözés után nem akar elvenni pár éven belül, na akkor van vaj a füle mögött. Viszont nem vetít előre semmi jót, hogy már most ilyen véleménnyel vagy az anyjáról és mellékesen róla. Miért akarsz akkor összeházasodni vele? Utána majd jössz az utál az anyósom, a férjem nem véd meg kérdésekkel...
13-as!
Most jó nagy butaságot írtál az apaságiról. Már miért lenne macera?
Egy esküvő megszervezése és kifizetése inkább macera.
Az apaságinál a nőgyógyásztól kell kérni egy igazolást a fogantatás és várható szülés időpontjáról.
Aztán becsattogni az önkormányzathoz és aláírni a papírokat.
Ennyi
"Az apaságinál a nőgyógyásztól kell kérni egy igazolást a fogantatás és várható szülés időpontjáról.
Aztán becsattogni az önkormányzathoz és aláírni a papírokat."
Aha. Leszámítva, hogy kell valami hajadonsági nyilatkozat(???), amit ott tudok beszerezni, ahol a születési anyakönyvi kivonatomat kiállították, tehát elég messze onnan, ahol most lakunk. És ezzel a papírral, plusz mindkettőnk anyakönyvi kivonatával felszerelkezve előzetesen megbeszélt időpont alapján el kell mászni a polgármesteri hivatalba (na nem oda, ahová körzetileg tartozunk hanem oda, ahová a kórház tartozik, ahol majd szülni fogok), és az anyakönyvvezető előtt egybehangzóan kijelenteni, hogy a párom a gyerek apja.
Ezzel szemben az esküvő megszervezése annyiból állt, hogy az anyakönyvi kivonatunkkal besétáltunk a polgármesteri hivatalba (abba, amelyik két utcányira van tőlünk), közöltük, hogy össze szeretnénk házasodni, kaptunk egy időpontot és kész. Szerinted melyiket egyszerűbb lezongorázni 7 hónapos terhesen, nagy pocakkal?
17!
Hát nem tudom nálatok minek bonyolítják meg a dolgokat. :-/
Nálunk csak annyi volt amit írtam. Ráadásul 30km-rel odébb volt az orvosom is és a kórház is ahol szültem mint ahol élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!