Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan sértődtünk meg?
Márciusban lesz az esküvőnk. Eredetileg a szűk családot szerettük volna meghívni. Szóltunk is mindenkinek, hogy márciusra tervezzük az esküvőnket, bár konkrét dátum még nincs, de számítsanak rá, és persze szeretettel várjuk őket.
A párom volt feleségének is szóltunk, hogy azt szeretnénk, hogy a hétéves fiuk is ott legyen. Majd az anyuka közölte, hogy ő beszélt a gyerekkel, és azt mondta, nem akar eljönni. Ezután mi is megpróbáltuk "rábeszélni" a kisfiút, hogy jöjjön el, jó buli lesz, stb. eE ő csak azt hajtogatta, hogy nem akar jönni, mert az anyukája meg a nagyanyja (a párom édesanyja) azt mondták, nem szeretnek engem és szomorúak lesznek, ha a kisfiú ott lesz az esküvőnkön és "velünk ünnepel ezen a szomorú napon" (!).
Hát ez nagyon nem esett jól nekünk, ráadásul nem hiszem, hogy az exfeleség dolga lett volna megbeszélni a gyerekkel, hogy el akar-e jönni az esküvőre, nekünk kellett volna meghívnunk és mindent tisztázni vele. De erre az anyja nem hagyott nekünk lehetőséget.
Na, és ezek miatt a dolgok miatt náhány nappal ezelőtt, amikor időpontot kértünk az anyakönyvvezetőnél, végül a kéttanús esküvő mellett döntöttünk. Inkább ne legyen ott senki, ha nem képesek normálisan hozzáállni a dologhoz. Mindenkinek megírtuk levélben, hogy megvan az esküvő időpontja, de nem áruljuk el, mivel egyesek hozzáállása, meg inkorrekt viselkedése miatt inkább senkit sem kívánunk ott látni, nincs szükségünk az általuk keltett feszültségre. Reméljük hogy megértik, stb.
És a reakciók persze szörnyen negatívak voltak, most mi vagyunk a ro.hadék szemetek, amiért "kizárjuk a családot az eseményből". Szerintetek kinek van igaza?
nem olvastam végig a válaszokat, a fele is elég volt.... rosszindulatú idióták írnak ide, komolyan...
egyébként jól döntöttetek, pláne ha a te családod megérti. ne idegeskedj :) sok boldogságot
"Hát ez nagyon nem esett jól nekünk, ráadásul nem hiszem, hogy az exfeleség dolga lett volna megbeszélni a gyerekkel, hogy el akar-e jönni az esküvőre, nekünk kellett volna meghívnunk és mindent tisztázni vele. De erre az anyja nem hagyott nekünk lehetőséget. "
Látom, már a gyerek nevelését is át akarod venni!
Nem vagy észnél!
Miért nem olyan időpontra tettétek az esküvőt, amikor a gyerek jog szerint az apjánál van? Pl. ki lehet számolni melyik hétvége esik rá.
Akkor nem károghat bele az ex, hisz apuka joga eldönteni, milyen programot szervez neki, jelen esetben elviszi a saját esküvőjére.
"Látom, már a gyerek nevelését is át akarod venni!
Nem vagy észnél!"
Mióta tartozik a gyerek neveléséhez, hogy meghívom az esküvőmre? Bocsánat hogy nem tetszik, hogy nem én hívhatom meg az esküvőmre azt, akit akarok, mert egyesek önhatalmúlag megteszik helyettem.
Vagy te mit szólnál, ha a szomszádod hívná meg az esküvődre anyukádékat helyetted? Ráaadásul valahogy úgy tálalná, hoggy ennek hatására a szüleid nemet mondanak? Mert ez kb ugyanaz.
"Miért nem olyan időpontra tettétek az esküvőt, amikor a gyerek jog szerint az apjánál van? Pl. ki lehet számolni melyik hétvége esik rá."
Egyrészt amikor elkezdtek kavarni, akkor még nem volt kitűzve a pontos dátum.
Másrészt ha egyszer a gyereknek már úgy lett tálalva a dolog, hogy ez az esküvő rossz, és egy "szomorú nap", mégis mit kéne csinálnunk, amikor kijelentette, hogy ő nem akar jönni? Rángassuk el erőszakkal?
És menjünk mindannyian rossz szájízzel, feszülten az esküvőre?
fúj,de fúj..
legalább a szülőket hivjátok el! mégis csak egy esküvő,hiába 20perc az egész :(
Én nem fújtam volna le a társaságot ebben az esetben. A szűk család örüljön velünk akkor is, ha egyesek nem tudnak. (És itt az exről meg a nagyiról van szó.)
Viszont a gyereket vinném pszichológushoz, és szakvéleményt kérnék arról, hogy az apja ellen hangolja a nő. Mindent megtennék, hogy mi nevelhessük! Aki ugyanolyan undorító, mint az a nőszemély, nyugodtan essen a piros gombnak.
Pl. a menyasszony szűk családját, és a férfi részéről, akit fontosnak tart, testvér, akárki. Nem hiszem, hogy ezek után annyira hiányozna számára pl az anyja jelenléte azon a "szomorú" napon.. Csak azért nem kell valakit hívni, mert úgy szokás, miközben egyik fél sem szeretné igazán a részvételt. Nekünk szerencsére így is maradna elég személy, akivel szívesen ünnepelnénk, de persze lehet nem mindenkinél van így. Azért, mert a párom anyja, aki sosem volt ránk kíváncsi, nem lesz ott (nálunk sem..), még mindketten szeretnénk, ha az apja ott lenne, valamint az én családom, aki mindenben támogatott minket a kezdetektől. Ha neki nem lenne egyéb rokona, akkor is "közösek" az én rokonaim, legalábbis mi így állunk hozzá.
Ha valaki a két tanús esküvő mellett dönt, joga van hozzá, de miután nem ez volt az alapfelállás, szerintem jogosan esik rosszul a rokonoknak. (Bár aki r*hadék szemétnek hívja a rokonát, nem tudom, mennyire szeretetből szeretne részt venni az esküvőn, és mennyire az ingyen kaja motiválja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!