Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan sértődtünk meg?
Márciusban lesz az esküvőnk. Eredetileg a szűk családot szerettük volna meghívni. Szóltunk is mindenkinek, hogy márciusra tervezzük az esküvőnket, bár konkrét dátum még nincs, de számítsanak rá, és persze szeretettel várjuk őket.
A párom volt feleségének is szóltunk, hogy azt szeretnénk, hogy a hétéves fiuk is ott legyen. Majd az anyuka közölte, hogy ő beszélt a gyerekkel, és azt mondta, nem akar eljönni. Ezután mi is megpróbáltuk "rábeszélni" a kisfiút, hogy jöjjön el, jó buli lesz, stb. eE ő csak azt hajtogatta, hogy nem akar jönni, mert az anyukája meg a nagyanyja (a párom édesanyja) azt mondták, nem szeretnek engem és szomorúak lesznek, ha a kisfiú ott lesz az esküvőnkön és "velünk ünnepel ezen a szomorú napon" (!).
Hát ez nagyon nem esett jól nekünk, ráadásul nem hiszem, hogy az exfeleség dolga lett volna megbeszélni a gyerekkel, hogy el akar-e jönni az esküvőre, nekünk kellett volna meghívnunk és mindent tisztázni vele. De erre az anyja nem hagyott nekünk lehetőséget.
Na, és ezek miatt a dolgok miatt náhány nappal ezelőtt, amikor időpontot kértünk az anyakönyvvezetőnél, végül a kéttanús esküvő mellett döntöttünk. Inkább ne legyen ott senki, ha nem képesek normálisan hozzáállni a dologhoz. Mindenkinek megírtuk levélben, hogy megvan az esküvő időpontja, de nem áruljuk el, mivel egyesek hozzáállása, meg inkorrekt viselkedése miatt inkább senkit sem kívánunk ott látni, nincs szükségünk az általuk keltett feszültségre. Reméljük hogy megértik, stb.
És a reakciók persze szörnyen negatívak voltak, most mi vagyunk a ro.hadék szemetek, amiért "kizárjuk a családot az eseményből". Szerintetek kinek van igaza?
A rokonoknal ellehet mondani, hogy ti meghivfatok o nem kert belole. Szabad ember aki akar eljon, aki nem az meg igy jart. Az a ti napotok, nehogymar erdekdljen mit duzzog az anyos meg az ex. Amugyis nem az ilyenek miatt vannak az anyos viccek? Az anyosnak, ha fontos a kicsi fia elmegy az eskuvojere. Legfeljebb jo viccez melton pofakat vag.
A kisfiunak meg ahogy irtam lehet igy tobbet artotok mint gondoljatok. Meg kell tapasztalnia mi az amirol lemond. Ha azok utan se megy akkor bele kell torodni. De nehogymar az ecnek legyen igaza meg az anyosnak. Mert igy tenyleg szomoru nap lesz es o neki sem lesz inkabb. Boldog lesz 20 ev mulva a kisfiu akkori baratnoje. Egy ilyen traum miatt nem lesz eskuvo mert a csak egy szomoru nap.
Ez ugyan az a kerdezo?
Mert akkor nem sajnalom :D
Annyirajó, hogy egyes válaszolók ilyen rohadt okosak, és összemosnak olyan kérdéseket, amiknek semmi közük egymáshoz. Most írjam azt, hogy nekem ez az első ilyen témájú kérdésem? Akkor elhiszitek? Gondolom nem.
Csak akkor magyarázzátok már el, hogy ha valami gyökér benyögi, hogy én ezt meg azt kérdeztem már, és ott másképp volt, akkor neki miért hisztek?
És milyen gyereket kellett csinálni, kinek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..
Jah, ezt még véletlenül sem te írtad ki ugye? De nem az első ez sem. Az, hogy ezt-azt megváltoztatsz néha, attól még átlátszó. Ne haragudj, de szánalmas amit művelsz.
Ha jó tanácsot akarsz, hagyd abba az ellenségeskedést az exel és anyósjelölttel is. Gondold át, hogy akarsz e így élni, el tudod e fogadni ezt az életet, ami egy már gyerekes férfi mellett vár. A megnyilvánulásaidból nem nagyon megy ez neked. Az kiderült már, hogy a párodnak és az exének azóta vannak problémái egymással, amióta te képben vagy. Nem gondolsz te senkire, csak magadra, a saját hü.yeségeidet hajtogatod. Szegény kisgyereket csak sajnálni lehet, hogy ilyen nőt szedett össze az apja.
Megértem, hogy megsértődtetek azok után, amit a kisfiú anyukája és mamája művelt. Nem korrekt viselkedés, kár az ellenségeskedést szítani, meg ilyen módon befolyásolni a kisfiút. Ne így sztrájkoljanak már, amiért ti összeházasodtok!
De az, hogy összetrombitáltátok a rokonságot és utána visszamondjátok, mert jaj, hát mégis meggondoltátok magatokat, azt nagyon rossz húzásnak tartom.
Persze a ti dolgotok, a ti döntésetek, de én nagyon megértem, hogy vannak olyan családtagok, akiket ezzel csúnyán megbántottatok. Az ő sértődésük is jogos.
Elvileg felnőttek vagytok, nem kellene meggondolatlanul ígérgetni, ilyen játékot játszani a családdal.
"Gyertek, meghívunk, szeretettel várunk"=>"Mégis inkább maradjatok otthon, mert valakire megsértődtünk és mi így szeretnénk duzzogni" Kb. így jött le.
Most már ne nektek álljon feljebb, hogy ez nem mindenkinek esett jól.
Legközelebb legyetek kicsit megfontoltabbak, érettebbek, ha valamibe belevágtok és ne hűbelebalázs módjára a pillanatnyi hangulatotok által vezérelve rángassatok embereket.
Kérdező, szerintem a lehető leghelyesebb döntést hoztátok az adott szituációban, én magam sem döntöttem volna másként... illetve, hát annyiban igen, hogy mellékelve leírom a történetet is, az ex nevével és címével... hogy ha valakit mégis kellemetlenül érint, tudják, hova kell címezni a méltatlankodást.
Másfelől nem értem, hogy az exet egyáltalán miért kellett belevonni eleve a történetbe, a gyerek apjának semmi szüksége a gyerek anyjának a beleegyezésére ahhoz, hogy a saját gyerekét elvigye a saját esküvőjére... anyucikának ehhez a világon semmi köze, nem az a gyerek életét döntően meghatározó nagy horderejű lépés, amiről a szülőknek okvetlen egyeztetési kötelezettségük van...
A harmadik, hogy ha a saját anyám elkezdene beleszólni ebbe a kérdésbe, szemvillantás alatt lenne helyretéve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!