Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jogosan sértődtünk meg?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan sértődtünk meg?

Figyelt kérdés

Márciusban lesz az esküvőnk. Eredetileg a szűk családot szerettük volna meghívni. Szóltunk is mindenkinek, hogy márciusra tervezzük az esküvőnket, bár konkrét dátum még nincs, de számítsanak rá, és persze szeretettel várjuk őket.

A párom volt feleségének is szóltunk, hogy azt szeretnénk, hogy a hétéves fiuk is ott legyen. Majd az anyuka közölte, hogy ő beszélt a gyerekkel, és azt mondta, nem akar eljönni. Ezután mi is megpróbáltuk "rábeszélni" a kisfiút, hogy jöjjön el, jó buli lesz, stb. eE ő csak azt hajtogatta, hogy nem akar jönni, mert az anyukája meg a nagyanyja (a párom édesanyja) azt mondták, nem szeretnek engem és szomorúak lesznek, ha a kisfiú ott lesz az esküvőnkön és "velünk ünnepel ezen a szomorú napon" (!).

Hát ez nagyon nem esett jól nekünk, ráadásul nem hiszem, hogy az exfeleség dolga lett volna megbeszélni a gyerekkel, hogy el akar-e jönni az esküvőre, nekünk kellett volna meghívnunk és mindent tisztázni vele. De erre az anyja nem hagyott nekünk lehetőséget.

Na, és ezek miatt a dolgok miatt náhány nappal ezelőtt, amikor időpontot kértünk az anyakönyvvezetőnél, végül a kéttanús esküvő mellett döntöttünk. Inkább ne legyen ott senki, ha nem képesek normálisan hozzáállni a dologhoz. Mindenkinek megírtuk levélben, hogy megvan az esküvő időpontja, de nem áruljuk el, mivel egyesek hozzáállása, meg inkorrekt viselkedése miatt inkább senkit sem kívánunk ott látni, nincs szükségünk az általuk keltett feszültségre. Reméljük hogy megértik, stb.

És a reakciók persze szörnyen negatívak voltak, most mi vagyunk a ro.hadék szemetek, amiért "kizárjuk a családot az eseményből". Szerintetek kinek van igaza?

2014. dec. 3. 10:02
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
60%

Ket ember miatt buntetitek a tobbieket is. Hat nem mondom, hamar felkapjatok a vizet es akkor az egesz vilagnak vesznie kell?

En bosszubol az ex miatt es az anyos miatt csinalnek egy olyan lagzit, hogy a szomszed falu is arrol zengjen hetekig. A masik kettot meg magasrol letojnam.

A kisfiut mar jol elrontottak azok ketten. Gyanitom, hogy nem csak most kezdtek el. Felenyitotnak kell lenni es bebizonyitani, hogy a "kedves" anyukaknak mennyire nincs igazuk. Esetleg mutatni neki kepeket, videot mas eskuvojerl vagy elmenni megnezni egyet vele, hogy milyen is egy ilyen esmeny. Mert szerintem azt se tudja szerencsetlen, hogy mi fan terem. Aztan lehet, hogy meggondolja magat es ott lesz veletek, akar meg agyurut is viszi. Az anyos meg az ex meg majd csak pukkadhat. Miert fosztjatok meg a gyereket az ilyen tapasztalatoktol? Lehet meg a vegen ti jottok ki belole jol. Kesobb meg mi lesz? A gyerekbek se lesz eskuvo mert az anyja rosszat mondott rola, az apja meg be is bizonyitotta? Nah ez jobb lenne?

2014. dec. 3. 10:24
 12/59 anonim ***** válasza:
78%

Nagyjából érthető a két tanús esküvő. Bár szerintem sem a saját családotokat kéne büntetni anyós hülyesége miatt.

Ha ilyen, akkor nekem nem lenne lelkiismeret furdalásom, amiatt, hogy csak anyóst nem hívom meg. Ha szólna, akkor megkérdezném tőle, hogy miért szeretne ott lenni egy ilyen szomorú napon? :) A saját családommal meg boldogan ünnepelnénk.

2014. dec. 3. 10:27
 13/59 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy bárkit, pláne acsalád többi tagját "büntetni" akarjuk anyós meg az ex miatt. De nagyon rosszul esik a kavarás, és nincs szükségünk a feszültségre az esküvőnk napján. Mert úgyis beszólna valamelyik kedves rokon, hogy anyós miért nincs ott, ez mekkora bunkóság már, stb. A család normálisabb tagjai megértik a döntésünket, a többi része meg így is, úgy is húzná a száját valamiért. Inkább legyen akkor csak a mi napunk, és mindenki más kap.ja be.
2014. dec. 3. 10:29
 14/59 A kérdező kommentje:
A saját családommal majd ünnepelünk az esküvő után valamikor. Mondom, anyukám maga ajánlotta fel, hogy inkább legyen kéttanús, ha azt jobban szeretnénk, ők megértik, és majd szervez esküvő után egy héttel egy csalédi összejövetelt nekünk, ahol majd bulizunk meg koccintunk utólag.
2014. dec. 3. 10:31
 15/59 anonim ***** válasza:
21%

"félig viccesen, félig komolyan megjegyeztem, hogy szerencsére nem hasonlítok anyukámra."

Mit vartal, ha ezt mondtad leendo anyosod hazaban, aki egy anyuka is?

2014. dec. 3. 10:35
 16/59 anonim ***** válasza:
60%

Úgy viselkedsz mint valami hisztis hülye gyerek. Folyton az anyóst szidod, az exet szidod, de te is belemész a játékukba. Ez a mindenkit kizárunk dolog meg túl van drámázva, ahelyett hogy túllépnél egy viszonylag apró dolgon, inkább eljátszod a hattyú halálát.

De tetszik az a rész is, hogy aki nem ért velünk egyet az hülye :)

2014. dec. 3. 10:38
 17/59 A kérdező kommentje:

"Mit vartal, ha ezt mondtad leendo anyosod hazaban, aki egy anyuka is?"

Miért, mi ezzel a baj? Anyukámnak is szoktam pontosan ugyanezt, pontosan ugyanígy mondani. Ő csak mosolyog rajta és azt válaszolja, hogy "hát pedig tanulhatnék tőle ezt-azt". Nem kell minden apróságon megsértődni, pláne anyósomnak nem kéne ilyen piti dolgon felhergelnie magát. Attól hogy valaki anyuka lesz, elveszti a humorérzékét is, vagy mi? Meg mi az, hogy az ő házában nem mondhatok ilyet? Nem szidtam senkit, nem küldtem el senkit melegebb éghajlatra, nem voltam tiszteletlen, szóval nehogy már megszabja, hogy ilyen dolgokon kívül mit gondolhatok és mit mondhatok az ő házában.

2014. dec. 3. 10:39
 18/59 anonim ***** válasza:
59%

Jaj, már megint te! Szerinted mi értelme annak, hogy állandóan itt köpködsz a párod exére, és az anyjára?

Nem tudod megemészteni, hogy nem tudjátok az anyja ellen fordítani a párod gyerekét. A múltkori kérdésedben azt fejtetted ki, hogy a gyereket az anyja tudta nélkül vittétek volna az esküvőtökre úgy, hogy a gyerek sem tud róla. Úgy tervezted, hogy felöltöztetitek, és akkor nyögitek be neki, hogy az esküvőtök lesz. Anyós meg áthúzta ezt. Ha sok ilyen húzásod van, ne csodálkozz, hogy utál anyós, és az ex is. Persze ebben a helyzeteben gyereket, azt már kellett csinálni. Csak gratulálni lehet az ilyen észlényeknek mint ti vagytok!

2014. dec. 3. 10:42
 19/59 A kérdező kommentje:

"Úgy viselkedsz mint valami hisztis hülye gyerek. Folyton az anyóst szidod, az exet szidod, de te is belemész a játékukba. Ez a mindenkit kizárunk dolog meg túl van drámázva, ahelyett hogy túllépnél egy viszonylag apró dolgon, inkább eljátszod a hattyú halálát."

Miért, ezek után keserű szájízzel, meg kényszeredett mosollyal fogadjam anyós gratulációját, és játsszam el hogy minden oké, és tegyem tönkre az esküvőmet?

Vagy ha anyóst nem hívjuk meg, akkor hallgassuk inkább a kérdéseket meg nyafogást, hogy ugyan miért nincs itt?

Most azért miért én vagyok a hülye, mert nem akarok idegeskedni a rokonság miatt legalább azon az egy napon?

20/59 anonim ***** válasza:
46%

Sosem értettem az ilyen és hasonló bosszúskodásokat az exfeleségek részéről. Ha már valaki valakitől elvált, akkor a másik már soha többé ne legyen boldog? Mitől lesz neki jobb, ha elidegeníti tőletek a gyereket?

Szerintem is jó ötlet, hogy utólag majd csináltok egy jó bulit a családdal.

Azzal sincs semmi baj, hogy szerinted jó, hogy nem vagy olyan mint anyukád. Nem az anyósodat szidtad, sőt a saját édesanyádat sem, normális ember ezért nem fog megutálni egy életre. Ez nem tiszteletlenség a szülő felé, én is szeretem anyámat, de vannak olyan tulajdonságai, amire én is azt mondom, hogy szerencsére nem örököltem.

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!