Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldjam meg ezt az egész szituációt úgy, hogy ne legyek bunkó? Ti mit tennétek?
Januárban lesz az esküvőnk. Sima kéttanúsat szerettünk volna, mindenféle felhajtás nélkül. De anyukám közölte, hogy ők ketten apukámmal mindenképp ott akarnak lenni.
Végül belementem, mert anyám is hajlandó volt elfogadni, hogy nem lesz utána semmi, még egy ebéd vagy vacsora sem, csak maga a szertartás, ami kb negyed óra, és aztán mindenki mehet haza.
Viszont így a vőlegényem is meghívta a családját, mondván hogy ha nekem szabad, akkor neki is.
Ezzel önmagában nem is lenne baj, de az ő szülei elváltak és újraházasodtak, így mindenki hozza a házastársát, plusz az apukájának van egy lánya, jön ő is. És persze a párom testvére a feléségével és a két gyerekkel.
És az első házasságából született kislánya is.Így összesen ott lesz 12 ember, és ez azért már "tömeg" az eredeti elképzeléshez képest.
Arról nem is beszélve, hogy a leendő anyósom utál engem, és ezt még csak nem is igyekszik titkolni. Abba már beletörődtem, hogy a szertartáson ott lesz, oké, azt a 15 percet kibírom, úgyis háttal leszek neki. De ha ennyi ember ott lesz, a párom családja az én szüleimmel ellentétben nem fog csak
úgy beleegyezbi, hogy ha már egy csomót utaztak az esküvő miatt, akkor ne legyen legalább egy ebéd vagy vacsora. És én azt márpedig nem vállalom be, hogy másfél órán keresztül jópofizzak az anyósommal és úgy tegyek, mintha minden rendben lenne, csak mert "így illik" és "ez a szokás". Ez a bájolgás csak tönkretenné az esküvőm napját.
Ti mit tennétek? Annyira elegem van, hogy az esküvőmnek arról kell szólnia, hogy a rokonság igényeit kielégítsük, még akkor is, ha egyébként rühelljük egymást.
#39,
nem nekem volt már esküvőm, hanem a páromnak, amin ott volt a családja.
#40,
nem véleményt kértem, hanem tanácsot. A kettő nem ugyanaz. De nem is a véleményekkel van bajom, hanem az olyan beszólásokkal, hogy "nem csodálom, hogy csak az a két barátotok van, akik a tanúk lesznek".
Szerintem sokan adtunk tanácsot, ha úgy tetszik. Szerinted milyen tanács lehetséges még azokon kívül, amiket leírtunk sokan?
1. Anyukádnak megmondod, hogy mi a szitu, kéred, hogy akkor ők se jöjjenek.
2. Anyósodnak megmondod, hogy márpedig hiába akar ő vacsorát, nem lesz és pont. És elviseled azt az egy órát.
3. Engedsz anyósodnak és összeültök egy vacsora erejéig.
4. Anyósodon és apósodon valamint a te szüleiden kívül nem kívánsz mást meghívni, ezt megmondod nekik. Pont.
Nagyjából ezek a lehetőségek, tanácsok vannak, valamelyik fog megvalósulni. Nem tudom mi mindent szeretnél még hallani tőlünk.
Szia! Nem lehetne valami állófogadásfélét csinálni utána? Nem kaviárra meg, lazacra gondolok, hanem lehet már minden étteremből hidegtálakat rendelni nagyon jókat, sültekkel, szendvicsekkel stb. Az megennétek egy óra alatt, nem asztalhoz kényszerítve, hanem lazán, mindenki azzal beszélget akivel akar, egy pohár pezsgő, kész, pont, mehet mindenki haza.
Esküvő is volt, vendégség is volt. Csak szervezzétek le előre, hogy anyós ne tudja felülírni.
Sok boldogságot! :)
?
Szerintem az esküvőtök napja kettőtökről kell, hogy szóljon és úgy kell aznap cselekednetek, hogy utána csupa szép emlék maradjon meg róla.
Ha már nem tudjátok visszavonni a meghívást, esküdjetek meg a "nagy tömeg" előtt, de előtte határozottan és egyértelműen közöljétek a családdal, hogy nem kívántok közösen ebédelni. Nem kell rosszul érezned emiatt magad, hiszen az esküvő arról szól, hogy két ember örök hűséget fogad egymásnak, nem pedig az ebédről, a külsőségekről, a jópofizásról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!