Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért néz mindenki hülyének,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért néz mindenki hülyének, amiért esküvőellenes vagyok?

Figyelt kérdés
18 éves leszek hamarosan,lány vagyok és egyáltalán nem akarom senkivel ilyen módon összekötni az életem. Láttam elvileg működő és kevésbé működő házasságokat is példaként,én nem akarok béklyóban élni és attól tartani,hogy mikor csalnak meg vagy megy tönkre a dolog.Úgy gondolom,mindenkinek megmaradhat a szabadsága,nem egy papírtól lesz jó vagy jobb a kapcsolat és nem is akarom,hogy bárki úgy érezze mellettem,hogy magamhoz láncoltam. A válás egy csomó pénz,ideg,a gyerekre nagyon rossz hatással tud lenni és életeket tud tönkretenni.. jobb ha papír és törvény nem köti össze a párokat,ezért viszont-főleg a kortársaim- hülyének néznek. Nektek mi a véleményetek?
2014. nov. 3. 22:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
51%

Még gyerek vagy, és ezt azért írom mert úgy gondolkodsz mint egy gyerek.

A házasság nem korlátoz a szabadságodban. Nem leszel egy elrabolt, szobába zárt valaki.(ha jó partnert választasz) Pusztán házasságban élő ember leszel, akinek a párja hivatalosan a családtagja.

A válás költséges dolog igen, de szerinted van értelme úgy házasodni, hogy az ember azt gondolja, majd max elválunk? Igyekezni kell megbeszélni a felmerülő problémákat, és úgy állni hozzá, hogy örökre együtt maradtok.

Az élettársi kapcsolatban élők szakításakor szerinted nem sérülnek a gyerekek? Akkor is sérülnek ugyanúgy, mert onnantól az apukát (többnyire) nem fogják majd minden nap látni.

Én hallottam már pl olyanról is, hogy az élettárs kórházba került, és a párját nem engedték be hozzá, mert nem családtag. Meg kellett várnia amíg az egyik családtag megjön, és csak vele együtt mehetett be a párjához. Mert ugye ha a párod nem a férjed, akkor te hivatalosan egyedülálló vagy. Nem tartozol hozzá.

De persze a te dolgod.:) Idővel még változhat a véleményed, ha nem, és például az a vágyad, hogy időnként másokkal is lefeküdj, tényleg jobb ha nem mész férjhez. Csak szégyent hoznál a házasság intézményére.

2014. nov. 4. 20:02
 22/25 anonim ***** válasza:
73%
A jogi hercehurcától és a pénztől nem véd meg, ha elválnak az útjaid egy hosszabb (évekig tartó) együttélés után, pláne ha gyerek van és nem tudtok megegyezni. Sőt. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nem egy ügyvéd hangoztatja, hogy kell az a papír, mert anélkül sokkal rosszabbul lehet kijönni egy bírósági perből. Mert ha nem tudtok megegyezni, hogy kié a gyerek és kié a szekrénysor, vagy az autó, akkor ott is bíróság lesz. Kimondják, hogy élettársak voltatok,hogy kinek mi jár és "az nyer", akinek jobb ügyvédje lesz. Nincs 50%os vagyonmegosztás,..., ... mert az nem házasság volt.
2014. nov. 5. 09:16
 23/25 gago77 ***** válasza:
39%
Termeszetesen nem vagy hule amiert nem szereted a hazassag intezmenyet, inkabb az a hulye, aki lebaltaz, amiert nyiltan felallalod az allaspontodat es olyanokat ir, hogy "szegyent hozol ra".. Nehez meg plusz szegyent is hozni valamire, amit mar amugy is ennyire lejarattak. Nem kell ellene lenni, de mellette sem. 5 hazassagbol 4 valassal vegzodik es valoban eleg alszent dolog, de letezhet akar meg igazi boldog hazassag is, ez csak a feleken mulik. A kortarsaid meg nem tul eszesek, ha ilyen fiatalon mar hazasodni akarnak, szoval ne aggodj, mit mondanak, majd az ido teged igazol es kesz.
2014. nov. 24. 00:34
 24/25 gago77 ***** válasza:

"nem egy papírtól lesz jó vagy jobb a kapcsolat, blalabla..."

- És nem is egy esküvőtől... Jobb se, de rosszabb se. Béklyóban élni lehet házasságon kívül is, megcsalnak házasságon kívül is. Ha szereted a másikat ugyanolyan xarul fog esni, akár házasságban élsz akár nem. Csak egy gyerek gondolkozik így. Nem baj, még van időd!

(46 F)

2023. dec. 21. 01:29
 25/25 gago77 ***** válasza:

Valahogy az az érzésem hogy a szüleid közt nem voltak rendben a dolgok...

Ugyanis az ilyen "dolgokat" otthonról hozza az ember magával. Sebaj, legyél leszbi, vagy kék/piros/rózsaszín hajú Social Justice Warrior (vagyis bacatlannpina), vagy legyél mindenki ribije... Akkor biztosan boldogabb leszel. Mert a házasság az "béklyó", - tanította anyucid , mert ő annak élte meg.

Aztán 40 évesen meg alkoholista leszel. Tudod hány ilyet ismerek? Qrva sokat!! Csak rajtad áll kusanyám!

2023. dec. 21. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!