Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felkértek koszorúslánynak, szerintetek ebben a helyzetben elvállaljam?
Egyik barátnőm férjhez megy jövő nyáron és megkért, hogy legyek a k.lánya. 4-en lennénk, 2 lány egyedülálló, őket még gimiből ismeri, kettőnknek pedig van párja. Egy nagyobb társaságban járunk rendszeresen össze, a párjaink általunk kerültek be. Én egy éve vagyok együtt a párommal, akit nagyon kedvel a társaság, a vőlegény viszont szintén kiválasztotta 4 barátját a k.lányok mellé, az én páromat viszont nem, ami jogos valahol, mert csak egy éve ismeri, míg a másik lány barátját kb. 3 éve (őt ki is választotta kísérőnek) De mégis furcsának érzem, hogy ott vonuljak egy idegen srác mellett, miközben a barátom egyedül ücsörög a vendégek között (ja és a barátnőm kijelentette, hogy úgyis alig fogom aznap látni a páromat, mert egész nap vele kell lennem, felraknom a fátylat stb, mert ez a koszorúslány feladata, illetve a párom akkor jöjjön le később Pécsre, ahol az esküvő lesz, és akkor így nem fog esetleg unatkozni,miközben én elleszek foglalva)
Szerintetek rosszul gondolom és ez egyáltalán nem nagy dolog? Mert nem szívesen hagyom magára a barátom, még, ha ő a férfi akkor sem, egyedül a sok ismeretlen között. Viszont a barátnőmet sem szeretném megbántani.
Hú, de mindenki fel van háborodva :) Pedig Baranyában ez a szokás. A koszorúspár egyik tagja a vőlegény, másik a menyasszony részéről..
Kérdező! 4en lesztek koszorúslányok, más is tud segíteni, nem csak te. Ami feladat szokott előtte lenni az az öltöztetés (amit mondjuk lehet, hogy az anyukája szeretne csinálni), esetleg sminkeshez-fodrászhoz kísérés, de oda sem kelletek 4en, menjen az, aki a közelben lakik. A bevonulás + szertartás kb 1-1,5 óra (attól függ, lesz-e templomi), ennyi időre kellene egyedül hagynod a barátodat. Amúgy a társaságból aki megy, az mind koszorús lesz? Ha nem, máris nincs egyedül. Ha igen, akkor is felnőtt férfi, el tud tölteni ennyi időt egyedül, ráadásul olyan a szitu, amikor illetlenség is beszélgetni, vagyis tök mind1, ki ül mellette.
A vacsin meg már egymás mellett fogtok ülni, akkor nem lesz egyedül.
Tudtommal a menyasszonyt a "tapasztalt öreg" asszonyok öltöztetik, tehát az anyja, nagyik, keresztmamák, stb.
Másrészt összesen annyit kell kibírnod, hogy a templomban, meg az anyakönyvvezetőnél nem a párod mellett mész. Összesen 30 méter ha valami nagy templomba mentek, csigatempóban sincs 2 perc (de talán még 1 sem) Szerintem feleslegesen problémázol :)
Azt értsd meg, hogy itt nem azon van a hangsúly, hogy a kísérő márpedig a párod legyen, hanem azon, hogy rokon, családtag, közeli barát. Sokszor van, hogy a menya 7 éves unokahúga meg a férjjelölt 8 éve unokaöccse a pár. Akkor ott is kardukba kéne dőlni? Ne már. Itt te csak egy "kellék" vagy (bocsi a megfogalmazásért de nem tudom jobban kifejezni), ez az Ő napjuk, a SZÁMUKRA, család számára fontos emberekkel akarják körülvenni magukat. A párodat meg nem ismerik régóta, ez van. Ha ekkora gond, hogy egyedül utazzatok le, akkor te ne menj segíteni. Bár én azért el tudnám engedni a páromat egy olyan barátnőért, akivel olyan viszonyban vagyok, hogy felkért koszorúslánynak... az én koszilányom konkrétan már előtte este itt volt díszíteni, a párja meg jött a szertartásra... pedig ő barátunk volt, és mégis.
Azt kéne megérteni, hogy ez most az Ő napjuk, nem a tiéd.
Szerintem ezt túlproblémázod, de ha neked gondot okoz, ne vállald el, probléma megoldva. Szerintem semmi furcsa nincs ebben a szervezési formában, azt se értem miért baj, ha más mellett kell bevonulni templomba/polgármesteri hivatalba, nem te házasodsz, és nem is kell se kézen fogni, se lesmárolni az illetőt. Ha mondjuk egy másik lánnyal vonulnál együtt azzal is gond lenne? Feltételezem nem...
A párod meg felnőtt férfi, nehogy már ne találja fel magát arra a pár órára, a lagzin meg úgyis együtt tudtok lenni, megkérdezhetitek, tudna-e ő is valamiben segíteni esetleg, vagy valakivel megbeszélni, hogy azokkal megy csak majd Pécsre, stb. Millió féle megoldás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!