Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nektek mennyi pénz jött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mennyi pénz jött vissza az esküvőből?

Figyelt kérdés
Mennyibe került az esküvőtök? Hány vendég volt? Hol volt az esküvő? Mennyi pénz jött vissza a kiadásokból?
2014. aug. 27. 15:59
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
57%
Mr King : nem rossz indulatból kérdezem de a 15 vendegbol 4 vitt ajándékot ? Mert en biztos nem állítanek oda egy eskuvore üres kézzel .. Ha mást nem legalább valami apróságot .
2014. aug. 28. 13:03
 32/46 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb ha saját maga csinál kaját az ember.

Jelentősen leredukálja a költségeket. Pl pörkölt meg valami leves meg sütemények.

2014. aug. 28. 13:08
 33/46 anonim ***** válasza:
23%
Igen, úgy biztosan olcsóbb, de mi mondjuk ennél kicsit nagyobb igényűek vagyunk.
2014. aug. 28. 13:10
 34/46 anonim ***** válasza:
53%

Aki szeret nagyzolni az nyugodtan verjen el rá milliókat.

Mi inkább lakásra költjük.

2014. aug. 28. 13:30
 35/46 anonim ***** válasza:
42%
Tegyétek.
2014. aug. 28. 13:37
 36/46 piroska és a farkas ***** válasza:
73%
30-as válaszoló! nem bántotál meg, de valószínűleg az az esküvő nem ott volt, ahol a iénk. Nálunk a 300 ft-ba minden vendégnek tartozott : 1 szelet rántotthús, 1 dupla sültcsirkecomb, egy gönygyölt comb, 3fej rántottgomba, 1 rántottsajt. Plussz ugye a levs, köretek, saláta. Mi amit csak lehetett, igyekeztünk olcsón megoldani, ld. saját kezűleg díszítés, meghívók. A vacsora olyan bőséges volt, h a meghívott családoknak dobozoltuk a maradékot. Többen szóvá tették, h ez volt a legjobb esküvő - a sajátjukon kívül :) - amin valaha voltak. nem igénytelenül szerveztük, mi is megadtuk a módját. De pl a polgári esküvőnk egy erdei tisztáson volt, az erdő nem kért érte pénzt, mellette csordogált a patak, stb... Fotóst külön nem kértünk fel, helyette a jól fényképező, és minket szerető barátokat kértük meg, így az esküvő után közel 1000 spontán és beállított képből választhattuk ki a nekünk leginkább tetszőket, és hivattunk elő egy albumnyit, töredékáráért a (nem)felkért fotósnak. Egy koszorúslányom volt, selyemruhát vettem neki használtan, a selyemkendőt én festettem és gyöngyöztem neki hozzá, a kistáskát én csináltam. Én úgy vagyok vele hogy ez ünnep, és a saját stílusán belül mindenkinek szíve joga, h úgy adja meg a módját, ahogy szeretné, amire lehetősége van. Más kérdés, h pl nem tudok mit kezdeni azokkal a párokkal, akik azért várnak évekig, mert nincsenek még meg az esküvőre a milliók. És az is igaz, hogha nekünk lettek volna millióink, akkor is ilyen esküvőnk lett volna, mert voltak/ vannak olyan dolgok, amikre nincs igényünk. Hogy egy példát mondjak, soha az életben nem sminkeltem magam. A vőlegényem is kérte, h sose sminkeljem magam. Ezek után nyilván nem fizetek egy sminkesnek, h pont aznap ne legyek önmagam :) Bár ez gondolom, elenyésző összeg a milliókhoz képest. Persze zt felfogtam, h pl a zállás nagyon sokat dob a költségeken, ha nálunk erre lett volna szükség, valószínűnek tartom, h megkértük volna a vendégeket, h aki szállást szeretne az izesse magának, viszont ne hozzon ajándékot.
2014. aug. 28. 15:22
 37/46 piroska és a farkas ***** válasza:
57%
ismételten bocsánat az elírásokért, 3000 ft, bántottálkétté satöbbi :)
2014. aug. 28. 15:23
 38/46 anonim ***** válasza:

31. nem vettem rosszindulatnak a kérdésed:)

Igen így volt. 1 vendégtől (férjem nagymamájától kaptuk a pénzt, egy kis esküvős képeslappal együtt), és 3 ajándékot 3 másik vendégtől.

Fene tudja... én jobban örültem volna ha a legjobb barátnőm 11 év barátság után eljön ajándék nélkül, minthogy előző nap neten keresztül méltóztatik szólni, hogy nem jön el, mert nincs pénze. Elmondása szerint ajándékra.

Bár ezt szerintem előbb is tudhatta volna, és nem ott, az esküvő előtti percekben szembesülök vele, hogy nem jött el. Mert előző nap már nem voltunk otthon, így nem tudtam neten lenni. (Torták miatt intézkedtünk, ezért felmentünk pestre és ott is aludtunk)

Magyarul nem az ajándék érdekelt. Mikor a férjemtől megkérdezte a tanúja, mit vegyen, az első kérdésem az volt hogy minek? Mert eszembe se jutott, hogy ekkora esküvőre ajándék kell:D meg úgy egyébként sem érdekelt volna, ha 120 fős lagzi van, akkor sem.

2014. aug. 28. 17:02
 39/46 anonim ***** válasza:

# 36/38

Ez esetben ügyesek voltatok. Amúgy veled értek egyet: egy lagzi nem attól lesz jó, hogy egy halom pénzt költünk felesleges marhaságokra.

A mi lakodalmunk azért fájt ennyibe, mert a java részét a feleségem szülei fizették, ők pedig erőltettek bizonyos dolgokat. Mármint olyan dolgokra gondolok, amiket mi anyagi megfontolásból akartunk lefújni, mondván felesleges pénzkidobás, erre meg azt mondták, ne aggódjunk, ez így lesz jó, úgyis ők fizetik.

Ha rajtam és az én pénztárcámon múlt volna, nagyon sok dolgot kispóroltunk volna mi is. Egyetlen percig sem bánkódtam volna, ha nincs vőfély, zenekar helyett youtube van, a család fotóz és hasonlók. Viszont így utólag egy kicsit sem bánom, hogy így alakult! Én magam rühellem a lakodalmakat, de a sajátomat nagyon éltem.

Viszont egy szempontból nem csináltam volna úgy, ahogy te: én bulit akartam, ebben biztos voltam. Ha már lakodalmam van, azzal úgy voltam, hogy az igenis hajnalig banzáj legyen, ne csak vacsora. Ennél fogva csak maga a kaja jó duplájára rúgott, mint nálatok, plusz a torta és a sütik. Ezért volt ennyi (1,4 millió), ezen sokat nem tudtam volna spórolni.

Mármint szívem szerint valami tanyán intéztem volna, házon belül megoldva a főzést és társait, ami nyilván olcsóbb és intimebb lett volna, de egyrészt októberben már rizikós az időjárás, másrészt a lánykérés után bő két hónappal házasodtunk, így úgy döntöttünk, biztosabb és egyszerűbb egy éttermet kibérelni, mint leszervezni mindent egyesével (eszközök, felszolgálás, stb).

Szóval a buli hiányát leszámítva hasonlóban gondolkodtam, mint ti, csak közrejátszottak egyéb körülmények is :).

2014. aug. 28. 17:40
 40/46 piroska és a farkas ***** válasza:
:) örülök, h értjük egymást. én készséggel elismerem, h akinek a buli része fontos, az ne a nagy napon mondjon le róla. mi mindketten csendesebb típusok vagyunk, legalábbis etéren, de nálunk volt 2 másik fontos befolyásoló tényező, sok volt a kisgyerek, akik amúgysem bírták volna, illetve az esküvő előtt 2 hónappal meghalt a férjem nagymamája, így már csak tiszteletből is úgy gondoltuk, h akkor most csendesebben éljük majd át az ünnepünket. mi egyébként egy listát írtunk a kedvenc számainkról, és a férjem egyik barátja kiírta, az ment órákon át, nem volt élőzene.
2014. aug. 28. 21:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!