Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mennyi pénz jött vissza az esküvőből?
Egyszerűbb ha saját maga csinál kaját az ember.
Jelentősen leredukálja a költségeket. Pl pörkölt meg valami leves meg sütemények.
Aki szeret nagyzolni az nyugodtan verjen el rá milliókat.
Mi inkább lakásra költjük.
31. nem vettem rosszindulatnak a kérdésed:)
Igen így volt. 1 vendégtől (férjem nagymamájától kaptuk a pénzt, egy kis esküvős képeslappal együtt), és 3 ajándékot 3 másik vendégtől.
Fene tudja... én jobban örültem volna ha a legjobb barátnőm 11 év barátság után eljön ajándék nélkül, minthogy előző nap neten keresztül méltóztatik szólni, hogy nem jön el, mert nincs pénze. Elmondása szerint ajándékra.
Bár ezt szerintem előbb is tudhatta volna, és nem ott, az esküvő előtti percekben szembesülök vele, hogy nem jött el. Mert előző nap már nem voltunk otthon, így nem tudtam neten lenni. (Torták miatt intézkedtünk, ezért felmentünk pestre és ott is aludtunk)
Magyarul nem az ajándék érdekelt. Mikor a férjemtől megkérdezte a tanúja, mit vegyen, az első kérdésem az volt hogy minek? Mert eszembe se jutott, hogy ekkora esküvőre ajándék kell:D meg úgy egyébként sem érdekelt volna, ha 120 fős lagzi van, akkor sem.
# 36/38
Ez esetben ügyesek voltatok. Amúgy veled értek egyet: egy lagzi nem attól lesz jó, hogy egy halom pénzt költünk felesleges marhaságokra.
A mi lakodalmunk azért fájt ennyibe, mert a java részét a feleségem szülei fizették, ők pedig erőltettek bizonyos dolgokat. Mármint olyan dolgokra gondolok, amiket mi anyagi megfontolásból akartunk lefújni, mondván felesleges pénzkidobás, erre meg azt mondták, ne aggódjunk, ez így lesz jó, úgyis ők fizetik.
Ha rajtam és az én pénztárcámon múlt volna, nagyon sok dolgot kispóroltunk volna mi is. Egyetlen percig sem bánkódtam volna, ha nincs vőfély, zenekar helyett youtube van, a család fotóz és hasonlók. Viszont így utólag egy kicsit sem bánom, hogy így alakult! Én magam rühellem a lakodalmakat, de a sajátomat nagyon éltem.
Viszont egy szempontból nem csináltam volna úgy, ahogy te: én bulit akartam, ebben biztos voltam. Ha már lakodalmam van, azzal úgy voltam, hogy az igenis hajnalig banzáj legyen, ne csak vacsora. Ennél fogva csak maga a kaja jó duplájára rúgott, mint nálatok, plusz a torta és a sütik. Ezért volt ennyi (1,4 millió), ezen sokat nem tudtam volna spórolni.
Mármint szívem szerint valami tanyán intéztem volna, házon belül megoldva a főzést és társait, ami nyilván olcsóbb és intimebb lett volna, de egyrészt októberben már rizikós az időjárás, másrészt a lánykérés után bő két hónappal házasodtunk, így úgy döntöttünk, biztosabb és egyszerűbb egy éttermet kibérelni, mint leszervezni mindent egyesével (eszközök, felszolgálás, stb).
Szóval a buli hiányát leszámítva hasonlóban gondolkodtam, mint ti, csak közrejátszottak egyéb körülmények is :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!