Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi lesz, ha nem engedik el az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz, ha nem engedik el az esküvőmre?

Figyelt kérdés

Húgomat felvették egy munkahelyre, még nem tudni, mikor kezd, de valószínű, hogy hamarosan.

Nekünk viszont pontosan három hét múlva, csütörtökön lesz az esküvőnk. Mennyire tolerálná egy munkáltató, ha rögtön egy nap szabival indítana?

Ha idejében közli, vajon megértőek lennének?

2014. júl. 24. 12:34
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

De igen, volt rosszindulat. Rögtön az arcomba vágni, hogy csak a fotók miatt fontos, hogy ott legyen, csak mert meg mertem említeni... Mintha nem lenne normális dolog, hogy aggódom emiatt is.

A táppénzes dolgot eszemben sem lenne megfogadni, és ilyenre biztatni, kizárt dolog. Én is csak akkor megyek táppénzre, ha már lábra sem bírok állni, nemhogy a húgom kamutáppénzre biztassam.

Nyilván első körben szépen megkérdi, elengedik-e. Ha nem, akkor kicsit sem lenne feltűnő, hogy táppénzre megy... Ráadásul épp azon a bizonyos napon, amire nem adtak szabit. Azt hiszem, nem kéne többet mennie.

Fotóst nem hívok, mert lehet, mire biztos lesz, hogy nem tud jönni a húgom, már napjaim maradnak találni valakit. Akiket ismerek a környéken, nem főállásban csinálják, nem fognak hétköznap egy csettintésre a rendelkezésemre állni.

Lehetetlen időpont? Neked az. Nekünk nem. Mi csakis az évfordulónkon akartunk összeházasodni, és mivel pár hónapja megvolt az eljegyzésünk, valamint azt is tudtuk, hogy nem akarunk nagy felhajtást, csak kis ceremóniát, eszünkben sem volt éveket várni arra, hogy épp szombatra essen a nagy nap (esetünkben leghamarabb 2021), meg minek is tartsuk szombaton, ha nem lesz semmi lagzi? Aki tud, eljön. Párom szülei nyugdíjasok, a nővére kismama, az én apám gond nélkül tud szabit szerezni magának hétköznap, a nagymamám pedig természetesen nyugdíjas. A párom tanúja meg tudja oldani a szabit, ha mégsem, beugrik helyette az én másik legjobb fiúbarátom, mint tartaléktanú. Az én két legjobb fiúbarátom még tanulnak, nyáron ráérnek eljönni.

2014. júl. 24. 13:15
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Na, hat akkor reménykedj, hogy ott tud lenni. Ha mégsem, akkor ket lehetőség van: 1, Lemomdani az esküvőt es masik napra atteni, amikor a testvered is ott lehet vagy 2, Megeskudni nélküle es megkérni valaki mást a fotózásra. Írod, higy tobb barát is jelen lesz, valamelyik csak képes hasznalni egy fényképezőgépet.
2014. júl. 24. 13:19
 23/40 anonim ***** válasza:
84%
Egyebkent a munka rendről lehet tudni valamit? Mert ha pl heti het napon 24 órában megy a termelesu siman gond nelkul lehet arra a napra pihenőnapot kérni.
2014. júl. 24. 13:22
 24/40 A kérdező kommentje:

Abból az egyik barát tanú lesz... A másikat meg nem lenne pofám megkérni erre, mert nem fotósnak hívtam, meg ha párom tanúja mégsem jön (nála viszont megeshet, mert elég szar helyen dolgozik), akkor ő lép a helyére.

Mielőtt leugatnátok, húgom maga kérte ezt a munkakört az esküvőn, nem csak rásóztam a feladatot.

A munkarend amennyire én tudom, sima 3 műszak, nem folyamatos, de még pontos részleteket neki nem mondtak. Épp csak tegnap értesítették, hogy fel van véve.

2014. júl. 24. 13:25
 25/40 A kérdező kommentje:

"1, Lemomdani az esküvőt es masik napra atteni, amikor a testvered is ott lehet"

Le nem mondom semmi szín alatt. Már azért sem, mert másnap hajnalban indulunk nászútra, így lett betervezve, lefoglalt út. Másrészt anyakönyvvezetőnél sem lehet variálni ennyi idővel előtte.

Meg nem is akarom, úgy érzem, elég minimális elvárásom volt az esküvőmmel kapcsolatban egy átlagos menyasszonyhoz képest. Nem akartam puccparádét, semmi felhajtást. A naphoz és az időponthoz viszont ragaszkodom, ahogy párom is.

2014. júl. 24. 13:27
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha három műszak, akkor is megoldható. Kérje, hogy vagy szabadságon legyen, vagy éjszakás. Sot, ha javasolhatom, inkabb az éjszakással próbálkozzon.

Fotós ra meg mindig valakit a vendégek közül javaslok, vagy egy profit. Legalább hívj fel valakit a telefon könyvből es kérdezd meg, mennyiért vállalna adott napon egy fel_egy órányi fotózást .

2014. júl. 24. 13:29
 27/40 anonim ***** válasza:

Én mikor beléptem a mostani munkahelyemre (5 éve) rögtön úgy indítottam, hogy "de jövő hét végén nem tudok jönni, mert esküvőre megyünk" Semmi probléma nem volt belőle.

Sőt, mikor 3 hónappal később szerződés hosszabbításkor közöltem, hogy "hét végén megint nem jövök, mert esküvőre megyek, és kérek két hét szabit, mert utána nyaralunk, be van fizetve hónapok óta" abból se volt semmi probléma.

Szerintem, ha már rögtön szerződés aláírásakor mondja, hogy arra a napra fontos programja van, akkor megértik és elengedik. Ha nem, akkor viszont ne is írja alá a szerződés, mert máshová se fogják sose elengedni.

2014. júl. 24. 13:31
 28/40 anonim ***** válasza:
81%

Ha az idopont fontosabb, mint az, hogy a hugod is biztosan ott tudjon lenni, akkor szamolj azzal, hogy nem feltetlenul engedi el a munkaltatoja. Majd mas fog fotozni legfeljebb.

Tul nagy feneket keritesz a kulsosegeknek.

2014. júl. 24. 15:03
 29/40 anonim ***** válasza:
26%
Aki az időpont cserélését javasolja, az csak provokálásnak szánja, vagy komolyan elhiszi, hogy három héttel az anyakönyvvezetőnél lefoglalt időpont előtt még lehet variálni?
2014. júl. 24. 15:24
 30/40 anonim ***** válasza:
84%
Miert ne lehetne varialni, utolso? Konyorgom, egy csutortoki naprol bvan szo, delutan 2 ora az eredeti idopont. Kizartnak tartom, hogy tul sok masik eskuvo is lenne azon a napon. Siman meg lehet legalabb erdeklodni, hogy van e akadalya pl de;utan 5re atrakni.
2014. júl. 24. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!