Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghívjam a vér szerinti apámat az esküvőmre?
Nem tudom, hogy mi lenne a helyes. Az az igazság, hogy apámmal elég fura a kapcsolatunk. Nős volt már és 3 gyereke, mikor édesanyámmal összejött. Ezt mire közölte anyukámmal, addigra szegény már eléggé beleszeretett. Ráadásul mivel anyu már eléggé benne volt a korban (36 éves volt), és mást nem talált addig apámon kívül, akit szeretett, így megkérte, hogy minden kötöttség nélkül ajándékozzon neki egy gyereket. Így lettem én. Anyu mindig tartotta magát ígéretéhez, sose kért támogatást, különösebb kapcsolattartást tőle. Még a nevére is önszántából vett apám. Kb. 4-szer találkoztunk életemben. Ezen kívül internetes kapcsolattartás is hol volt, hol nem. Persze ez sokszor rajtam is múlt, hogy megszakadt hosszabb-rövidebb időre (bevallom nem vagyok túl jó kapcsolattartó). Most ismét levelezünk, skype-olunk egymással.
A családomról annyit kell tudni, hogy anyukámmal a keresztszüleimnél laktunk mindig is, nagy szimbiózisban. Anyu 7 éve meghalt, de én azóta is a keresztszüleimmel lakok. (Most fogunk a párommal elköltözni) A keresztszüleim mindig is valamiféle pótszülőként funkcionáltak nálam. Mindenben támogattak, mintha saját gyerekük lennék. Így evidens, hogy ők kerülnek majd mellém a lagziban a fő asztalhoz, őket köszöntöm szülőköszöntőn.
De mi legyen édesapámmal? Meghívjam egyáltalán?
A teljes képhez még hozzá tartozik, hogy keresztszüleim egyáltalán nem szívlelik apámat. Szerintük léhűtő alak és mindig is haragudtak rá, hogy nem támogatott, nem küldött gyerektartást, stb. Így ez most kissé patthelyzet. Félek, hogy keresztszüleimnek rosszul esne, ha meghívnám. Ugyanakkor ez az én esküvőm. Illetve valamilyen furcsa módon mindig is kötődtem kicsit apámhoz. Például nem szeretem, ha szidják. Gondolom ez a vér szava :)
Köszönöm, hogy elolvastátok regényemet, és rendkívül örülnék a véleményeiteknek arról, hogy ti mit tennétek a helyemben?
A helyedben nem hívnám meg. Apa az, aki mindig ott van melletted, akár jó, akár rossz időben, aki ott segít téged ahol tud. aki nem hagyja, hogy a gyerekét vadidegen emberek neveljék(keresztszülők)hanem bár hogy is alakul örök támasza a gyerekének.
Az az ember nem apa, aki 1-2 mondatot böffent, mikor úgy van hangulata, de alapjáraton le vagy érdekelve, tegyél azt amit akarsz, neveljen az aki akar-csak ne neki kelljen felelősséget vállalni.
Nem. Biztosan nem hívnám meg a helyedben.Semmi keresnivalója az életedben.Csak nyűg, még csak barátnak, egy egyszerű házibarátnak sem mondható (nem hogy apának).
Egy szülőnél nincs hangulatingadozással egybekötött-gyerekkel való beszélgetés, és inkább 100x elvisel bármit, csak a gyerekének jobb legyen. Nem egy játékszer vagy, hanem érző lény.
Kedves Kérdező,
Szerintem hívd meg Édesapádat. Leveledből érzem, hogy ezt szeretnéd jobban. Tökéletesen jó úgy,hogy a Kereszt szüleidet köszöntöd majd, de attól még Apukád jelen lehet.
*még csak barátnak, egy egyszerű házibarátnak sem mondható (nem hogy apának).
Ugyanis a barátokra lehet támaszkodni, az ilyen emberre nem, aki a bajban eltűnik, aztán előkerül mikor valamelyik cimbije nem ér rá, hogy elkisérje a kocsmába és unatkozik.
2,4, kar, hogy nem megy az értő olvasas.... Irta, hogy nem szereti, ha az apját szidják, erre te/ti pont ezt teszitek. Gratulálok.
Beszélj a kereszt szüleiddel kerdezo es hívd meg az apadat.
5
Évi 4(!) pár szavas vakkantásnál nincs semmiféle kötődés. Vadidegen ember.Csak maximum furcsa, hogy van is egy apának nevezett valaki-de gyakorlatilag, olyan számára, mint ha a huszezredik idegen valaki volna.
Én meghívnám. Nem vagyok haragtartó, ki nem állhatom a gyűlöletet, az megbetegít és gyengíti az embert, és sztem minősíti is.
Akárhogy is, ő a Te ÉDESAPÁD, ha ő nem lett volna, Te nem lennél. Így hát ha nem is lennétek jóban, azért hálás szívűnek kell lenned, mert tőle (is) kaptad az életed. Hívd őt meg, nehogy később, ha csak egy percre is, de megbánd, hogy nem hívtad. Nyugodt szívvel lehess, hogy Te meghívtad, ő majd eldönti, hogy elmegy-e, de ne rajtad múljon! Meghívod, de nem ülteted a főasztalhoz, ennyi.
Sok boldogságot!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!