Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meghívjam a vér szerinti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meghívjam a vér szerinti apámat az esküvőmre?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy mi lenne a helyes. Az az igazság, hogy apámmal elég fura a kapcsolatunk. Nős volt már és 3 gyereke, mikor édesanyámmal összejött. Ezt mire közölte anyukámmal, addigra szegény már eléggé beleszeretett. Ráadásul mivel anyu már eléggé benne volt a korban (36 éves volt), és mást nem talált addig apámon kívül, akit szeretett, így megkérte, hogy minden kötöttség nélkül ajándékozzon neki egy gyereket. Így lettem én. Anyu mindig tartotta magát ígéretéhez, sose kért támogatást, különösebb kapcsolattartást tőle. Még a nevére is önszántából vett apám. Kb. 4-szer találkoztunk életemben. Ezen kívül internetes kapcsolattartás is hol volt, hol nem. Persze ez sokszor rajtam is múlt, hogy megszakadt hosszabb-rövidebb időre (bevallom nem vagyok túl jó kapcsolattartó). Most ismét levelezünk, skype-olunk egymással.

A családomról annyit kell tudni, hogy anyukámmal a keresztszüleimnél laktunk mindig is, nagy szimbiózisban. Anyu 7 éve meghalt, de én azóta is a keresztszüleimmel lakok. (Most fogunk a párommal elköltözni) A keresztszüleim mindig is valamiféle pótszülőként funkcionáltak nálam. Mindenben támogattak, mintha saját gyerekük lennék. Így evidens, hogy ők kerülnek majd mellém a lagziban a fő asztalhoz, őket köszöntöm szülőköszöntőn.

De mi legyen édesapámmal? Meghívjam egyáltalán?

A teljes képhez még hozzá tartozik, hogy keresztszüleim egyáltalán nem szívlelik apámat. Szerintük léhűtő alak és mindig is haragudtak rá, hogy nem támogatott, nem küldött gyerektartást, stb. Így ez most kissé patthelyzet. Félek, hogy keresztszüleimnek rosszul esne, ha meghívnám. Ugyanakkor ez az én esküvőm. Illetve valamilyen furcsa módon mindig is kötődtem kicsit apámhoz. Például nem szeretem, ha szidják. Gondolom ez a vér szava :)

Köszönöm, hogy elolvastátok regényemet, és rendkívül örülnék a véleményeiteknek arról, hogy ti mit tennétek a helyemben?

2014. máj. 19. 09:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Meg egyébként is... ha tudnád, hogy pontosan mit akarsz, illetve mit nem akarsz tenni, nem tetted volna fel a kérdést. De valami ott motoszkál benned, bizonytalan vagy. Ugyanakkor ne másoktól várj segítséget, mert látod, milyen válaszok is érkeztek, ott van egyesekben az előítéletesség. Persze, nem volt ott Veled, nem ő nevelt fel, de nem tudhatjuk, mi is áll a háttérben. Kívülállóként viszont könnyű ítélkezni, elítélni ezt az embert.

Hívd őt meg... 10-es voltam.

2014. máj. 19. 10:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Nézd. Édesanyád döntése volt, hogy vállal sőt tervez téged egyedül. Nincs ebben semmi baj. Egyedül akart, egyedül nevelt, és nem piszkált bele az édesapád családi életébe.

Szerintem ezt tisztázd egyszer keresztszüleiddel, talán belátják, hogy ez nem így alakult, hanem ez édesanyád és édesapád döntése volt.

Majd beszélj édesapáddal, hogy egyáltalán el tudna-e menni az esküvőre, a családja tud-e rólad egyáltalán? Ha azt mondja szívesen megy megoldja akkor hajrá.

Se anyudat, se apudat nem tudom elítélni a kialakult helyzeted miatt, hiszen mindketten felnőttek módjára intézték a dolgokat, még akkor is ha feltehetőleg neked nem ez volt a legjobb.

Apuddal próbálj jó kapcsolatot fenntartani, és ha a szíved azt diktálja bárki bármit is mondd, hívd meg az esküvődre. Az a nap rólad, és a leendő feleségedről szól, nem másról.

2014. máj. 19. 10:59
 13/14 anonim ***** válasza:
En meghivnam. Viszont a lakodalmon csak a keresztulokhoz inteznek koszono szavakat.
2014. máj. 19. 15:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem hivd meg de ne ültesd egy asztalhoz a keresztszüleiddel.

Nekem apukam-papam helyzete hasonlo, bar egész mas okok miatt, de mivel a papa '56-ban diszidalt, nem ö nevelte aput, és felnött koraban talalkoztak elöször, aztan meg olyan kétévente. En is csak parszor lattam, de én meghivtam az esküvömre, ami nyaron lesz.

Szerintem mindenkit meg kell hivni, akit szeretnél, ne azzal foglalkozz hogy masok örülnének-e neki, mert ott az esküvön ugysem egymassal lesznek elfoglalva, hanem veletek. Ha meg ö kényelmetlenül érezné magat, akkor eleve nem is fog elmenni. De ha elmegy, az is lehet, hogy ezzel közelebb kerülsz hozza.

2014. máj. 26. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!