Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ki volt a tanútok az esküvőn? A család mit szólt hozzá?
Szeptemberben lesz az esküvőm és egy barátnőmet szerettem volna felkérni tanúmnak és a családom egyből felhördült, hogy mi az, hogy nem a bátyám lesz az.
Őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy a bátyámat kérjem fel, mert nem olyan jó a kapcsolatunk. De pl páromnak is az öccse lesz és ő sem érti, hogy miért nem szeretném, hogy a bátyám legyen.
Egész gyerekkoromban vert és néha még a barátait is megkérte rá, ami szerintem gusztustalan dolog még egy gyerektől is (8-10 éves gyerekekről beszélek, nem óvodásokról). Később, mikor nagyobbak lettünk akkor pedig simán elteltek hetek is úgy, hogy nem szóltunk egymáshoz, miközben mellettem volt a szobája. Pár éve kint él külföldön, szóval még csak nem is találkoztunk. Szívesen látom az esküvőmön, de nem szeretném tanúmnak.
Viszont a másik rész pedig az, hogy akit fel szeretnék kérni, alig 10 hónapja ismerem, viszont az eddig valaha volt legjobb baráti kapcsolat alakult ki köztünk. Baromi sokat segít a szervezésben is és mindig ott van ha támaszra van szükségem. Viszont a családom nem is ismeri, és ezen szintén ki vannak borulva, hogy egy senkit viszek oda....
Bocsánat, hogy hosszú lett.
A kérdésedre válaszolva, mi 2 barátot hívtunk tanúnak. A család nem szólt hozzá semmit, mert csak a tanúinkat hívtuk meg. Őket is csak azért, mert muszáj volt. :)
Szerintem a két tanús esküvő a legtökéletesebb, mert csak egymással kell törődnünk, nem mások igényeivel! :)
Erre már én sem tudok mit mondani... ezen az egy szón képes valaki oldalakon keresztül lovagolni. Egyébként pedig csak értelmezni kéne amit írtam. A dekorkelléket csak azokra értettem akik csak azért jönnek össze valakivel, mert jobban néz ki ha van valaki az oldalukon ha mennek valahova. Van ilyen ember a rokonságunkban, ezért jutott eszembe egyből ez a szó.
Egyébként pedig akik régóta a társaság tagjai azoknak már most meg vannak hívva a párjai. Egyszerűen csak nem fogok vadidegen embereket szívesen látni, miközben rokonokat is elhívhatok.
És ezzel szeretném ha pont kerülne ennek a témának a végére.
Még azért belinkelem a végére a másik kérdést is, az emberi primitívség egyik ékes példájaként.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__5..
Nem mondod komolyan... :D sírok a röhögéstől, hogy kiírta ezt a kérdést. Mi értjük, hogy mire gondoltál, azokra az emberekre, illetve tiniszerelmekre, amikről úgyis tudja mindenki, hogy pár hét-hónap, és vége lesz. Ha valaki több éves kapcsolatban van, nyilván nem ,,dekorkellék", illetve ha olyan barátnőm esküvőjére megyek, akivel a párom még csak nem is találkozott sohasem, akkor bizony ő lesz a dekorkellék.
Még mindig nem térek magamhoz :D
Kedves utolsó igenis lovagolsz a szavakon és nem értesz semmit abból, amit a kérdező próbál elmondani. Még pedig, hogy az összes olyan párra vonatkozik ez a kitétel akinek nem ismerik a párját vagy tiniszerelem. Tehát pl van egy baráti társaság abban van 3 házaspár és 8 ember, tehát összesen 14 ember. De mikor a 8 ember közül valakinek párja van, akkor csapódik ehhez a 14 emberhez, de néha eltűnik pár hét, hónap után vagy nem is csapódik, mert az illető a baráti társaságot külön kezeli és nem mutatja be az aktuális. Akkor minek hívják meg az aktuális egy esküvőre? És leírom itt is, amit a kérdésedhez írtam.
Tinikoromban sokszor volt nekem is dekorkellék pasim, akkor ugyan nem így hívtam, de mai szemmel az volt, mert csak azért volt, mert ciki volt ha nem volt. Eszembe nem jutott volna esküvőre vinni. Exem, az első felnőttkori komoly kapcsolatom 5 évig tartott, ezalatt 2 esküvőre is meglettünk hívva és ő is, mert úgy tűnt ásó-kapa. Most meg van egy rakás képünk nekünk is és a rokonnak is róla, nem bánom és ők se, mert akkor úgy tűnt "marad" a családban. Pár éve hivatalosak voltunk egy esküvőre, előtte szakítottunk pár hónappal, a rokon nem tudott róla így hívta az exet is (persze úgy, hogy a páromat), akkor volt egy "friss" kapcsolatom. Eszembe nem jutott volna, hogy elvigyem, mert akkor még a fene tudta milyen tartós lesz, plusz nem ismert ott senkit. Minek rángattam volna? Nem egy esküvőt akartam friss kapcsolatnál a nagy rokonbemutatásnak, plusz ha pár hónapon belül szétmegyünk, akkor különösen jó lett volna ha a rokon nézegeti a fotókat és jön a költői kérdés, hogy ez meg ki a rák. Azóta összeköltöztünk és el akar jegyezni. Most kiborulnék ha dekorkelléknek titulálnák, annak nem ha nem lenne meghívva, mert a rokonság nem ismeri és szűk esküvő lenne, ha a szüleim nevére jön a meghívó szintén nincs kiborulás rajta, akkor gyerek státuszom van, nem felnőtt. Viszont akkoriban még nem lehetett tudni, hogy együtt maradunk-e így egyáltalán nem sajnálom, hogy nem vittem el. A legközelebbire viszem ha meghívják, illetve ha előbb lesz, mint a miénk. :)
Na de a kérdésre válaszolva, az elmúlt évek esküvőin a legtöbbön a keresztapa volt a mennyasszony tanúja vagy a fiú testvér vagy az a férfi rokon akinek a legtöbbet köszönheti (pl gyerekkorában rá nézett fel vagy hasonlók). De férfi tanú volt, mondjuk nálunk ez szokás kérdése is. Viszont ha ilyen rosszban illetve sehogy se vagytok a bátyáddal én szembemennék a családdal és választanám a barátnőt. Ez szerintem nem olyan horderejű kérdés, hogy kiről nevezzük el a gyereket vagy ki lesz a gyerek keresztszülője. Ott az esküvőn aláír, jobb helye van a lagzin és kb ennyi.
Nekem pl keresztanyám lesz a tanúm (legalábbis őt kérem fel), mert nagyon sok mindent köszönhetek neki. Keresztapám meg kb felém se nézett soha (testvérpár).
Nekem a testverem lesz a tanum. A csaladodnak semmi koze hozza hogy te kit valasztasz.
Ertheto hogy korlatozott a meghivottak szama, mert nagyon draga egy eskuvo, de ez a "dekorkellek" kifejezes egy kicsit tenyleg tiszteletlen. Nekem sem esne jol ha a gyerekem apjara ilyet mondana valaki. Sokat szamit a megfogalmazas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!