Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenre tervezzük az esküvőnket, csak félünk a család reakciójától. Nektek tetszene egy ilyen megoldás vendégként?
Nem akarunk nagy felhajtást. A szertartás egy pénteki napon lenne, csak a két tanúval. Aki akarja, skype-on követhetné az eseményt. :D
Utána a barátainkkal tartanánk vacsorát meg bulit a törzshelyünkön, egy nagyon hangulatos kis pubban. Kibérelnénk a különtermet, lenne svédasztal (csak alap kaják, amiket ott készítenek, pizza, rágcsálnivaló, frissensültek), meg persze pia. Esetleg dj, hogy aki akar, tudjon táncolni, bár még ez sem biztos.
Mindenféle lakodalom-jelleg nélküli szimpla, kötetlen buli, csak az alkalmi öltözékhez ragaszkodnánk. Nekem habos menyasszonyi ruha, később még menyecskeruha is, erről nem akarok lemondani.
Másnap pedig a szüleim házában vidéken tartanánk egy bográcsozós kerti mulatságot, ahová a teljes rokonságot meghívjuk, ez kb 60 fő. Azt is teljesen kötetlenül, jókedvűen, minden szertartásosságot mellőzve, mint egy sima családi összejövetel. Valami jó kis kaja, pia, a medencében lehetne lazítani, stb. Mindenki hozna valami kis sütit ilyesmit, és ezzel a nászajándék le is lenne tudva. Nem akarunk senkit költségekbe verni, nem akarunk a "lagziból" meggazdagodni, és azt sem akarjuk, hogy valaki azért ne jöjjön, mert nem tud/nem akar egy csomó pénzt erre költeni.
Utálok a középpontban lenni, utálom a feltűnést, nekünk a párommal így felelne meg a leginkább.
Nektek tetszene egy ilyen megoldás? Félünk előállni az ötlettel, hátha a rokonság idősebb tagjai kitérnek a hitükből. :)
Eléggé ellentmondásos!
Nem szereted a felhajtást, s ezért csak magáról a szertartásról "tiltod ki" az embereket, közben pedig akkora murit szervezel, hogy csak na?
Kicsit fura!
Tudod, hogy ki nem szereti a felhajtást? Aki szűk körben kimondja az igent, és utána még egy vacsorát sem ad, nemhogy 60 fős bulit!
Ha jól értem a szüleid sem lenének ott az esküvötökön?
Nekem egyedül a sorrenddel van probléma,nekem előrébvalók a szüleim mint a haverok.tehát aznap család másnap a barátok.
Menyecskeruhát nem értem...ha nincs lakodalom akkor az minek..Szerintem mennyaszonyi habos ruhában hülyén néznél ki egy pubban,én inkább választanák oda valami szerényebb öltözéket már ha az a cél hogy ne legyél a középpontban,mert ezt irtad.
Nekem tetszene.
Az öreg rokonoknak meg volt az esélyük maguknak olyan esküvőt szervezni, amilyet akartak. Akár éltek a lehetőséggel, akár nem, ez a ti napotok, nektek kell hogy emlékezetes legyen. Bár a szkájpolós szertartás kicsit meredek, nem tudom, hogy a 80 éves nagymamák hogy csinálnák...
Szerintem ne skype, hanem streaming legyen, ott csak megnyitni kell egy linket, vannak ilyen free streaming weboldalak. :D
Nekem nagyjából tetszik, de csak mert én is ilyen "anti-hagyományoslagzi" típus vagyok. :D
Amúgy én valószínűleg a szűk családot elhívnám azért az esküvőre. Illetve én a kertipartit a barátokkal és vacsorát a családdal. Valami ilyesmit szervezünk, csak nem kertiparti hanem szórakozóhely. :)
Ünnepelni szerete, meg bulizni, épp az lenne a lényeg, hogy ez "csak" egy buli a barátainkkal, ahol jól érezzük magunkat, és nem magamat ünnepeltetném, mint menyasszonyt. De azért fehér abroncsos ruhát szeretnék, méghozzá azért, mert megvan az a ruha, amiben nagymamám és anyukám is esküdtek. Azt kicsit átalakíttatnám modernebbre, és kész. Nekem sokat jelentene, akár hülyén mutatnék benne egy pubban, akár nem. :) A menyecskeruháról lehet hogy lemondok, bár nagyon jól áll nekem a piros. :)
A szüleim meg a rokonság vidéken élnek, nem akarom őket felrángatni a fővárosba egy max 15 perces esküvői szertartás miatt. Szabadnapot is kéne kivenniük, én feleslegesnek tartom. Nem ismerik jól a várost, plusz parkolóhelyet keresni, meg utána mindenkit elszállásolni, mindezt egy tényleg faék egyszerű, szimpla polgári esküvő miatt, ne már. Ezért lesz a skype-közvetítés, meg készül videó.
" nem magamat ünnepeltetném, mint menyasszonyt."
ha igy gondolod akkor ne vedd fel a ruhát mert igy ellentmondásos a dolog egy kicsit. Vedd fel polgárira,csináltassatok szép képeket de a buli akkor legyen buli,vagy legyen a ti ünneplésetek,el kell dönteni.
Szerintem egyébként ők szívesen felrángatnák önmagukat vidékről akár 15 perc miatt is (a szűk család) mert pici fiúcskájuk / pici leánykájuk házasodik, ezt a legtöbb szülő látni akarja és bőgni rajta. :)
Párom mondta, hogy nem akarja bőgetni őket, válasszunk valami tök semleges zenét, mondtam, "de igen is bőgjenek, erre várnak amióta megszülettél, ne vedd el ezt az élményt tőlük"... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!