Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenre tervezzük az esküvőnket, csak félünk a család reakciójától. Nektek tetszene egy ilyen megoldás vendégként?
Nem akarunk nagy felhajtást. A szertartás egy pénteki napon lenne, csak a két tanúval. Aki akarja, skype-on követhetné az eseményt. :D
Utána a barátainkkal tartanánk vacsorát meg bulit a törzshelyünkön, egy nagyon hangulatos kis pubban. Kibérelnénk a különtermet, lenne svédasztal (csak alap kaják, amiket ott készítenek, pizza, rágcsálnivaló, frissensültek), meg persze pia. Esetleg dj, hogy aki akar, tudjon táncolni, bár még ez sem biztos.
Mindenféle lakodalom-jelleg nélküli szimpla, kötetlen buli, csak az alkalmi öltözékhez ragaszkodnánk. Nekem habos menyasszonyi ruha, később még menyecskeruha is, erről nem akarok lemondani.
Másnap pedig a szüleim házában vidéken tartanánk egy bográcsozós kerti mulatságot, ahová a teljes rokonságot meghívjuk, ez kb 60 fő. Azt is teljesen kötetlenül, jókedvűen, minden szertartásosságot mellőzve, mint egy sima családi összejövetel. Valami jó kis kaja, pia, a medencében lehetne lazítani, stb. Mindenki hozna valami kis sütit ilyesmit, és ezzel a nászajándék le is lenne tudva. Nem akarunk senkit költségekbe verni, nem akarunk a "lagziból" meggazdagodni, és azt sem akarjuk, hogy valaki azért ne jöjjön, mert nem tud/nem akar egy csomó pénzt erre költeni.
Utálok a középpontban lenni, utálom a feltűnést, nekünk a párommal így felelne meg a leginkább.
Nektek tetszene egy ilyen megoldás? Félünk előállni az ötlettel, hátha a rokonság idősebb tagjai kitérnek a hitükből. :)
És a párod szülei?
Szerintem adj nekik választási lehetőséget.
Ja, a "nem vagyunk jóban" elég szolid megfogalmazás.
Anyukám minden alkalommal elmondja, amikor felhívom vagy meglátogatom, hogy mennyire utál engem, kár volt megszülnie, és élete legnagyobb csalódása vagyok, stb. Szerintem érthető, hogy nem akarom az esküvőmön látni.
Ha így akarjátok így legyen.A véleményem pedig az,hogy egy jó barát,netán családtag házasodna,szívesebben lennék ott az esküvőjén,mint az utána lévő buliban.
Amúgy ne stresszeld magad,mert még élvezni is fogod,hogy te vagy a középpontban,ezt tapasztalatból mondom.
Mi sem akartunk nagyot,de az esküvőn voltunk 60-an,utána egy szűk családi vacsi.Olyan gyorsan eltelt a nap,hogy este jöttem rá ,rendesen meg se néztem magam a tükörben,hogy na ilyen menyasszony vagyok.
Sógoromék ezt úgy oldották meg, hogy a polgárira eljött mindenki (család, barátok), mert mégis csak legyen valami :) Polgári után a családdal ebéd (ide nem jöttek a barátok), itt mindenki megörülhetett a régen látott rokonoknak és megismerhették a másik családot (földrajzilag elég távol van egymástól a két "násznép"), este pedig a barátokkal, ismerősökkel, fiatalabb rokonokkal buli.
Az ötletetek nem rossz, de a polgárira én két tanúnál többet vinnék, mert a szülőknek is ez egy nagy nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!