Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez mennyire prosztó dolog?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mennyire prosztó dolog?

Figyelt kérdés
Augusztusban lesz húgom esküvője. Anyám ma beszélt a vőlegény anyjával, hogy ne legyen ideges, meg ne izguljon, nem baj, hogy nincs meg az összes pénz a lagzira/éttermi költségekre, mert húgomék úgyis pénzt kértek nászajándékba, ezt bele is írták a meghívóba, így majd a lagzi alatt meg is tudják majd nézni, mennyit kaptak, és akkor abból tudják fizetni a kaját...

2014. júl. 20. 15:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sem volt pénzünk nagy esküvőre, de ha lenne, sem költenénk rá, mert inkább lakásra tesszük félre, hogy egész életünkben ne albérletben dekkoljunk. Mi is augusztusban esküszünk, alig 3 hónapja döntöttük el.

Mivel nálunk az nem opció, hogy a szülők fizessék helyettünk, sem pedig az, hogy a rokonság és ismerősi kör dobja össze kényszerből, és várni sem akartunk az esküvővel, összeházasodunk kis létszámmal, csak polgári szertartással, lagzi nélkül. Így biztos, csak azok vannak ott, akik fontosak, nem kell olyan sosem látott rokont és távoli ismerőst, kollégát odahívni, aki maga is tudná, hogy csak azért lett hívva, mert ő is egy minimum +10 ezres bevétel az ifjú párnak...

2014. júl. 20. 15:53
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam már itt sok olyan kérdést, hogy a béke kedvéért belementek a nagy lagziba.

Felénk már évek óta pénzt adni a "divat", a vasalós sztori meg tényleg igaz :D

2014. júl. 20. 15:58
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

Akik már a lagzit is úgy szervezik, hogy nincs meg rá a pénz, azok lesznek később a bedőlt hitelesek, akik még a fogkefét is providentes áruhitelre veszik.

Szomorú, hogy anyád is asszisztál ehhez. De ebből is látszik, hogy a húgodnak nem volt kitől tanulnia a felelősségteljes pénzkezelést.

2014. júl. 20. 16:56
 14/22 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon.

És ha nem lesz elég vendég? Ha valaki nem szól, és nem nem el? vagy ha aznap reggel eltöri a lábát és nem mehet el? vagy ha másvalaki fontosabb neki? Vagy ha nincs elég pénze?

Kalapot vigyetek. Koldulni.

2014. júl. 20. 18:14
 15/22 anonim ***** válasza:

Mi majdnem teljesen magunknak fizettük az esküvőt, azért csak majdnem, mert a szüleink és nálam a nagyszülők ragaszkodtak hozzá, hogy amennyivel tudnak, segíthessenek. Nagyszüleimtől kaptunk 100 ezret, anyumtól 200-at, anyósoméktól 100-at. 1,2 millió volt az esküvő, 70-en voltunk. Mi a nászajándékpénzből tettünk bele 200 ezret, egész egyszerűen azért, mert anyum eredetileg 400-at akart adni, de nem akartuk, hogy ennyire sokkal beszálljon, ezért mikor láttuk, hogy bele tudjuk tenni mi is azt a pénzt, mondtuk neki, hogy tartsa csak meg nyugodtan, menjenek nyaralni stb. Ebben az esetben talán nem olyan nagy gáz, hogy a nászajándékpénzt is beletettük, bár azt hozzá kell tennem, hogy akkor is ki tudtuk volna fizetni az esküvőt, ha nem kapunk elég pénzt.

A meghívóba beleírom, hogy pénzt kérek, az szerintem is bunkóság. Mi egyébként is majdnem mindenkitől pénzt kaptunk, de nem írtuk bele, hogy az kell. Sokan megkérdezték, hogy mit szeretnénk, erre annyit mondtunk, hogy van mindenünk. De a legtöbb ember eleve úgy állt hozzá, hogy "ugye nektek is jobban jönne a pénz, mint 5 kávéfőző?" A barátnőmék írták így bele a meghívóba valami viccesnek szánt versike formájában. Én egyébként is pénzt vittem volna, de ettől olyan szaga lett a dolognak, mintha direkt a lóvéra hajtanának (hozzáteszem, rengeteg pénzük van, nem a lagzit akarták a nászajándékpénzből kifizetni, de akkor is olyan érzete volt, mintha minél többet akarnának beszedni).

2014. júl. 20. 22:56
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Inkább szánalmasnak mondanám, hogy úgy hívnak vendégeket, hogy kb fizessék ki a kajájukat. Lesülne a képemről a bőr...

Ha nincs elég pénzük, ne csináljanak millás lagzit, legyen kevesebb vendég stb... ez nagyon gáz.

2014. júl. 21. 13:53
 17/22 anonim válasza:
Prosztó proliszokás.
2014. júl. 22. 14:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha a meglévő összeg és a várható számla között nem olyan nagy a különbség, akkor nem tartom a dolgot olyan borzasztónak. Azt sem, ha valaki beleírja a meghívóba, hogy pénzt adjanak ajándékba. Nekünk is adtak már olyan meghívót, amiben volt egy kártya, rajta egy nagyon vicces és humoros szöveg arról, hogy teljes a háztartás, nincs szükségük 5 vasalóra, 12 étkészletre stb, ezért ha ajándékozni akarnak akkor pénzt kérnek. Nem sértődtünk meg rajta, miért is tettük volna? Nyilván senki nem azt írja bele, hogy fejenként 10 rugó alatt ide ne told a pofid, hanem azt, hogy ha akarsz valamit adni, akkor az ajándékra szánt összeget add inkább.
2014. júl. 22. 14:55
 19/22 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon. Tipikusan annak az esete,mikor valaki flancolni akar mások előtt,csak keret nincsen rá.

Ahogy itt olvasgatom,ez a "vicces" pénzkolduló meghívó is nagy divat , én valószínűleg a marsról jöttem de leégett volna a pofámról a bőr,ha ilyet írok a meghívóba. Ez mindenhogyan sértő,akármilyen humoros kis mondókát is kerítenek köré.

Összességében : ÉN prosztónak találom,a saját esküvőnket is anno úgy terveztük,hogy x összeg van rá,ennyiből kell kihozni és nem a vendégektől meg a szülőktől összekoldulni rá a pénzt. Igen,nem volt limuzin meg lovashintó de nagyon jó kis lagzi volt,szép esküvő,mindenki jólérezte magát és ez a lényeg. Az sem érdekelt volna ha SEMMIT nem hoznak,mivel nem haszonszerzés céljából hívtam meg a vendégséget. VENDÉGül láttam őket,hogy együtt ünnepeljünk,és semmit nem vártam cserébe.

Ezzel nem magamat szerettem volna fényezni , sőt ,sokszor kifejezetten önző embernek tartom magam,de van egy szint ami alá nem szabad süllyedni,a sz.rrágás az egyik legvisszataszítóbb dolog szerintem.

2014. júl. 22. 15:26
 20/22 anonim ***** válasza:
NHincs meg a pénz a lagzira, akkor hogy tartják meg?Hitelből? Vagy utólagosan kell kifizetni?Mert én még ilyet nem hallottam.
2014. júl. 22. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!