Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha valakit csak az esküvőre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valakit csak az esküvőre hívnak meg, és a lakodalomba nem, akkor is szokás pénzt adni, vagy ajándékot?

Figyelt kérdés
2014. júl. 14. 19:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Van, aki szokott vinni, de legtöbben nem. Ő meghívott téged az esküvőjére, te megtiszteled azzal, hogy felöltözöl tisztességesen és végigülöd a ceremóniát.

Ha nem vagy közeli rokon vagy családtag, kebelbarátnő vagy a legjobb haver, akkor teljesen felesleges - szerintem - bármit is vinni. Vigyél egy csokor virágot, vagy egy üveg jó bort, ha nagyon akarsz, de az már tényleg a maximum egy síma vendégtől.

2014. júl. 14. 20:39
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem szokás semmit adni. Nem is nagyon van az átadásra alkalom. Ilyenkor a szertartásról kijövő párt szokás meggratulálni, akkor nem nyomhatsz a kezükbe semmit.

Felénk természetes, hogy nem hívnak meg mindenkit a lakodalomba, csak a szertartásra.

2014. júl. 14. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
43%
8: ) ėrdekes nàlunk nincs ilyen hogy valakit elhivok az esküvöre aztàn menjėl haza,a többivel meg jok ėrzem magam a lagziba... mar ez is illem ha valakit neghivok az esküvöre ės eljön akkor legalàbb egy vacsoràra illö meghivni az esküvön rėsztvevöket!! Az màs dolgig ha csak szük csaladi kör ės csak a csalàd van ott!!ezzek szerint mindenkit meghivhatok a esküvöre hogy a a templon esetleg telt legyen??? Ez màr olyan illetlen rėszemröl hogy meghivom ön ės kedves csaladjat...ekkor es ide... eskūvönk alkalmara de haza a lagziba ne jojjenek :) ės majd szàj huzgàlgatàs lesz..hogy x haver elment engem nem hivtak meg... akkor màr olyat hivok meg az esküvöre akit szeretettel vàrok a lagzib is !!!de akkàr hàz annyi szokàs!!
2014. júl. 14. 21:10
 14/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is, ha egy munkatársamnak esküvője lesz, akkor csak az esküvőre vagyunk hivatalosak. Mondjuk én egy multicégnél dolgozok, az én részlegemben vagyunk kb. 200-an. Jó sokba kerülne, ha vacsorára is hivatalosak lennének a munkatársak.

Viszont, ha családtag vagyok és úgy nem vagyok hivatalos a lagzira, akkor el sem mennék.

2014. júl. 14. 22:11
 15/20 anonim ***** válasza:

# 13/14

Tudod van akinek a szertartás fontosabb mint egy buli. Én még senkitől nem hallottam hogy ezt zokon vette volna. Osztozok a pár boldogságában így is. Ja és vigyáz nem az az illem amit te kitalálsz hasra ütés szerűen.

2014. júl. 14. 22:21
 16/20 anonim ***** válasza:

14 es igazad van,ez ėrthetö!!!:)

15 ös te minden vėlemeny közt talalsz hibat...... minden oldalob a kommikba csak a vitàt keresed.!!!Velemeny bàrkinek lehet ,ės ha ėpp nem neked tetszö akkor egybol le pontozod es es vėlenenyt alkotsz!!!kėrdesröl oszt meg a vėlemėnyedet es kesz,!!! Azert van az hogy lehet ėrtėkelni a vėlemėnyt:)!!

2014. júl. 15. 00:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 15. 14:00
 18/20 anonim ***** válasza:
Mi magunk kellett, hogy fizessünk mindent, így nem tudtunk mindenkit meghívni a vacsira is, a polgárin viszont bárki részt vehet, és igen is, az is megtisztelő, ha valakit oda meghívnak. Régen felénk az volt a szokás, hogy azok is adnak valamit, akik csak a polgárira jönnek el, viszont ez nem elvárható. A kolléganőimtől, akik eljöttek, egy üveg bort, illetve sorsjegycsomagot kaptunk, ezek számomra ugyanolyan értéket képviseltek, mintha egy köteg pénzt adtak volna.
2014. júl. 17. 00:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell pénzt adni sem ajándékot ha csak az esküvőre vagy hivatalos.

Mi csak esküvőre anyukám szüleit, a szomszédokat, távolabbi rokonokat hívtunk és nem is gondoltam rá,hogy lesz valaki aki ajándékot hoz. Ettől függetlenül volt aki hozott egy törölköző szettet, aminek nagyon örültem.

2014. júl. 17. 10:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Én sem adnék pénzt, ha csak esküvőre hívnak. Max. egy kis ajándékot, de azt sem feltétlenül, elvégre, ahogy többen is írták, a csak a szertartáson résztvevő vendégekre nem költ ilyenkor a pár.

Az más kérdés, hogy akiket mi meghívtunk az esküvőnkre, az hivatalos volt vacsorára is, habár (elsősorban anyagi okok miatt) mi úgy csináltuk, hogy a baráti körünknek pár hónappal később tartottunk egy éttermi vacsorát. Ezekből kiindulva, a házasságkötőben, ill. a templomban sem volt teltház az esküvőnkön, de nem is bántuk, mi nem akartunk csak az esküvőre hívni embereket.

2020. nov. 5. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!