Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valakit csak az esküvőre hívnak meg, és a lakodalomba nem, akkor is szokás pénzt adni, vagy ajándékot?
Van, aki szokott vinni, de legtöbben nem. Ő meghívott téged az esküvőjére, te megtiszteled azzal, hogy felöltözöl tisztességesen és végigülöd a ceremóniát.
Ha nem vagy közeli rokon vagy családtag, kebelbarátnő vagy a legjobb haver, akkor teljesen felesleges - szerintem - bármit is vinni. Vigyél egy csokor virágot, vagy egy üveg jó bort, ha nagyon akarsz, de az már tényleg a maximum egy síma vendégtől.
Nem szokás semmit adni. Nem is nagyon van az átadásra alkalom. Ilyenkor a szertartásról kijövő párt szokás meggratulálni, akkor nem nyomhatsz a kezükbe semmit.
Felénk természetes, hogy nem hívnak meg mindenkit a lakodalomba, csak a szertartásra.
Nálunk is, ha egy munkatársamnak esküvője lesz, akkor csak az esküvőre vagyunk hivatalosak. Mondjuk én egy multicégnél dolgozok, az én részlegemben vagyunk kb. 200-an. Jó sokba kerülne, ha vacsorára is hivatalosak lennének a munkatársak.
Viszont, ha családtag vagyok és úgy nem vagyok hivatalos a lagzira, akkor el sem mennék.
# 13/14
Tudod van akinek a szertartás fontosabb mint egy buli. Én még senkitől nem hallottam hogy ezt zokon vette volna. Osztozok a pár boldogságában így is. Ja és vigyáz nem az az illem amit te kitalálsz hasra ütés szerűen.
14 es igazad van,ez ėrthetö!!!:)
15 ös te minden vėlemeny közt talalsz hibat...... minden oldalob a kommikba csak a vitàt keresed.!!!Velemeny bàrkinek lehet ,ės ha ėpp nem neked tetszö akkor egybol le pontozod es es vėlenenyt alkotsz!!!kėrdesröl oszt meg a vėlemėnyedet es kesz,!!! Azert van az hogy lehet ėrtėkelni a vėlemėnyt:)!!
Szerintem nem kell pénzt adni sem ajándékot ha csak az esküvőre vagy hivatalos.
Mi csak esküvőre anyukám szüleit, a szomszédokat, távolabbi rokonokat hívtunk és nem is gondoltam rá,hogy lesz valaki aki ajándékot hoz. Ettől függetlenül volt aki hozott egy törölköző szettet, aminek nagyon örültem.
Én sem adnék pénzt, ha csak esküvőre hívnak. Max. egy kis ajándékot, de azt sem feltétlenül, elvégre, ahogy többen is írták, a csak a szertartáson résztvevő vendégekre nem költ ilyenkor a pár.
Az más kérdés, hogy akiket mi meghívtunk az esküvőnkre, az hivatalos volt vacsorára is, habár (elsősorban anyagi okok miatt) mi úgy csináltuk, hogy a baráti körünknek pár hónappal később tartottunk egy éttermi vacsorát. Ezekből kiindulva, a házasságkötőben, ill. a templomban sem volt teltház az esküvőnkön, de nem is bántuk, mi nem akartunk csak az esküvőre hívni embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!