Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás valakit csak a szertartásokra meghívni a lakodalomba pedig már nem?
Felénk ez mindig is így volt. Az esküvőre a munkatársakat, távolabbi barátokat ismerősöket meghívják, a vacsorára nem.
Ezt mindenki természetesnek veszi. Igaz,ők nem is visznek nászajándékot.
Bács-megye
Természetesen.
Ezért a meghívó alsó sarkát "perforáltra" készítik, azon van, hogy vacsora x helyen y időpontban. Aki olyan meghívót kap, hogy ez a kis sarok is rajta van, az tudja, hogy meghívott a vacsira is.
Akinél ez a rész le van tépve (hiányzik), az csak a szertartásokra hivatalos.
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
A lakodalomba csak a rokonokat és barátokat szoktak meghívni, az esküvőre pedig ismerősöket, munkatársakat...
Felénk is így szokás. Beszélhetek Zala és Vas megye nevében. Ez így természetes, a templomi ceremóniára bárki bemehet, onnan senki nincs kitiltva...
Nem tudom, hol éltél eddig.
Köszönöm a válaszokat!
Hát az az igazság, hogy az elmúlt 15 évben nem volt a családban olyan esküvő, amihez lagzi is lett volna. Korábban pedig, akiket meghívtak a ceremóniákra, azok hivatalosak voltak a lagziba is. Mi is számolgattunk, hogy sok ember lesz, meg sokba fog kerülni, de hát erre gyűjtünk már egy ideje, és fűt-fát nem terveztem meghívni semmiképp (tehát szomszédoknak, távoli ismerősöknek nem adtam volna meghívót), mert nekem nem lesz attól szebb a nap, hogy ők ott vannak. Természetesen nem tiltom meg senkinek, hogy bejöjjön a templomba, amikor az esküvő lesz kedves 5-ös válaszoló, nem is azt írtam,, hogy megtiltanám bárkinek. Csak én úgy gondoltam, hogyha valakit meghívok, és az illető veszi arra a fáradságot, hogy elutazik, kiöltözik stb, akkor már megvendégelem, ezért csodálkoztam ezen.
Szokás, én is így voltam hivatalos a kolléganőim lányainak az esküvőire: csak a szertartásra, vacsorára nem. Teljesen természetes volt ez így.
Viszont azt gondolom, abban az esetben, ha az illető sokat utazott azért, hogy az esküvőn ott legyen, akkor is meg kell hívni a lagziba és illik a szállásról is gondoskodni neki, ha nem közeli rokon.
Pl. az én esküvőm és lagzim az ország túlsó felében lesz, ahol párom szülei laknak. A rokonság nagy része ott lakik, én nem sok rokont hívok meg, mert nem tartom a kapcsolatot velük. Viszont 10 éve együtt dolgozom a kolléganőimmel. Nem kimondottan barátnői a viszony, de sokkal közelebb érzem magamhoz őket, mint az úgynevezett rokonokhoz, akiket évente 1-szer ha látok. Így én úgy döntöttem, meghívom őket a lagziba is. És mivel ehhez autóval is legalább 2 órát fognak utazni, ha meg tömegközlekedés, akkor a duplája...ráadásul kb. 200 kilómétert, akkor én úgy érzem, nem tehetem meg, hogy csak a szertartásra hívjam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!