Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Más is járt már így? Én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is járt már így? Én reagálom túl?

Figyelt kérdés
A nővérem esküvője jövő év augusztusában lesz. A szüleim most rettenetesen elkezdtek spórolni (szerintem feleslegesen, mert van pénzük bőven), hogy tudják fizetni a teljes lakodalmat számukra. A párom említette nekik, hogy mi is tervezünk 2-3 éven belül esküvőt. Anyám erre annyit mondott, hogy neki mindegy, csak ne kelljen kifizetniük, tartsuk meg 2 tanúval az egészet, és annyi elég. Ez nekem rettenetesen rosszul esett, csak néztem magam elé, anyám meg vigyorgott gúnyosan, majd közölte: mégis mit gondoltam... Azt hozzá kell tenni, hogy alapból úgy készültem, hogy jó részét mi álljuk majd a lagzinak, de miután kiderült, hogy nővéreméket támogatják,azt hittem ez rám is vonatkozik. Ennek tényleg így kell lennie,természetes dolog? Az elsőszülöttnek ez jár, a többi gyereknek nem? Másnak is rosszul esne, vagy én reagálom túl? Mit tegyek?
2014. jún. 17. 19:24
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
8-as: már azelőtt is célozgatott rá, hogy nővéremnek megkérték a kezét. Tisztában vannak vele, hogy mennyire szeretjük egymást, ez marhára idegesíti őket, és ezt mindig is jelezték felénk.
2014. jún. 17. 19:40
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
Én csak azt csinálnám, hogy nem hívnám meg a családodat.
2014. jún. 17. 19:40
 13/30 anonim ***** válasza:
98%
Hát, ha ennyire támogatnak benneteket a kedves szüleid, akkor őket szépen kihagynám a helyedben a vendéglistáról és meghívnám helyettük azt, aki örül a boldogságotoknak.
2014. jún. 17. 19:43
 14/30 anonim ***** válasza:
87%

Közöld te is gúnyosan vigyorogva, ha majd öreg, beteg és magatehetetlen lesz, akkor is helyezze előtérbe a nővéredet, mert a te gondoskodásod is éppen olyan lesz, mint most az övé. Mégis mit gondolt?!

Az biztos, hogy ezek után nem lennének ott az esküvőmön, akár nagy, akár kicsi, akár két tanús.

2014. jún. 17. 19:50
 15/30 anonim ***** válasza:
36%
Nem lehet, hogy csak vicceltek. Még ki sincs tűzve a dátumotok, persze hogy nem vette még teljesen komolyan. Egyáltalán menyasszony vagy már?
2014. jún. 17. 19:50
 16/30 anonim ***** válasza:
96%
És mit szólnának, ha tényleg csak két tanús esküvőt szerveznél és nem lehetnének ott az esküvődön? Akkor gondolom, az lenne a bajuk :)
2014. jún. 17. 19:52
 17/30 A kérdező kommentje:

Tuti sértődés lenne abból is,ha nem hívnánk meg őket. Az még járható út lenne, ha az én családom részéről úgy alakítanánk, hogy a polgári esküvő után szülők,testvér,sógor,nagyszülők számára tartanánk egy laza ebédet, semmi lagzival, buli nem lenne, a párom családja részéről meg mittudomán következő héten lenne a templomi esküvő, és a lagzi?

Nem vicceltek, ismerem annyira a reakcióikat, hogy észrevenném.

A pontos dátum azért nincs még kitűzve, mert megbeszéltük, hogy akkor tartjuk meg, ha már meglesz a másoddiplomám, az meg nem tudjuk, hogy még mennyi idő pontosan, lehet 1 év, de 2 is max, attól függ (levelezőn megy a dolog).

2014. jún. 17. 20:04
 18/30 A kérdező kommentje:
14-es: azért ez durva lenne. :) Akármit csinálnak is, hiába kivételeznek folyamatosan a nővéremmel, nem hagynám őket a sz*rban, mégiscsak a szüleim. Ha belém rúgnak se tudom őket utálni... Ragaszkodó kis kullancs vagyok.
2014. jún. 17. 20:08
 19/30 anonim ***** válasza:
38%

Számomra annyira érthetetlen és visszataszító, amikor a testvérek centizgetik, hogy ki mennyit kapott, mert akkor az nekik is "jár".

Nem értem azokat a szülőket sem, akik úgy nevelik a gyereküket, hogy mindenből mindegyik pontosan ugyanannyit kap.

Minket úgy nevelt anyu, hogy mindig az kap, akinek szüksége van rá.

Ha a tesómnak kellett cipő, de nekem volt cipőm, akkor csak a bátyám kapott.

Mára már felnőttünk, és én jól élek anyagilag, a tesóm viszont nem. Így anyuék őt támogatják többet. És ez nekem így normális.

A kérdezőre visszatérve: mindenki akkora lagzit tervezzen, amekkorát önerőből tud. Ha ezen felül a szülők segítenek, akkor azt meg kell köszönni. Nem pedig azt figyelni, hogy a másik mennyit kap. A segítség nem elvárható, hanem elfogadható.

2014. jún. 17. 20:13
 20/30 anonim ***** válasza:
87%
Előző, az hogy a nővére kap több mint egy milliós lagzit ő meg semmit, az nem centizgetés... Kicsit durva különbség nem gondolod?
2014. jún. 17. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!