Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Öcsém házasodik. Hogy dolgozzam fel ezt?
Őszintén, megértem az álláspontodat. Bár én nem fogok házasodni, de a szüleimet én se tenném ki ekkora költekezésnek ilyen önző okok miatt. Lassan már inkább az lesz, hogy nekünk kell vigyázni rájuk. Ha nincs pénz, akkor teremteni kell, akárhogyan, de nem tőlük elvenni, max hogyha nagyon fontos, pl leégett a ház :D (Bár az én apám lassan 60 körül jár, és van miért félteni, hogy túldolgozza magát miattunk.)
Szerintem beszéld meg az öcséddel. Miért nem próbálják meg "házastársak" módjára megoldani a dolgot, és nem még mindig kisgyerekekként másokon függeni? Gondolom már dolgozik, lehet, hogy a társa is. Vagy legalább, ha ajándékként kérik tőletek, akkor osszák el a terhet a két család között. Így sokkal logikusabbnak hangzik. A mai világban már ne mindent a "férfi" fizessen, főleg ha nem is ő fizet :D
Bocsi, ha hülyeséget beszélek.
20/L
Kettős esküvő????
Akkor a szüleid is csak egyszer verik költségbe magukat, mert úgy is ugyanazokat a rokonokat hívnátok meg + a barátaitokat.
Nézd, ezen nincs mit feldolgozni, és emiatt fölösleges mély depresszióba esni. Önző dög öcséd van, de így nevelték a szülei. Azt kell feldolgoznod, hogy meddő vagy - annak is úgy sejtem erősen pszichés okai vannak -, és azt, hogy a szüleid miért nem képesek nemet mondani az önző öcsédnek - gondolom, sok-sok év óta így van.
Házasodj csak össze a pasiddal, és te se legyél tekintettel senkire. A gyerek pedig ha nem lesz, hát nem lesz. Nagyon sok kisbaba vár arra, hogy valaki örökbe fogadja és szeresse.
Szerintem nem "igazságtalan", mert te nem is kérted a szüleidtől a segítséget, nem arról van szó, hogy megtagadták tőled. Szerintem neked is fizettek volna ekkora esküvőt, ha kéred. Innentől nem igazságtalan, még ha az öcséd hozzáállását nem is tartom jónak. Szerintem sem kellett volna ezt kérnie a szülőktől, elég önző dolog.
Ami a meddőséget illeti: nekem ez egy kicsit zavaros. 6 éve együtt vagytok, (elvileg) szeretitek egymást, esküvőt terveztek - de ha kiderül, hogy soha nem szülhetsz gyereket, akkor egyből szakítotok?? Én ezt nem értem. Oké, hogy saját gyereket akar a párod, mindenki azt akar, de ha nem jön össze, van más mód is. Örökbefogadott gyereket is lehet ugyanúgy szeretni. De ha neki fontosabb a saját gyerek, mint az, hogy veled élje le az életét, akkor én már most elgondolkoznék a szakításon a helyedben...
Megértelek valahol, de itt számomra nem is az lenne a legfőbb kérdés, hogy igazságos-e. Most ha előre tudod, hogy az öcséd ezt meglépi, akkor inkább te "csapsz le" szegény szüleid pénzére? Mert ha igazán lelkiismeretes vagy, akkor ebben az esetben sem használod ki őket, az öcséd meg a menyasszonya meg majd elszámolnak maguk a lelkiismeretükkel.
Pici esküvőnk volt a férjemmel, se menyasszonyi ruha, se lagzi, se étterem - és nem bántuk meg, meghitt volt, rólunk szólt, nem a pénzről, és mi fizettünk mindent (egyedülálló anyukáink vannak, egyikük sem gazdag, finoman szólva).
Ha a testvérem megvalósítaná a lehetetlent, és pénzt "sajtolna" ki anyából a majdani saját esküvőjére, maximum csalódnék benne, és igyekeznék rá hatni anya érdekében, de irigy tuti nem lennék, én egy mások által (nehezen) pénzelt esküvőt nem tudtam volna magaménak érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!