Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi alapján választottatok fotóst/videóst az esküvőtökre?
Nekem tesóm fényképész, úgyhogy ő fog fotózni, de én ezen nem spórolnék.
Ez olyan dolog, mint a profi és az amatőr portré rajzoló. Az amatőr is csinálhat szépet néha, sőt egész jól néznek ki a rajzai, de amikor mellé rakják egy profi munkáját... na akkor megérteni, miért is van profira bízva a dolog.
Pl.: Natalie Portman
Amatőr:
Profi:
Megjegyzem a másodikat egy magyar lány rajzolta.
Szép-szép az amatőr, de sose kérném fel rajzolásra, míg felkérhetem a másodikat.
Hogy mi alapján válassz, az nagyon egyszerű: akinek beleszeretsz a képeibe :) Méghozzá feltétel nélkül! Ha ilyesmire gondolsz: "Áhh, gyönyörű képek, de azért majd szólni kéne neki, hogy kevesebb fekete-fehéret csináljon" vagy "Igen, ő az igazi. Csak a násznép mindenhol olyan furán fest." vagy "Kár, hogy a szertartásról nem készülnek olyan jó fotók, de a kreatív képek meggyőztek." akkor nem jó helyen jársz. Szintén nem jó, ha a képeknek a fele nagyon tetszik, a másik fele nem annyira. Tudnod kell, hogy egy fotós az évek során összegyűjtött legjobb képeit teszi ki, és ha már a legjobbaknak a fele se tetszik, akkor jó, ha a ti képeiteknek majd a 20-25%-a úgy sikerül, ahogy várod. Tényleg, ne köss kompromisszumot. Csak akkor jó a fotós, ha a munkája úgy tetszik, ahogy van, a te világodat tükrözi és el tudod képzelni magadat a képein.
AKI NYERS KÉPEKET ÁTAD, AZ BAROM. A nyers képek azt jelentik, hogy akár Pista bácsi is csinálhatta volna, a fotós hozzá se nyúl, se fényeket, kontrasztokat nem állít be rajta, retusálni meg végképp nem fog. Lusta hozzá és igénytelen, mert félkész munkát ad ki a kezéből. Ezeket a képeket senkinek nem fogjátok megmutatni, mert ez olyan, mintha a szemétben turkálnál.
Tipp: készíts táblázatot, amiben különböző szempontok alapján összehasonlítod és pontozod a kiszemelteket, így sokkal jobban átlátod, mennyit ér a munkájuk.
valahogy úgy, mint itt az oldal közepén: [link]
#13: Ugyanígy kezdtem én is, hogy azt válassza, akinek beleszeret a képeibe. :) A táblázatot pedig félreértetted. Vannak objektív részei, mint az ár, és a darabszám, és vannak szubjektív részei, mint a pontozás, ami benyomás alapján adható. A kettő együtt ad egy eredményt, de ez le is van írva a belinkelt cikkben. Ennek az egész táblázatnak persze akkor van csak értelme, ha van 1-2 fotós, akik egyformán tetszenek neki, és nem tud köztük dönteni. A kérdezőt most ez érdekelte.
Amúgy teljesen igazad van, szerintem sem 40-50 ezer forint különbséget kell nézni, akkor már inkább személyes benyomás alapján érdemes dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!