Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen hangulatú volt a kicsi (60 fő körüli) lagzid? Mennyibe került?
Az enyém aztán igazán kicsi volt 23 fővel. De cserébe minden meg volt amit elképzeltem. A székszoknyától a menyasszonyi ruhán át, a menyecske táncig,profi fotós stb.. Nekünk 500 ezer volt és annyi is jött vissza.
Nagyon jó volt a hangulat, szinte csak a család volt. Hajnali 3 kor mentünk haza.
"Engem csak az érdekel, hogy kb. mennyibe kerülne."
Ahogy írod, hogy van ahol 150 ezer a fotós, de te ennyit nem adsz rá. Na pont ennyibe fog kerülni, amennyit rá szánsz. Ezt mi nem tudjuk megválaszolni, mert annyira változatos árak vannak. Ugyanaz a menü az egyik étteremben 5 ezer a másikban 7 ezer, de van ahol 9. A zenész jöhet 50 ezerért is meg 250 ezerért is (és ezek csak a szintetizátoros zenészek, nem is a több tagúakról beszélek, ott is változatos árak vannak) Fotósod lehet csak a szertartásra, vagy lehet reggeltől reggelig, de ugyanazt azok közül is van, amelyik 50 ezerért van amelyik meg 150 ezerért vállalja. Ruhát lehet találsz 30 ezerét olyat, ami megfelel, de az is lehet, hogy csak 130 ezerért. Szóval ezek a típusú kérdések elég hülyeségek, már nem bántásból, de mindenki nézzen utána maga és válassza ki, ami neki megfelel. Aztán annyiba fog kerülni. Mindenkinek más ízlése, más igénye van, én azt mondtam, hogy 1.6 milla volt, és még így is tudtunk volna többet költeni, mi meghúztuk a nadrágszíjat szerintem sok mindenben, meg még a plusz extrák se voltak, amit manapság sokan természetesnek tartanak (mit tudom én galambok, tüzijáték, fene tudja). Más szerint meg ki lehet hozni 700 ezerből, és mi a fenére tudtunk annyit költeni, az övék is jó volt. Érted..
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy mennyiből lehet 4 főre ebédet főzni. Attól függ mit akarsz főzni és hol vásárolsz, ezt nem lehet így megmondani, hogy kb. ennyi lenne.
Nálunk 60 fősön korlátlan volt és leittuk. Bőven. Csak én egymagam, mint menyasszony 12 pálinkát ittam meg és nem számolom az üdítőt.
Sajnos ez is társaságtól függ, így ebben sem lehet segíteni. Van, akinél alig fogy a pia, van ahol egy asztalnál elmegy 5 liter pálinka.
Egyik barátnőm az fogyasztás alapján fizetett, volt rá külön rokon, aki figyelte, hogy mit fogyasztanak, nehogy átvágják őket és többre jöttek ki szegények, mint a korlátlan lett volna, ráadásul így nem is volt olyan kényelmes, mintha "mindent bele-igyad amit látsz" alapon ment volna.
Na meg, van ahol a korlátlannal állítólag spórolnak, és úgy kell hálóval befogni pincért, hogy kihozzon valamit.
Nálunk meg utólag az összes vendég azt hitte, hogy mi fogyasztás alapján fizettünk, mert annyira töltötték nekik, hogy üdítőből még el se fogyott, de már újratöltötték, alkoholosból, meg épp nyitottad a szádat, hogy valami kellene és már ott is voltak, hogy mit kértek + ezen kívül volt külön "pult" felállítva, ahol azonnal kiszolgáltak, ha odamentél.
Ha ti viszitek az italt, az is helytől függ. Van ahol nincs dugódíj, van ahol fejenként 500-1000-2000 pluszba. Úgy már nem biztos, hogy megéri. Van ahol jó ha viszitek, de van ahol meg ciki, mert pont abból nincs (elég) amiből kéne, ami nem kellene, abból meg van egy csomó.
Attól is függ, hogy hol vagytok helyileg, mert van ahol mondjuk 8 ezer a polgári gyertyázással, zenével, mindennel, van ahol meg már eleve 50 ezer (pl. nekünk) csak az, hogy a nagy terembe volt, ahova be is fért a 60 ember.
Érdemes még azt megnézni, a menü árakon kívül, hogy milyen a hely? Mi olyat választottunk, aminél a kaja+korlátlan pia bár egy ezressel drágább volt, mint máshol lett volna, de nagyobb pia választék volt, a hely nem igényelt díszítést egyáltalán, a szénsavas italok, vizek kisüvegesek voltak (ez azért igényesebb is, meg tuti mindig hideg volt, amit ittunk). Másik hely pl. ránézésre olcsóbb lett volna, de két literes üvegekből öntögették volna a kólát, meg az egészet agyon kellett volna dekorálni, többre jött volna ki a végén és igénytelenebb lett volna.
A ruhákat se tudjuk felétek mennyi. Nekem csak a fátylam és a ruhám 140 ezer forint volt és nem választottam drágát. Egyszerűen itt ilyenek voltak. A szalagavató színvonalú ruhák voltak csak olcsóbbak, de azok olyanok is voltak. Unokatesóm kiegészítőkkel a menyasszonyit és a menyecskét 50 ezerért bérelte...
Sok kicsi sokra megy alapon a meghívónkat 1000/ darabért lehetett volna megrendelni. Megszerkesztettem tök ugyanazt én itthon, csak nyomtatni kellett. Azt olyan 300 / darabért vállalták. Végül találtam egy helyet ahol 100 forintra jött ki darabja. Ez se mindegy azért.
Szóval tényleg érdemes körbekérdezned felétek, elmenned szalonba, emailben ajánlatokat kérni, ha nincs kedved személyesen, megnézni a neten stb. és úgy sokszor átgondolva összeadogatni, hogy kijönne-e vajon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!