Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen hangulatú volt a kicsi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen hangulatú volt a kicsi (60 fő körüli) lagzid? Mennyibe került?

Figyelt kérdés
A miénk jövő augusztusban lesz, kb. 60-65 fő (ebben a gyerekek is benne vannak). Több helyen is mondták, hogy érdemes 100-120 főre felduzzasztani a násznépet, mert úgy éri meg. De mi nem látjuk értelmét, mert ebben 60 főben mindenki benne van, aki számít. Ugyanakkor szeretnék zenét, vőfélyt, egy étterem kerthelyiségében lennénk. Szerintetek lehet jó hangulatú egy lagzi 60 fővel?
2014. máj. 22. 12:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
11%

Semmivel nem kerül többe egy nagyobb lagzi (mikor a végén mindent összeszámolsz), mint egy kisebb, viszont sokkal jobb a hangulat. Ha belegondolsz, akkor egy kisebbnél nyilván a szűk családdal kezded (ha szerencsétek van, akkor még a nagyszüleitek is jönnek), azaz egy idősebb korosztállyal.

Ha van egy-két keresztszülő, testvér és azok családja, unokatestvérek, akik közül néhányat csak azért hívsz meg, mert a másikat is meghívtad.

De akkor hol vannak a mókamesterek? Kik fognak táncolni, megviccelni bárkit, szóval a haverok. Ők dobják fel a bulit. És senki nem olyan "bunkó", még a legszegényebb ismerősöd sem, hogy ha már elmegy a lagzidba, akkor azt a kb. 10.000 Ft-ot (itt körül van egy vendég teljes fogyasztása) valamilyen formában (ajándék, menyasszonytánc) ne juttassa vissza.

Viszont érdemes elgondolkodni, hogy hányan férnek el azon a helyen, ahol szeretnétek tartani, mert néhány plusz fő miatt egy nagyobb, de drágább helyet nem biztos, hogy érdemes kibérelni.

2014. máj. 22. 13:15
 12/25 anonim ***** válasza:
64%
Több mint 1 millió ?!?miafaasz?!:000 noveremeknek is kicsi volt.iszonyatosan jo volt...
2014. máj. 22. 13:25
 13/25 A kérdező kommentje:
Nálunk ebből az egészből összesen 22 fő családtag. Ebből 10 fő, aki velünk egykorú. A maradék szülő, nagynéni, nagybácsi. A nagyszülők sajnos nincsenek olyan állapotban, hogy eljöjjenek. A kerthelyiség pont akkora, hogy a most "nem létező" plusz egy fők is eljöhetnek, akkor is elférünk, de dupla ennyien nem. Összességében max 900 körül szeretnénk költeni rá.
2014. máj. 22. 13:30
 14/25 A kérdező kommentje:
És nincs bérleti díj, ennyi főnél zártkörűvé teszik azt a részt és kész, ezért külön fizetni nem kell. Ahogy a dekorációért sem fogunk fizetni, szépen megterítenek, az egyébként is ott alap, de pl. székszoknya nem lesz. A virágot én intézem, az ingyen lesz. A kaja 3500/fő, az ital pedig fogyasztás alapján lesz rendezve.
2014. máj. 22. 13:35
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

"És senki nem olyan "bunkó", még a legszegényebb ismerősöd sem, hogy ha már elmegy a lagzidba, akkor azt a kb. 10.000 Ft-ot (itt körül van egy vendég teljes fogyasztása) valamilyen formában (ajándék, menyasszonytánc) ne juttassa vissza."

Nem feltétlen bunkóság szerintem, ha mondjuk valakinek nincs pénze, de elhívta egy ismerős, és akkor lesz bunkó, ha nem megy el, de ugye úgy se tudja senki, hogy az ő borítékjában mennyi volt. Van olyan anyagi helyzet is, mikor nem ad többet az automata, és nem azért mert bunkó vagy, hanem azért, mert nincs pénz a számlán. De ha nem mégy el, akkor bunkó vagy, és ki akarja elmondani, hogy bocs csóró vagyok? Vagy ha elmondod, akkor rögtön azzal jönnek, hogy jaaaaaj, de hát csak az a lényeg, hogy eljöjj! Csak a részvétel számít, az ajándékon ne aggódj. (Aztán persze az esküvő után puffogva beszélik egymás közt, hogy volt aki olyan paraszt volt, hogy 1-2 ezer forintot rakott a borítékba)

2014. máj. 22. 13:38
 16/25 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk is lesz olyan, aki biztos nem fog 10-et beletenni a borítékba. De szerencsére kevesen. Viszont nálunk ez nem probléma, mert amit rászánunk pénz, az megvan. Illetve addigra meglesz.
2014. máj. 22. 13:51
 17/25 anonim ***** válasza:

#11-es vaqgyok

Valamit nagyon félreértettetek a válaszomban. Nem véletlen tettem eleve macskaköröm közé a bunkó szót.

Azt próbáltam írni, hogy van egy alap vendégkör, a rokonság. Tőlük már az is ajándék, hogy eljönnek, rád mosolyognak és együtt van a család. Vannak köztük jobb módúak és lehetnek szegények is. Ez a csapat erejéhez mérten segít elindítani benneteket az életbem.

És van az a társaság, akit ezen felül meghívhattok, nyilván a terem befogadóképességét figyelve.

Én magamból indulok ki, ha nincs egy vasam sem, akkor kimentem magam.

Ha lenne pénzem egy hétvégi bulira, egy mozira, akkor meg ahelyett elmennék a lagziba, ahol ugyan nem jön a fizetőpincér, de becsületkassza van (kb. annyit adnak, amennyi a fogyasztás, persze ezt ki felül, ki alulbecsüli).

És valahol itt köszön be az a szöveg, hogy a hangulat megfizethetetlen, minden másra jó a MasterCard.

2014. máj. 22. 18:08
 18/25 anonim ***** válasza:
Hmm, szerintem 60 fős lagzi egyáltalán nem olyan kicsit. Nem is túl nagy, olyan pont közepes. Én általában ekkora lagzikon voltam és jó hangulatúak voltak.
2014. máj. 22. 21:41
 19/25 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom egy mozi megvan két ezerből, szóval ha van pénzem mozira, az még mindig nem azt jelenti, hogy van 10 ezrem egy esküvőre.
2014. máj. 23. 02:05
 20/25 A kérdező kommentje:

Szerintem felesleges arról beszélgetni, hogy ki mennyit hozna. Engem csak az érdekel, hogy kb. mennyibe kerülne. Pl. a sógorom is most szervezi az övét, ott pl. 150 ezer lesz a fényképész. Én ennyit nem vagyok hajlandó rákölteni, igaz, nekünk nem is kell fotós az előkészületektől éjfélig.

Mivel mi ismerjük ezt a 60 főt, tudjuk, hogy vannak köztük friss diplomások (akik örülnek, hogy még megtűrik őket otthon a szüleik), tőlük nem is számítunk nagyobb összegre. De ott vannak a szülők, a keresztszülők. Apukámnak pl. annyira piszkálja a csőrét, hogy nem fogadunk el tőle pénzt, hogy ő biztos beleteszi a borítékba azt, amit a lagzinkra adott volna. Ahogy a nagybátyámék és az unokatesóim se 10 ezer Ft-ot fognak hozni, mert még a ballagásomra is többet kaptam tőlük. Az én rokonaim ezt szerencsére megtehetik, így nem zavaróak az 1-2 ezer Ft-os borítékok, de nyilván, ha nem lenne pénzünk lagzira, akkor vagy nem tartanánk, vagy megkérném apukámat, hogy akkor ősi szokás szerint fizesse ki. És ő boldogan megtenné, mert van neki miből. Nem mindenki ilyen szerencsés.

2014. máj. 23. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!