Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő után ciki, ha nincs süti / kalács / pogácsa vagy valami kínálgatás?
Szerintem itt a hangsúly azon van, hogy a templomi esküvő után sokan elmennek és a vacsorára csak 90 ember hivatalos. Na most ezek az emberek elmennek a templomi esküvőre és úgy mennek haza, hogy enyhe túlzással egy falatot nem ettek? Szerintem oda nagyon hiányzik egy állófogadás szerű kis beszélgetős valami, úgy 1-2 óra hossza erejéig. Már csak azért is, hogy ezekkel az emberekkel is tudjatok kicsit vegyülni, beszélgetni és illően elbúcsúzni tőlük. Ne csak "eljöttél, megnézted a ceremóniát és menj haza" legyen. Legyen egy rendes lezárása és elköszönés azoktól, akik már nem hivatalosak a továbbiakra.
Én már voltam olyan esküvőn, ahol az esküvő kezdete után csak a vacsoránál lehetett enni. 3-kor kezdődött az esküvő és 7 körül a vacsora. Hát már nagyon éheztek az emberek, főleg a szomjúság nagyon kínzó ilyenkor.
Az emberek szemszögét is próbáld nézni, nekik ez egy esküvő a sok közül. És mint minden bulin, "kenyeret és cirkuszt" az embereknek, tehát ételnek kell lennie.
Mi az egész esküvő alatt azt tartottuk szem előtt, hogy mindig legyen étel és ital a közelükben, hogy senki ne szenvedjen hiányt. És bár úgy tűnt, túlvállaltuk magunkat, mégis minden elfogyott, alig maradt valami. Azt hittük az éjféli menü egy az egyben kuka lesz, aztán meg ott mondták, hogy milyen jó mert már kezdtek megéhezni.
Egyébként azokat a sütiket, amiket itt feltálaltok, a maradékot simán vissza lehet tálalni a vacsora után (nyilván nem könnyen kiszáradó vagy romlandó ételeket kell választani)
Kedves 11. Válaszoló,
nagyon igazad van abban, hogy igen, kell valami az embereknek...
Kicsit azonban kifejtem, mi teszi nehézzé az egészet nálunk.
Délelőtt lesz a szertartás, ebédre jönnek az oda is hivatalosak, ami maximum 4 óra hosszát tarthat, mert addig van lehetőségünk az étteremben (meghívóban is jeleztük, hogy hányig tart az ebéd). Ha ebből 2 órát sütizünk, az igencsak sok....
A másik, hogy olyan templomban lesz, ami egy forgalmas sétáló utcán van, kertje nincs, arra megfelelő terme nincs...
Hát ezek nehezítenek. Amúgy tavasszal lesz, hőség nem fenyeget.
Nem tudom, lehet, hogy pár kosár pogácsát kéne rendelni, amivel a bejáratnál, ahol gratulálnak, meg lehet kínálni az embereket, meg kis üveges vizeket/üdítőket? ...
Igen értem, ez így valóban nem könnyű eset. Esetleg az lehet egy elegáns megoldás, hogy pincérek tálcáról kínálgatnak ételt/italt még a ceremónia előtt is esetleg, és utána is. Mivel délelőtt lesz az esküvő, tuti az emberek fele éhesen megy oda. Reggeli már rég megvolt, lassan jön az ebédidő. Tutira mindenki kezd éhes lenni.
Én úgy vettem észre, miután nekem is volt esküvőm és részt is vettem sokon. Hogy amíg Te szervezed az esküvőt, addig a dekoráció, a ruhák, a ceremónia és ilyesmik számítanak. De résztvevőként inkább az étel-ital és a "programok". Ezért tömtük tele programokkal mi is a ceremóniát, mert egyébként elég unalmas tud lenni valljuk be.
A ceremónia maga (persze attól függ mennyi programot raktok bele) 1 órát tarthat, tehát elvileg utána egy-másfél órás cseverészés beleférne. Persze Ti tudjátok hogyan akarjátok alakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!