Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen volt az esküvői tortátok?
3 emeletes, kicsi, közepes és nagy tortából állt össze. Ezek állványokon voltak egymás alatt. És oroszkrém torta volt, így alapjában fehér volt ugye értelemszerűen, vörös rózsa alakú marcipánokkal díszítve, tetején pedig esküvő pár marcipánnal.
És mivel nálunk szokás mondhatni az égetett cukor torta is, így nálunk az is volt, ami egy kosárnak volt megformázva, fehér díszítéssel és benne habcsókok.
4 emeletes, a legfelső csokis piskóta, eredei gyümölcsös krémmel, a 2. diós piskóta diós krémmel, a harmadik vaníliás piskóta, főzött csokikrémmel, az utolsó pedig csokis piskóta, vaníliás krémmel és eperdarabokkal :) Mivel a dekor barna-krém volt, a csokrom pedig fehér írisz-krém rózsa, így a torta is hasonló díszítésben pompázott, itt egy kép róla:
Egyébként laktóz és gluténmentes (sima liszt helyett rizslisztből) volt, mert sok ilyen érzékeny ember volt a násznépben, de mivel ezt egyik cukrászda sem volt hajlandó bevállalni, ezért szerencsére találtunk egy szabadúszó cukrászt, akinek otthon megvolt hozzá mindene (rendes cukrász kellékek stb), és ő sütötte nekünk, nagyon finom volt a végeredmény :)
Jól hangzik mind a kettő. A képen nagyon gusztusosnak is néz ki. Mi nem nagyon tudjuk eldönteni még az ízvilágot, olyan sok van.
Köszönöm az eddigi válaszokat, és mentek a zöld kezecskék.
Kedves kérdező! Itt az Esküvő "rovatban" szerintem van egy pár hoppon maradt emberke,vagy megkeseredett mert szinte minden kérdést,véleményt hozzászólást alaposan lepontoznak! :)
Nekünk májusban lesz az esküvőnk és én is pont torta ötleteket keresgélek!!:)
Nektek hosszú boldog életet kívánok!! :)
Gratulálok annak, akinek ez a legjobb szórakozás, szép élete lehet.
Nekünk júliusban lesz az esküvő és azért kezdtem el nézegetni, hogy mi lenne a jó, vajon ki melyiket szereti, vagy mi alapján kellene dönteni, hogy a vendégeknek jó legyen. Nem is olyan egyszerű. :)
Nektek is sok boldogságot! :D
Szia! Ugyan nekünk még nem volt meg az esküvő, de a tortát már megrendeltük, így gondoltam nem baj, ha én is leírom : )
A miénk négy emeletes lesz és mindegyik emelet más ízvilágú, tekintettel a hatalmas vendégseregre. A torta maga alapvetően felfelé összemenő tortákból áll és mindegyik kör alakú. A legalsó tehát a legnagyobb emelet a klasszikus feketeerdő torta, a második szint pedig egy fehércsokis túrótorta lesz egy savanykásabb citromos krémmel. A harmadik szint karamellás-mákos piskóta körtés töltelékkel, és nekem a negyedik szint a kedvencem, mert kókuszos-mandulás piskóta az alapja, és három lapra lesz vágva, a lapok közé pedig egyszer banános-kiwis-barackos krém van töltve, a másik rést pedig szederpürével töltik. Kinézetre a torta tükrözi az esküvű lágy színeit és az én személyiségemet is, az oldalán egy karcsú fa fut végig, pici, pasztell rózsaszín és lila virágokkal, az alsó szinten pár fűcsomó és növényke van nagyon pasztell zöldben, illetve az első és második szinten 1-2 pasztell barna szarvas. Maga a torta alapja hófehér, így í tortán végigfutó fa krémszínű-ezüstös. A szélein szintén szép, pasztell sárgával csipkézett minta van, a legfelső tortadíszünk pedig két enyhén rózsaszínes galamb : )
Egyébként a miénk is gluténmentes, kivéve a legfelső emeletet, de tőlünk a cukrász kérdezte meg, hogy van-e bármilyen különleges igényünk ezzel kapcsolatban.
A miénk 3 emeletes lesz: alul trüffel, felette erdei gyümölcsös, a teteje barackos túró.
Kívülről pedig függőlegesen elválasztva, egyik fele fehér, másik barna csokibevonat.
Rajta fehér és barna rózsák, úgy, hogy a fehéren a barna, a barnán a fehér.
Nekünk 4 különböző tortánk volt. nem volt emeletes, mert a barátnőm csinálta őket, de nem volt hozzá eszköze...nem bántuk meg így sem. Nagyon szépek és finomak voltak:) és ami nekem nagyon bejött, hogy nem voltak agyoncukrozva.
csokis, fekete-erdő, mogyorós, és túrótorta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!