Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kis esküvő vs. Nagy esküvő?
Egész kislány korom óta odavagyok a nagy esküvőkért. És igen még mindig. Imádom őket. Még nem vagyok amúgy menyasszony sem, de ha a páromra nézek, azt érzem, hogy nem kell nekem a nagy esküvő, nem kell a perpatvar, nekem csak az kell ami utána van. Esküdjünk meg két tanúval egy lenge kis ruhában, együnk utána egy jót a tanúkkal és azt a rengeteg pénzt költsük inkább egy két hetes útra.
Volt már olyan, hogy ennyire megváltozott a véleményetek? Vagy ez csak átmeneti? Mindig szép nagy ruháról, nagy buliról álmodtam, de most ha belegondolok, csak tehenek érzem a szervezést is, meg az egész hajcihőt. Nem is szeretek táncolni! És utálom ha 100-an engem néznek. De tuti a rokonok megsértődnének, főleg apám! És hát a nagyszüleim is látni szeretnének férjhez menni.
Most biztos azt mondjátok, mit agyalok ezen, ha nem is aktuális, de hát mégis agyalok rajta, mit tegyek? Ti hogy voltatok vele? Nem volt terhes a szervezés a nagy buli? Hogy minden időhöz volt kötve? Fodrász, kozmetikus, fotós, szertartás, nyitótánc, torta...stb. Lidércnyomásosan hangzik, ahogy végiggondolom. Imádom az esküvőket. Másét. De lehet, ha nem csinálnék nagy esküvőt pár év múlva nagyon bánnám. Hm. Nektek voltak ilyen 'megingásaitok' az esküvővel kapcsolatban?
Hasonlóan vagyok mint Te, én már menyasszonyként. Két havonta megváltozik a "tuti" véleményem.
De szerintem követem a gyerekkori álmomat :D és ha nem is lesz nagy esküvőnk, de a szeretteimet meghívom.
Miért csak ez a két véglet van?
Nem kell 2 tanús, de 200 fős se. Mi szerintem 30-40-en leszünk. Ez is bőven elég.
Nekünk idén augusztusban lesz az esküvőnk.:)
Én kisebbet szerettem volna, de már majdnem 80 főnél tartunk, de mondjuk ebből szerintem nem fog tudni mindenki eljönni. Amúgy a terv a max. 60 fő lett volna, csak közben a szüleim még meghívtak néhány barátot.
Én se mondanám se nagynak se kicsinek. Pont 43-man leszünk a fotósokkal a zenésszel és a sofőrrel aki a párom rokonait szállítja vidékről.
700e lett összesen mindennel együtt.
Változhat a véleményed , miért ne változna, de ott akkor tudni fogod amikor megkér, hogy mi számít neked igazán.
Szerintem a kéttanúsat csak akkor érdemes bevállalni, ha eleve egy másik országban esküszik az ember, szóval már a 'nászúton', vagy annyira rosszban van a szüleivel. Különben tényleg sokaknak sértő lehet.
Én a kis esküvőre szavazok, egy elegáns vacsora a szeretteinkkel meghitt hangulatban ezerszer inkább vonzó számomra, mint egy nagy dínom-dánom. És attól, hogy kicsi az esküvő, még lehet habos-babos ruha, utána még táncolhattok, lehet remek hangulat - csak éppen nem lóg a nyakadon minden huszadrangú rokon, gyerekkori 10 éve nem látott ismerős, stb., hanem azokkal vagy, akik igazán számítanak.
Meg az sem utolsó szempont, hogy a férjjelöltnek milyen elképzelései vannak.
Ezt nevezhetnénk az első Nagy feladatnak. A kompromisszum :)
Nekem már a 30 fő is nagynak számít ilyen szempontból :)
Meg az a baj, hogy a család is nagyon nagy. Csak az én oldalamról minimum 30 fő és ez még csak a szűk. Akkor ott vannak a barátok. A párom családja és barátai. A szüleim barátai- mert hát őket is ismerem gyerekkorom óta és ha már 30 fő, akkor felőlem lehet 80 is... (persze nyilván az anyagiak szabnak egy határt) Szóval nálam ilyen szélsőségként él az elképzelés, vagy senki, vagy mindenki :)
Páromnak mik az elképzelései? Ő azt mondja utazzunk el egy tengerpartra és hívjunk meg mindenkit, de mivel senki nem tudna eljönni, ezért ketten lennénk :D Ezzel nekem az a problémám, hogy az apám gazdag. Szóval ő eljönne és hozná a mamámat és a nővéremet is. Viszont ha az apám ott lenne akkor az anyámhoz is ragaszkodom. Tehát ez a terv bukta :D De ebből arra köveztetek két tanú párti lenne, de ő sem akar sértődést. És hát nyáron mi is voltunk az unokatesója esküvőjén és olyan kedvesek voltak ők is meg a nagynénjéék is, meg az anyukáját is szeretem. Szóval totál bukta mindenképp ha így belegondolok... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!