Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknél U alakú ültetés volt a lagzin, Ti hogyan oldottátok meg?
Kik ültek a főasztalnál?
Az egyik oldalon a Ti rokonaitok, a másik oldalon a párotok rokonai ültek? Vagy össze-vissza? Korosztályokat együtt ültettétek?
Szerintetek ez hogy lenne a legjobb?
Nálunk nem volt kifejezett ültetési rend, és szerintem ez nagyon jó volt így, mindenki oda ült, ahová akart. :)
Egyedül a két tanú és a szülők helye volt meghatározva, mellettem a tanúm, és mellette a szüleim, a férjem oldalán ugyanígy. :)
Ja, és még volt külön gyerekasztal, az U alakú nagy asztal mellett. :)
igaz nem egészen U alak, volt, inkább E, mert U-ban nem fértek el...
fő asztal:
mi
tanúk (tesóm, sógorom)és a párjuk
örömszülők
Amúgy vegyesen, de nem szándékosan kevertük a náaznépet, hanem csoportokat ültettünk, akik jóban voltak..
és volt hogy egy csoport (5-6-8 fő mellett egy másik csoport a másikunk családjából volt .. ennek fő oka az volt, hogy a férjem édesapja(már nem él) családjából volt akit meghívtunk, de az anyósom családja hozzájuk sem szól, ,sőt egyenesen utálják őket a nagyapa konkrétan megkérdőjelezte, hogy meghívjuk őket, sőt, az anyósom is...
tehát nem volt egyszerű
külön volt egy rész ahol a fiatalok ültek (rokonok és barátok egyaránt) ennek nagy sikere volt
arra figyeltünk, hogy a gyerekesek gyerekesek közelében legyenek, akik jóban vannak azok üljenek együtt, akik kevésbé, azok távolabb..
Aztán a gyerekeket próbáltam úgy ültetni, hogy én tudtam, hogy a pincérek melyik oldalon fognak többet mozogni, mert megkérdeztem (dolgoztam felszolgálóként, tudom, hogy egyszerűbb ha nem kell külön a forró dolgokkal rájuk figyelni, kisebb az esély a balesetre)
plusz az idősebbeket a zenétől távolabb, a gyerekeket a lépcsőtől ajtótó távol, amennyire lehetett, hogy ne tudjanak szökni..
mert oké, hogy szülő figyeljen, de azért amennyire tudtam figyeltem rá..csak 15 gyerek volt
Erre van kialakult protokoll szabály. Vőlegény jobb oldalán ül a menyasszony. Menyasszonytól jobbra vőlegény apja, utána anyja. Vőlegénytől balra menyassony anyja, majd apja, Utána menyassony és vőlegény oldalán a saját tanujuk, párjuk (nő a hozzá tartozó férfitól mindig jobbra), majd nagyszüleik, rokonok (ezen belül testvér és családja az elején), majd barátok.
Vacsora után már illik megbontani az ülésrendet egymás asztalaihoz átülni beszélgetni, megtáncoltatni férfiaknak a másik oldalon ülő nőket is.
Nekünk U volt. A főasztalnál ülltünk mi, mellettem édesanyám, a férje és a húgom. A férjem mellett a húga, annak párja és a tanúja üllt. Egyik oldalon a férjem apukája és családja, és az én nagymamámnak a testvérei, a nagymamám és a dédim. Ezen az oldalon így jött ki. A testvéreket nem ültettem volna külön. A másik oldalon a "maradék". Mostohaanyám, a másik húgom és az unokatestvéreim, mellettük két barátunk üllt a párjaikkal. Sajnos csak úgy fértünk el, hogy a főasztal túloldalán is ülltek. Ott a férjem anyukája, a nagybátyám, a tanúm+a párja.
Szóval inkább ismerettség szerint ülltek. De csak a vacsoránál mert egyébként sok volt a mászkálás, beszélgetés, ismerkedés. Én konkrétan csak enni ülltem le.
U-asztal volt, de nem volt ültetés, értelmes felnőtt rokonaink vannak, akik képesek maguktól helyet találni olyanok közelében, akikkel szívesen töltenek el egy éjszakát...
A szüleinket kértük, hogy üljenek mellénk, mellettük a tanúink ültek, mindenki más szabadon döntött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!