Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti csak márkás ruhákat vesztek az esküvőre?
Gondolok én itt a menyasszonyi ruhára, és az öltönyre, illetve a Menyecske ruhára, és a piros ingre a vőlegénynek. Cipők?
Megvesztek egy cipőt 20.000 Ft-ért, vagy szerintetek egy estére elég egy 5 ezer forintos olcsóbb cipő is. ?
Én is leírom akkor :)
Én a neten kinéztem egy gyönyörű ruhát, azt a párom megrendelte, külföldről, 25 ezer forint volt, 3 nap alatt kihozták, ingyenes kiszállítással. Mivel icipicit be kell venni belőle ( két méret között voltam, inkább nagyobbat vettük... ) elvittük egy szalonba, ahol egy tündéri nő volt, és azt mondta kivasalja, bevesz belőle, illetve kölcsönzünk merevítős alsó szoknyát ez így 5 ezer forint.
A ruhát nagyon dícsérte, el kérte a weboldal címét,hogy ha ilyen jó minőségi ruhát küldenek, akkor ő is rendel onnan majd.szóval azt hittem majd leszólja, hogy nem kellett volna így netről rendelni,meg nem jó.. de nagyon dícsérte, hogy gyönyörű, és nagyon nagyon jól jártunk vele.
Párom öltönye drágább volt, márkás ( igaz, meg nem mondom milyen márkájú ) 75 ezer ft volt, ing, nyakkendő, mellény , és az öltöny. Egy drága boltba vettük, és az eladó erőltette, hogy vegyük meg ott a piros inget, de 12 ezer forintot egy ingért sajnáltunk. Mivel az csak egy este lesz rajta ( nem hiszem hogy tűzpiros inget bármikor máshol felvenné ) így egy sima kis ruha boltba, 3000 ft-ért megvettük. Az újasszony ruhám piros pöttyös, az előbb említett szalonból kölcsönözzük 15 ezer forintért ( 4 napig lesz nálunk ) A pánt nélküli melltartót, amit a ruha alá veszek majd, 9900 ft-ért vettem, és drágálltam is, de próbáltam olcsóbbat, és nem tartott, illetve kényelmetlen volt.
Cipőket ma vettük meg, egy sima kínaiba ( tényleg! ) Hiszen nem nagyon járunk ilyen csinos ruhákba, amihez ennyire szép cipőt vegyünk fel, így ha csak azt az egy estét bírja ki, akkor is megérte.
Párom cipője 4 ezer ft volt, az én fehér cipőm 3 ezer, és a piros cipőm 1800 ft volt!
a ruhám egyébként ez: ( nem apród.hu-ról rendeltük, hanem külföldről, csak ez a kép volt jó )
Természetesen csak márkásat vagy egyedi készíttetésűt (itt nem a faluvégi Marinéni által kreált menyasszonyi csodákra gondolok).
Ahogy estélyre, operába, színházba és egyéb helyekre sem megyek kínai vackokban meg plázamárkás felsőkben, úgy talán már a saját esküvőmre sem.
Ilyen szinten már nagy különbség van a tervezői és a tömeggyártott termékek között, messziről látszik hogy melyik az olcsó utánzat és melyik az eredeti. Egy hétköznapi felsőnél vagy farmernél szerintem is mindegy, hogy ki mennyiért veszi, de annál szánalmasabb nem sok van, mint amikor a legolcsóbb poliészter szemetekből van összeszabva egy ruha, és a viselője "elegánsnak" hiszi, csak mert menyasszonyi ruha pl.
Gondolok itt ilyesmikre :
Persze, szívesen küldök, csak most nem tudok képet csinálni, tegnap hagytuk ott a szalonba, kicsit igazítanak rajta. Egyébként a ruha tényleg ilyen, ( én is nagyon meglepődtem, úgy beszéltük meg hogy mivel én lilásat akarok,megrendeljük ezt,de ha nem lesz jó,vagy pocsék minőségű lesz, akkor se gond,mert ennyi pénzt akkor kidobtunk az ablakon, és ha nem jó, még van időnk , találni egy másik ruhát, mondjuk egy kölcsönzőben )
a ruha elölről így néz ki:
Ne haragudj, de az elsőn egy beállított, modell csajt látsz, egy profi fotózáson, beállított fényekkel. Amint leírtam, ez az első próbán készült, ki sincs vasalva, rám sincs igazítva.
Az pedig, hogy direkt privát üzenetbe küldtem a képemet,te pedig kiteszed a linket nyilvánosan, elég nagy pofátlanságnak tartom, hiszen alig takartam ki magam, ezért is küldtem privátba
Nem is látszik ki vagy, szóval teljesen mindegy.
Egyébként nagyon naiv vagy, ha arra gondolsz, hogy a két kép között a modell és a beállítás a különbség. Leírom, hogy valójában mi az:
- anyag: az eredeti taft, szatén és organza, a tiéd műanyag
- a hímzés az elsőn profi gépekkel, tervezett mintával készült, a tiédre kézzel aggatta rá egy 15 éves kínai éhbérmunkás, és úgy is fest (nézd már meg, mennyire idétlen és összevissza a felsőrésze és a szoknya hímzése is!)
- míg az elsőt megfelelő minta alapján szabták ki, addig a tiédet az anyaggal spórolva, szálirányt nem figyelembe véve, ránézésre - ezért púposodik ki mellrészen, nem követi a vonalaidat
- míg az elsőn nem spóroltak az anyaggal és keresztirányban rászabták a turnűrt, addig a tiéden egy egyenes kockát vágtak ki, felcsípték négy helyen, így úgy néz ki, mint egy odahányt muffinförmedvény
- virágdíszek hiányoznak
- míg az eredeti képen az alsószoknya is nehezebb, tartósabb készült, valamint a földig ér, ahogy kellene, addig a tiéden spórolásképp elvágták térdnél, rálógattak egy 100 ft-os neccanayagot, és csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!