Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen hozzáállással legyen esküvő egyáltalán?
Tervben van az esküvő a barátnőmmel, de így nem hiszem, hogy lesz belőle valami.
28 évesek vagyunk, 4 éve együtt, 2 éve élünk együtt.
Külön kasszán vagyunk.
Barátnőm majdnem kétszer annyit keres, mint én, és nem érti meg, hogy én nem tehetek meg olyan dolgokat, nem mehetek ide-oda, ahova ő akarna, mert nincs rá pénzem. Azért meg nem fogok a kaján spórolni hónapokig, hogy egy évben kétszer el tudjunk menni wellnesselni, ilyenek.
MIkor összekapunk, állandóan a fejemhez vágja, hogy én nem lepem meg semmivel, ő bezzeg engem meg szokott lepni. De sajnálom nincs rá pénzem, nem érti meg.
MOndtam, legyen közös kassza, aztán akkor meg tudom lepni, meg el tudunk menni erre-arra.
De nem akar közös kasszát. Nem a pénze kell, mikor én kerestem jobban, akkor sem akart közös kasszát, pedig én akkor is azt akartam.
Beszélgettünk a pénzügyekről, és számomra azt a megdöbbentő választ adta, hogy nem akar közös kasszán lenni, mert ő kétszer annyi keres, de ha én keresnék mondjuk 3-4szer annyit, mint ő, akkor azért közös kasszán kéne lennünk.
Ezen nagyon összevesztünk, szerintem ez nagy szemétség tőle.
Az elején többet kerestél nála, az tetszett neki, most, hogy már nincs pénzed drága dolgokra, veszekedés van belőle. Aki szereti a párját, az nem amiatt szereti, amiket kap tőle és teljesen természetesnek elfogadja, hogy ha nem telik rá, akkor nem telik rá. Én nem tudnék ilyen emberrel együtt lenni, eszedbe ne jusson elvenni.
A másik: ő meg szokott téged lepni drága dolgokkal, wellness hétvégékkel? Én nő ltemre vittem már el a páromat wellnesselni drága helyre, mert megengedhettem magamnak, ő meg Velencébe vitt el. Az adok-kapok nem szabad, hogy egyoldalú legyen. Akinek belefér, az adjon szívesen, akinek meg nem, azt is el kell tudni fogadni.
Szia!
Azt nem írtad, hogy neked mik a céljaid a jövőben (gyerek, ingatlan, stb.), de én a helyedben nagyon elgondolkoznék a közös jövőn.
Bár főszabály szerint a házasság alatt szerzett vagyon közös, de majd mindig az orrod alá dörgöli, hogy ő kétszer annyit tett bele, mert többet keres?
Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban nem okoz gondot az eltérő jövedelem.
Nálunk is eltérő a bevétel nagysága, de nem dörgöljük egymás orra alá. Volt ez a múltban ellenkezőleg is. Minden amit veszünk közös, az utazásokat együtt beszéljük meg.
A szüleimnél drasztikus a különbség anyukám javára, már 36. éve házasok. Mindent közös, függetlenül attól, hogy anyukám háromszor többet keres(ett) világ életében a gyeses időszakot nem számítva.
Az meg egyenesen felháborító számomra, hogy most külön kassza, mert Te keveset keresel, de ha többet keresnél nála, akkor közös. Hogy is van ez?
Í
me: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__5..
nem kell 2× megkérdezte, kaptál csomó választ, ha vele vagy még midnig te bajod!
Figyelj már, a nődtől függetlenül azért Te sem lehetsz a férfiak mintapéldánya.
Nem írtad mivel kéne meglepned, de azt írtad semmivel sem leped meg mert nincs pénzed. Nos ha egy szál rózsára vagy egy szelet csokira sincs pénzed, akkor valamit rosszul csinálsz.
Meg ilyet mondani, hogy majd ha közös lesz a kassza megleped. Gondolkozz már! Miért nem azt mondtad egyből, hogy vegyen magának valamit?
A közös nyaralást mondjuk tényleg meg lehetne oldani, de a többiben te is hibás vagy. Miért nem állsz a sarkadra...
A férfi az legyen férfi. Minden nő ezt akarja, a többi csak duma. Hiába van egyenjogúság, a nők továbbra is olyan elvárásokat támasztanak a férfiakkal szemben, ha nem többet, amik az evolúció több ezer éve alatt beléjük lett programozva. Nincs mit tenni, ez tagadhatatlan. Legyen izmos, jóképű, gazdag, domináns, bika az ágyban, vigyen neki kaját, virágot, udvaroljon, legyen jó fizetése, lakása stb, más szóval FÉRFI. Amit újabban megkeresnek azt meg magukra akarják költeni. Az emancipáció csak magasabbra tette a mércét a pasiknak. Hm...ilyen az élet...persze egy percig sem gondolom, hogy ebben a nők nem hibásak. Dehogynem. Néha sajnálom is a férfiakat, mert nincs egyszerű dolguk.
Viszont ha nem tetszik, tényleg ne házasodj, vagy keress olyan nőt aki kevesebbel is beéri.
28/n
Azt a kérdést nem én írtam, ha jól nézem, nő írta.
Ácsi, nem azt mondtam neki, hogy ha majd közös kassza lesz, akkor lepem meg.
Apróbb meglepetések vannak, de mikor veszekszünk, akkor azok valahogy nem számítanak, jelentéktelenek, "nincs akkora értékük".
Megbeszéltük előre, hogy mivel nincs pénzem, karácsonyra csak annyi lesz, hogy busszal kimegyünk a bécsi adventi vásárra, aztán ott eszünk iszunk, ennyire futotta. Ezen felül vettem neki egy szép üdvözlő kártyát, ami azért nem az egyszerűbbekből való, elég mutatós darab.
Igazán nem örült neki, meg egy veszekedés alkalmával megkaptam, hogy karácsonyra se vettem neki semmit. Persze mikor volt pénzem, neki nem, vettem neki húszezrekért ajándékot, ő kb. tized annyiért vett, ami engem abszolút nem zavart, nem az a fontos.
Ráhibáztál, elég nagy feminista a párom, azóta rájöttem, az ilyen nőkkel rengeteg a baj...
pasi írta, ugyanazt, aki ezt is, szóval te.
de látom azóta se képezted magad
Nem vagy elég jó neki, de valamiért fél kilépni a kapcsolatotokból. Ne haragudj, de akivel közös jövőt tervezek, azzal megosztom, amim van, együtt élvezzük, és nem dugdosom a javaimat, mintha arra készülnék, hogy majd csak nekem, csak én ... Annak mi értelme? Akkor legyen csak egyedül és élvezze...Vagy elmegy nélküled wellnessezni, mert neked nem telik rá?
A másik meg: azért én elszégyellném magamat, akármilyen nővel is élek együtt, ha annyit se tudnék elérni a munkámmal, hogy karácsonyra egy üdvözlőlapnál egy kicsit színvonalasabb meglepit adjak a páromnak. Rendszeresen a fejedhez vágja, hogy nem vagy jó neki abban a burkolt formában, hogy nem tudod megadni, amire vágyik. Mire vársz? Hogy betoppanjon nála valaki, és majd ő hajítson ki rekordidő alatt? Nem veled tervez, te csak "otthonra" vagy jó, a valódi életre már nem. Nincs ezzel semmi gond, pusztán nem egymás társai vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!