Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen hozzáállással legyen esküvő egyáltalán?
Tervben van az esküvő a barátnőmmel, de így nem hiszem, hogy lesz belőle valami.
28 évesek vagyunk, 4 éve együtt, 2 éve élünk együtt.
Külön kasszán vagyunk.
Barátnőm majdnem kétszer annyit keres, mint én, és nem érti meg, hogy én nem tehetek meg olyan dolgokat, nem mehetek ide-oda, ahova ő akarna, mert nincs rá pénzem. Azért meg nem fogok a kaján spórolni hónapokig, hogy egy évben kétszer el tudjunk menni wellnesselni, ilyenek.
MIkor összekapunk, állandóan a fejemhez vágja, hogy én nem lepem meg semmivel, ő bezzeg engem meg szokott lepni. De sajnálom nincs rá pénzem, nem érti meg.
MOndtam, legyen közös kassza, aztán akkor meg tudom lepni, meg el tudunk menni erre-arra.
De nem akar közös kasszát. Nem a pénze kell, mikor én kerestem jobban, akkor sem akart közös kasszát, pedig én akkor is azt akartam.
Beszélgettünk a pénzügyekről, és számomra azt a megdöbbentő választ adta, hogy nem akar közös kasszán lenni, mert ő kétszer annyi keres, de ha én keresnék mondjuk 3-4szer annyit, mint ő, akkor azért közös kasszán kéne lennünk.
Ezen nagyon összevesztünk, szerintem ez nagy szemétség tőle.
Semmi baj a külön kasszával, ha mindkét fél egyetért ezzel. Nálunk külön kassza van a férjemmel, és mindkettőnk maximálisan elégedett vele, házassági szerződés is van.
A kérdésben nem a külön kassza okozza a problémát, hanem a megértés teljes hiánya és a pénzügyi dolgokban a különböző felfogás. Tökmindegy, hogy hogyan osztják fel a pénzügyeket, ha a két félnek eltérőek az igényeik ilyen szinten, és az egyik - jogosan vagy jogtalanul - költekezik és költekezik, a másik meg csak spórolna.
Kérdezed meg, hogy ha terveztek közös gyereket akkor a 25 ezres gyes-ből hogy fog megélni, mert nyilván akkor sem lesz közös kasza nálatok?
Házasságban én csak közös kaszát tudok elképzelni, hisz törvényileg úgyis közös a keresetetek-
Mi 22 éve "külön" kasszán vagyunk, de nem úgy kell elképzelni, hogy fillérrezgetünk, meg felezgetünk, stb.. ilyen sose volt. CSak mivel megismerkedésünkkor külön bankszámlánk volt már, így nem is tettük "közössé", mindenkinek maradt a sajátja. Én mindig kétszer-háromszor annyit kerestem mint a férjem, így természetes volt, hogy a nyaralásokat, nagyobb dolgokat vagy én fizettem, vagy én adtam bele a jóval nagyobb részt. (Pld. autó agy bútor vásárlásnál). És működik a közös kassza...
Most is, hogy most ő keres többet mint én.. most ő is költ ránk többet.
Kérdezd meg, miért szeretne akkor közös kasszát, ha te 3-4szer annyit keresnél mint ő, és miért nem akar most? Ha nem akar, akkor miért vannak irreális elvárásai veled szemben? Ezt gondolja át, és beszéljétek meg. A külön kassza önmagában nem válóok, látod mi is meg tudjuk oldani 22 éve.
(Ja, és pont most volt, hogy szükségem lett volna egy nagyobb összegre - több százezer forint.. a férjem gondolkodás nélkül átutalta a számlámra. pedig nem is kértem tőle).
Utálja a gyerekeket, nem akar.
Nem a külön kassza zavar, hanem hogy nem érti meg, hogy mivel ő kétszer annyit keres, mint én, nem tudom a felét beleadni olyan dolgokba, mint drága étterem, nyaralás, wellness hétvégék. Hó végére épphogy kijövök, azért nem fogok spórolni hónapokig, hogy utána meg elverjem ilyen dolgokra.
Ha ilyen igényei vannak, csak a közös kassza segíthet, azt meg nem akar.
Azt mondta, ha én 3-4szer annyit keresnék, mint ő, akkor legyen közös kassza, mert az tényleg igazságtalan, de most kétszer annyit keres, mint én, az még nem olyan durva.
Mondtam neki, hogy ez így nem kóser, hogy ha ő keres többet, akkor különcködik, de ha én keresnék többet, akkor már közösködne.
Mindig hiszti meg veszekedés van belőle, neki áll feljebb, azt mondja, csak a pénze kéne nekem.
Nem fogok vele többet beszélni erről, majd lesz valahogy.
Persze a kapcsolatunk elején, mikor neki nem volt munkája meg pénze, én fizettem minden szórakozást(nyilván akkor nem éltünk együtt), az jó volt.
4. vagyok. Egyébként mindenki a saját költségét állja. :)
Ruhát, kozmetikumot, sportszereket, cipőt, kabátot, stb. mindenki magának vesz. Az autóval kapcsolatos költségek és a hitel a férjemé, a rezsi és a gyerek költségei az enyémek. A kaját pedig fele-fele (illetve amelyikünk épp jobban áll anyagilag) az fizeti a hétvégi nagybevásárláskor. Én ezt nem nevezném közös kasszának.
Szerintem igen! Persze ha ő akarja egyáltalán. Mert inkább őt érzem bizonytalannak ebben a kérdésben.
Gondolj bele, ha gyereketek születik, mennyivel jobb dolga lesz majd így, hogy van pénz, mint ha egy olyan nő lenne az anyja, aki annyit keres, mint te.
#7, valóban, ez valami átmenet a külön meg a közös között, de ha nálatok ez jól működik, akkor ezzel nincs is semmi gond.
Kérdező, erre csak a nők kedvenc szófordulatainak egyikét tudom idézni: LAPÁT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!