Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt adjak a barátnőmnek ajándékba az esküvőjére? 20ezer a tervem. Ez reális összeg? Nem tudom mennyit kell, illik. Még sosem voltam esküvőn.
10.49
olyan kíváncsi lennék, hogy aki 5000 Ft-n pörög, így osztozva a párral az örömükben, az vajon mit szólna a pár helyében egy párszázezres bukóhoz. ehhez nem kell párnak számítónak vagy "fillér-@sz@n@k" lenni. egyszerűen csak úgy észreveszik a végén... fura, hogy egyesek mennyire nem képesek a másik oldalra képzelni magukat.
11.59
aki képes 1 milliós esküvőt rendezni?
te rég nem találkoztál éttermi árakkal ugye?
tetro nevű felhasználó
Ahol én voltam lagziba, ott a szülők állták a lagzit, s a fiatal pár autót vett a bejövő pénzből.
Szóval úgy mond jól jártak, mert nekik egy forintjukba nem volt az esküvő, s utána lett egy autójuk is.
Viszont ha nekem esküvőm lesz, nem fogom elvárni attól is a 10 ezereket, akinek a megélhetés múlik ezen. Annak fogok örülni, hogy ott van mindenki aki nekem fontos, s akiket szeretek. S nem az lebeg a szemem előtt, hogy megtérüljön a lagziba fektetett pénz. Ugyanis, ha nekem ez megterhelő nem is tartok nagy lagzit.
12.04
továbbra sem érted. nem az elvárásról van szó. nem arról hogy párként elvárod, hogy ki mennyit ad, hiszen nem is tudod, ki mennyit adott.
hanem arról, hogy vendégként nem akarod, hogy a pár rosszul jöjjön ki. mert ők meghívtak, te meg odamégy ünnepelni őket. eszel-iszol jól érzed magad, és ehhez hozzájárulsz. még egyszer, nem mert elvárják, hanem mert hasonló helyzetben te is boldogabban kezdenéd így az új életed. persze ha épp kenyérre sincs pénzed, bizonyára senki nem fogja neked ezt felróni, de azért a többséget 10ezer Ft nem vág haza hónapokra.
42-esnek írom...
Számítottam rá, hogy max a fele jön vissza...
Nem volt luxus esküvőnk, egyszerűíizléses, ízléses helyen..1,4 m ra jött ki...lehetett volna olcsóbban is, de nem spóroltunk azért az italon, a sütiken, a fotóson sem..tehát megnéztük az árakat, de nem 50e ért jött a hobbifotós..
A lényeg, hogy 1,2m jött be a vendégektől, a szülőktől plusz 500e...
(92 fő) és kaptunk ajándkot is.. Kb 200e èrtkben
Szinte minden ismerősöm pluszban szállt ki a lagzibólm egyikünk sem gondolt volna erre, hisze nem ezért tartottuk mi sem, sőt kiemeltük, hogy nem az ajándékról szól..csak jöjjenek el..
A lényeg, hogy nem tudom tartották-e már lagzit, vagy a rokonsgban volt-e hogy ez a meglátásod
Tetro, te nem érted, hogy ne költsön az ember olyan pénzt, amije nincs.
Őszintén? Engem nem érdekel, ha valaki az esküvője miatt "mínuszban kezdi az életet". Az ő felelőssége, hogy annyit költsön, amitől nem kezd mínuszban.
Ha valaki meg akar hívni egy esküvőre, azért tegye, mert meg akarja osztani velem az örömét, ne azért, mert drága volt az asztaldísz, és az én pénzem hiányzik, hogy nullára jöjjenek ki.
42-es vagyok. Igen, már túl vagyok a saját esküvőmön, amire én pont annyit költöttem amennyit megengedhettem magamnak. A mi családunkban nem szokás ekkora összegeket ajándékozni, baráti körben pláne nem, a legjobb barátnőmnek egy sátrat vettünk annó (ők kérték), én tőle egy sk fotóalbumot kaptam. És igen, tegyük fel hogy 10e forint nem egy akkora összeg, de ha meghívnak családostul a 3 gyerekemmel, akkor az már 50 ezer lenne ilyen logikával ami 3 gyerek mellett azért nem kis pénz, ráadásul ez a számítás azt feltételezi hogy ugyanannyit adunk akkor is ha egy vidéki étteremben van a lagzi és akkor is ha egy bp-i helyen ami 3x olyan hosszú. Hozzáteszem vendégként ezt honnan tudjam előre.
Mint írtam a mi családunkban ez nem szokás de a férjemében igen, ott anyósom gondosan listát vezet hogy ők kinek mennyit adtak, illetve mi kitől mennyit kaptunk, és ennek megfelelően kalkulál. De ez ugyanúgy szívás mert ebből az van hogy ha közeli rokon házasodik, akkor az 50 ezer, de ugye manapság már nem fél évvel előre szólnak hanem csak két hónappal, és nekik bizony elég megterhelő ezt kigazdálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!