Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt adjak a barátnőmn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt adjak a barátnőmnek ajándékba az esküvőjére? 20ezer a tervem. Ez reális összeg? Nem tudom mennyit kell, illik. Még sosem voltam esküvőn.

Figyelt kérdés
2014. febr. 2. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
20%
Persze nagyanyádnak még a kaját vitték a lagziba nem pénzt.
2014. febr. 2. 23:31
 32/74 anonim ***** válasza:
66%

Soha nem kérnék senkitől pénzt, barátnőmtől pláne.

Szerintem nagyon undorító szokás az egész, mert "kifizetni, amibe kerülsz" az étteremben szokás. Vagy akkor kérhetem, hogy utalják vissza, amit nem fogyasztottam el, de "kifizettem"?

2014. febr. 3. 00:41
 33/74 anonim ***** válasza:
85%

"Lagziba illik ajándékot adni, de nem kell a vendégnek kifizeti az étkezését! Ezt csak újabban találják ki. "

valóban, régebben nem kifizették az ételt, hanem összeadták a tojást, tyúkot, süteményt... meg még rá az ajándékot is, a lagzin. Szóval nyugodj meg, akkor is "ki lett fizetve" a kaja, csak éppen természetben. Gondolkodjunk már, mielőtt ekkora marhaságokat leírunk.. -.-"

Kérdező! Teljesen jó a 20E ft, de én valami poénos formában adnám át, pl.:

[link]

[link]

ez a kis doboz nagyon jópofa

[link]

2014. febr. 3. 08:16
 34/74 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a 20ezer teljesen reális.
2014. febr. 3. 09:45
 35/74 anonim ***** válasza:
87%
Vagy vigyél 50 200 Ft-os kaparós sorsjegyet. Az csak 10e Ft és lehet nagyobbat nyer rajta, mint 20e. :-)
2014. febr. 3. 09:52
 36/74 anonim ***** válasza:
75%

Attól függ milyen jó barát és egyedül mész-e, mennyit engedhetsz meg magadnak...

Manapság 10.000 körül lehet kalkulálni egy főre a kaját-piát-terembérlést és díszítést, ami a színvonallal egyenes arányban emelkedik, nyilván.

Ha párral mész, akkor kb. 20000-rel 0-ra hozod ki magatokat.

Ha esetleg másban is tudsz neki segíteni, és szívesen tennéd, ajánld fel neki (díszítés, tervezés, előkészületek) persze csak ha tényleg jó barátnő.

2014. febr. 3. 10:35
 37/74 anonim ***** válasza:
88%

Tegyük fel engem a legjobb barátnőm meghív az esküvőjére, de mert mondjuk épp munkanélküli vagyok és csak egy 5000-est tudnék adni. Akkor inkább el se menjek és szégyelljem el magam a búsba?

A legjobb barátnő megérti a másik problémáit, és örül, hogy vele örülsz. Ha ez nem így van, akkor az ilyen nem barátnő. Szerintem az ilyen felül írja a mit illik nem illik témakört.

Nekem ha lagzim lesz nem leszek olyan fillérbaszó, hogy azt nézzem ki mennyit ad, hisz azért rendezem, hogy azok az embere, akik számomra fontosak jól érezzék magukat és osztozzanak az örömünkben.

Aki ebből pénzkérdést csinál, az meg ne rendezzen lagzit.

2014. febr. 3. 10:49
 38/74 anonim ***** válasza:
9%
Ha nem dolgozol 10et ha dolgozol 20-at adj. Mondjuk nálunk a 2005-ös esküvőmön volt aki 80-100-at adott, de ők gazdagok voltak... De a 20 ma a reális, amennyit illik adni...
2014. febr. 3. 10:52
 39/74 anonim ***** válasza:
78%

ma 10:49 Teljesen egyetértek! Egy lagzi arról szóljon az életem legszebb napját megosztom azokkal az emberekkel, akiket fontosnak tartok, hogy velem együtt örüljenek.

Én is pénzt adtam tavaly két esküvőn is unokatestvéreméknek (30-30 ezret +10-10 ezer a menyecsketáncba) a párommal ketten mentünk.

Viszont ha egy párnak az számít csak, hogy ki mennyit ad, s nem gondolnak bele, hogy lehet valakinek nem telik rá, mert akkor a rezsiket nem tudja befizetni a következő hónapban, az már nem a boldogságuk megosztásáról szól.

2014. febr. 3. 11:44
 40/74 tetro ***** válasza:
33%

11.44

mondjuk itt senki sehol nem írta, hogy ez elvárás lenne, vagy hogy ha ő házasodna, akkor ő elvárna... főleg hogy a legtöbb esetben, ahol én voltam, ott nem is lehetett tudni, ki mennyit adott.

ellenben vendégként azt gondolom, hogy ha a párt ünnepeljük, ezért ajándékozunk nekik. és ha mondjuk 1milliót költenek az esküvőre, aztán a végén összegyűlik 600ezer forint, az nem olyan nagy ajándék az életkezdéshez. ezért azt gondolom, hogy illik bedobni annyit mint a rád eső költségek. nem azért, mert elvárják, hanem mert te sem lennél boldog, ha az új életed mínuszba indulna. 10e Ft ráadásul ma nem számít túl nagy összegnek manapság...

2014. febr. 3. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!