Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vőlegényem felvetette, hogy írjunk házassági szerződést, de én nem akarok?
Figyelt kérdés
mind ketten jogászok vagyunk,ezzel azt érzem nem bízik bennem...és azért akarja!2014. jan. 30. 14:50
11/20 anonim válasza:
Ha jogász lennél, tudnán hogy megszívták azok akik nem írtak, 10-20 év múlva meg válás lett a vége. Írjatok, ma már sajnos ez elkerülhetetlen.
12/20 anonim válasza:
Szerintem ocs.ány dolog. Ha mindketten azonos végzettségűek is vagytok, te csak azzal viszel be kevesebbet, amíg otthon vagy a gyerekekkel. Azt akarja, hogy a gyerekvállalás miatt őt ne érje kár, csak téged?! Uis ami megvolt házasság előtt, amit ajándékba kap, vagy örököl, az úgyis az övé. Itt így csak erről lehet szó. Amúgy pedig ha szeretek valakit, nem sajnálom tőle azt sem, ha kicsit többet keresek. Furcsa.
13/20 anonim válasza:
Lehet, hogy csak házasodni nem túl sürgős neki.
14/20 anonim válasza:
én nem házasodnék olyannal, akivel nem értek egyet ebben a kérdésben. Akkor fog működni, ha a pár mindkét fele ugyanolyan gondolkodásmódú, vagy mindketten akarnak írni, vagy egyikük sem, különben súlyos bizalmi tüskéket hagy ez a dolog a kapcsolaton, legalább az egyik félben. másrészt felmerül a kérdés, hogy mi minden másban gondolkodtok még merőben ellentétesen...
15/20 anonim válasza:
Kérdező, neked mi hátrányod származna egy fair szerződésből, ami a kereseti arányban osztja a vagyont?
Szerintem annak, akinek nem a másik pénzére fáj a foga, semmi gondja nem származhat ebből.
16/20 anonim válasza:
U.i.: számomra inkább az lenne a gyanús, ha valaki vonakodna aláírni egy fair szerződést. Mert akkor valószínűsíthetőnek annak a félnek vannak hátsó szándékai, nem annak, aki egyszerűen gondoskodni akar arról, hogy egy esetlegesen bekövetkező válás fennállása esetén senki ne sérüljön és a pénzügyi része gyorsan és egyértelműen lemenjen.
17/20 anonim válasza:
Én ezt úgy gondolom, ha valaki szerződést akarna velem aláíratni, akkor inkább ne vegyen el, és akkor megkíméljük magunkat egy csomó plusz körtől. Pont. A házasság pl. vagyonközösség, ha ezt valaki nem akarja, minek akar házasodni? Most megértem, ha az egyik ilyen kőgazdag nem tudom mi a másik meg nem is dolgozik, és akkor rögzítik, válás esetén mit kap aki nem dolgozik, de most ezen felül???
18/20 anonim válasza:
Sokan megkergülnek ám, kapuzárási pánik és társai. Képesek az egész családi vagyont elherdálni egy másik nőre/pasira. Nem lehet az ilyesmit előre tudni, milyen lesz a másik 20-25 év múlva. Nem kell előre rettegni nyilván, de szerintem jogos, hogy akar szerződést. Számomra az lenne gyanús, ha nem akarná aláírni. Bűzlene a dolog.
19/20 anonim válasza:
Lényegesen eltér netán a keresetetek? Jogászként te is tudhatnád, hogy váláskor ez okozza a legnagyobb problémát, mikor a lóvén megy a vita.
20/20 anonim válasza:
Nagyon átlátszó ez a szöveg, hogy nem bízik benned és azért akarja.
Te meg a pénzére hajtasz, azért nem akarod.
Nem is értem egyébként. A házasság előtti vagyon különvagyon. Semmi köze sincs a házasság alatt szerzett vagyonhoz. Mert csak a házasság alatt szerzett vagyont osztják szét válás esetén. Legalábbis így tanították amikor én jogot tanultam...
Nem a házasság alatt szerzett vagyonra akar szerződést írni? Hogy mindenki azt kapja amit beleadott? Mert így lenne értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!