Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A vőlegényem nem érti meg,...

A vőlegényem nem érti meg, hogy NEM akarok templomi esküvőt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy gyerekkoromban majd' 10 évig valláskutatónak készültem, tehát kicsit máshogy állok ezekhez a dolgokhoz, mint az átlag. Nem ítélek el egy hitet sem, de úgy gondolom, kicsit àpszentség úgy követni valamit, hogy az ember nem tud róla semmit. Nekem ez fontos...

Nem vagyok keresztény, és bár érdekel maga a vallás, de nem szerdtem, nem vallom az elveit. Nem akarok olyan esküvőt, ahol az epveimmel ellentétes dolgokat kell mondanom, vallanom...nem èrzeném jól magam. Megjegyzem, a párom sem vallásos, de szerinte az olyan szép... Komolyan mondom, nem tudom, miért nem érti meg,hogy nem akarom.

2013. jan. 24. 12:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

hagyd a fenébe, majd csak talál magának olyant aki hajlandó :)

viccen kívül pedig: nem vagyok vallásos, egyik esküvőm sem volt templomban, de ha kérték volna engem nem zavart volna

2013. jan. 24. 12:52
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk sem volt templomi esküvőnk mégis szép volt. Ugyanúgy felvettem a ruhámat, ugyanúgy meghívtuk a rokonakat, barátokat. Talán kicsit többet lelkizett a két tanúnk, illetve édesapám is beszélt. Szóval igazán meghittre sikeredett. Ők ismernek, szeretnek minket. Mi sem vagyunk vallásosak, akkor miért hallgattuk volna ezt a fajta megközelítést? Azon kívül hogy értelmetlen, még egy óra unalom is lett volna. Nem akarok ezzel senkit megbántani, csak én így gondolom :)
2013. jan. 24. 12:52
 3/19 anonim ***** válasza:
26%

Esetleg próbáld meg te megérteni, hogy neki miért fontos.

A párommal beszélgettünk az esküvőnkről, egyikünk sem hívő. De kisiskolás korában házasodtak össze a szülei templomban, ezért ő is szeretne majd.

Ennyi a minimum, amiben dönthet a férfi is az esküvőben.

2013. jan. 24. 12:57
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
Nekem sem volt templomi esküvő. Pont ezért, mert képmutatásnak tartom, ha valaki nem hisz, és csak azért megy, mert az "olyan szép". És megígér ott ezer dolgot, amit esze ágában sincs betartani...
2013. jan. 24. 13:05
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Az anyakönyvvezető kimegy helyszínre is. Az is lehet nagyon szép. Vagy még egy alternatíva a szertartásvezető.

[link]

2013. jan. 24. 13:09
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

"Nem akarok olyan esküvőt, ahol az epveimmel ellentétes dolgokat kell mondanom, vallanom...nem èrzeném jól magam." - Kérdező, ez szerintem teljesen tisztességes álláspont, mondd el ugyanígy a párodnak, és kész. Senki sem rángathat az oltár elé, ha nem akarsz menni, ennyi.

(legrosszabb esetben közölném, hogy jó, részemről rendben van, de akkor előbb a pap találja meg előtte a megfelelő formulát, szertartást egy nem vallásos ember esketésére, és aszerint kérdezgessen, mert nem vagyok hajlandó eleve hamisan esküdni... ezt respektálnia kell)

2013. jan. 24. 13:16
 7/19 anonim ***** válasza:
17%

Végül hogy fogjátok eldönteni,hogy lesz-e templomi vagy sem?

Akik házasodni készülnek és elvileg szeretik egymást,azoknak tudniuk kellene kompromisszumot kötni.Ha már most nem megy,akkor mi lesz később?

2013. jan. 24. 13:18
 8/19 anonim ***** válasza:
18%

A párom ateista és katolikus,én szerettem volna templomi esküvőt ő nem.Megértettem őt és lemondtam róla mikor meggondolta magát és belement.Mint mondta tudta nekem ezzel mekkora örömöt okoz.

Végigcsinálta az egészet,megtanulta az imákat,gyónt, mindent.A szertartás alatt nem imádkozott,a kötelező szöveget elmondta és kész.

2013. jan. 24. 13:21
 9/19 anonim ***** válasza:
96%
#9 - és nem érezted közben a vallásod meggyalázásának, hogy valaki "szöveget mond fel", anélkül, hogy hinne benne? Mert nem tudom, én olyan ateistaként, aki egyébként még latinul is tudja a paternostert:), annak érezném, és azt gondolnám, hogy nem sértem meg a párom a saját hitében azzal, hogy részt veszek olyanban, ami neki komoly, nekem meg színjáték.
2013. jan. 24. 13:40
 10/19 anonim ***** válasza:
37%
10 az egész élet színjáték
2013. jan. 24. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!