A vőlegényem nem érti meg, hogy NEM akarok templomi esküvőt. Mit tegyek?
Tudni kell, hogy gyerekkoromban majd' 10 évig valláskutatónak készültem, tehát kicsit máshogy állok ezekhez a dolgokhoz, mint az átlag. Nem ítélek el egy hitet sem, de úgy gondolom, kicsit àpszentség úgy követni valamit, hogy az ember nem tud róla semmit. Nekem ez fontos...
Nem vagyok keresztény, és bár érdekel maga a vallás, de nem szerdtem, nem vallom az elveit. Nem akarok olyan esküvőt, ahol az epveimmel ellentétes dolgokat kell mondanom, vallanom...nem èrzeném jól magam. Megjegyzem, a párom sem vallásos, de szerinte az olyan szép... Komolyan mondom, nem tudom, miért nem érti meg,hogy nem akarom.
Én se hiszek semmiben (csak magamban),sosem akartam templomi esküvőt,templomba csak akkor megyek ha muszáj 8temetés,esküvő).
Párom sem túl vallásos,de a szülei azok,így párom szeretne templomit.
ennyin ne múljon a boldogsága,és a jó viszony a szüleivel,rábólintottam.
Legalább lesznek szép képek a csodaszép ruhámról.
hogy nem hiszek abban amit mondani kell? na buumm...
és nem érezted közben a vallásod meggyalázásának, hogy valaki "szöveget mond fel", anélkül, hogy hinne benne?
Nem,ha igy éreztem volna nem hagytam volna a templomi esküvőt.Sőt talán nem is jöttem volna össze a párommal.Ő tiszteletben tartja a vallásomat én tiszteletben tartom azt hogy ő nem hisz,ez csak igy működhet.
én vallásos vagyok,párom is az de nem járunk templomba,szívünkbe van a hitünk nem a pénztárcánkba amit a papnak adnánk.
Én is úgy vagyok hogy álszentség lenne ez tőlünk,hogy egész életünkbe nem értünk egyet a templomi pénzi lehúzásokkal és pont az esküvőnkön támogatnánk ezt?
Nagymamának mikor még élt helyjegyet kellett venni templomba meg kitudja miket.
Mond meg párodnak ez nem szépségről szól nem azért házasodik az ember templomba mert szép meg hangulatos.
Mikor a fő kérdést megláttam, nehéz helyzetnek gondoltam, mert ha valaki vallásos, annak fontos a templomi esküvő. Ha a párja meg nem vallásos, ő képmutatásnak, őszintétlennek érezheti, hogy részt vesz a szertartáson. Ilyenkor aztán nehéz eldönteni, ki engedjen, ki mondjon le arról, ami neki fontos.
De aztán megláttam, hogy a vőlegényed csak azért akar templomi esküvőt, mert szép, nem pedig a hite miatt, határozottan veled értek egyet. A templomi esküvőnek nem arról kéne szólnia, hogy csináljuk, mert jól néz ki és főleg nem ilyen indokkal a másikra erőltetni.
Nekünk volt templomi esküvőnk, de azért, mert én vallásos vagyok. A párom nem egy nagy vallásos, de nem is vallásellenes, úgyhogy nem volt ellenvetése. De úgy intéztük, hogy nem kellett semmilyen oktatásra járnia.
Nekem kicsit furcsa, hogy nem elég, hogy egyikőtök sem vallásos, neked ráadásul még az alapvető elveiddel is ellentétes a templomi esküvő, a vőlegényed mégis ennyire ragaszkodik hozzá. Így szerintem semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!