Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényemnek nem jelent semmit az esküvő, neki csak egy papír, amitől semmi nem lesz más. Viszont nekem nagyon sokat jelent, ezért nekem rosszul esik, ahogyan ő érez. Jogosan érzek így vagy el kellene fogadnom ezt a helyzetet?
Nyilván nem erőltetheted rá a saját akaratodat és nem is szabad. Viszont azt nem értem, hogy a kapcsolatotok alatt nem beszéltetek ilyen dolgokról, mármint, hogy neki mi a véleménye a házasságról, gyerekvállalásról stb. Mert szerintem az nem jó, ha ilyen "alap" dolgokban nem egyeztek.
Gyerekvállaláshoz hogy áll hozzá? Abban egyezik a véleményetek?
Kérdező (#6), na ezt a bejegyzésed mutasd meg neki, vagy mond el neki ugyanezt szó szerint, az meggyőző lesz:)
Értsd: ha ettől nem rohan el egyből, akkor tényleg imád...
"onnantól az egész világ és Isten előtt is egy család leszünk, és jöhetnek a gyerekek. :)"
És miért számít neked az, hogy a világ mit gondol? Ha esküvő előtt születne egy gyereketek, nem tekintenéd magad családnak, csak azért mert egy papír nem bizonyítja, hogy egy pár vagytok?
Miért számít sokaknak jobban a külvilág véleménye, mint a saját érzéseik amik papírral vagy anélkül így is - úgyis ugyanolyan erősek?
Jelzem nem a házasság ellen vagyok, én is szeretnék esküvőt. De nem hatalmas dínomdánommal egybekötve. Mert csak egy papírt kapok. Majd megünneplem a gyermekünk születését, mert jobb esetben az bizonyítja a szerelmet és az előrelépést. Nem pedig egy papír.....
" de egy szerelemből született gyermek mindig ott lesz"
Igaz, de egy gyerek sem köt össze, mint ahogy a házasság sem.
Nem köt össze, de szerintem több jelentőséggel bír egy vállalt gyermek mint egy papír.
Nem is arra céloztam, hogy egy életre összeköt bármelyik is. Egy gyermek felelősség, azt nem lehet csak úgy eldobni (jobb esetben)
Az, hogy valaki aláír egy papírt, sajnos a mai világban már nem bír akkora jelentőséggel, köszönhetően a rengeteg válásnak.
Egy papírnak nincs következménye, az egész életre, mert ha valami nagyon nem megy akkor elválnak, de egy gyerek kihat egy egész életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!