Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
S. O. S! Esküvő jövőhéten, segítség, valaki? (ekrü papír)
Ha Budapestiek vagytok, menjetek el ide, kismillió színű/vastagságú papír van, mi is innen vettük a papírt :)
Előttem már tanácsolták a Panton áruházat, én is azt javaslom, ott gyönyörű gyöngyházfényű papír kapható, de hozzáteszem, hogy figyelembe kell venni a nyomtató minőségét is a papírválasztáshoz. A tintasugaras nyomtató általában 180-220g/nm súlyú papírt, leginkább kézi adagolással bír elvinni. A lézernyomtató kicsit vastagabbal is elbír, de ott is csak kézzel adagolva a biztonságos, amellett a kartovastagsághoz be kell állítani a festék sütő henger hőfokát, minél vastagabb a papír, annál nagyobb hőfokra. Még annyit, hogy a fényes papíron gyakran elkenődik, a molyhos, rücskös papírra pedig nem tudja ráköpködni, sütni a festéket a nyomtató. És mindehhez tudni kell, hogy ezek a dolgok vékony, plöttyedt papíron nem elegánsak. Én mindenképpen javasolnék próbavásárlást, próbanyomtatással.
Idő-pénz, pénz-idő, kinek miből van több:)
Szerintem 170 grammos változatot vegyél, semmiképp ne a 250-est. Azért írom, mert tavaly volt ilyen megrendelésünk, hogy hozta a menyasszony a papírt, nem vitte ugyanis a nyomtatója otthon a 250 grammosat. Így végül mi készítettük el, az anyagköltséget természetesen beleszámolva, de szegény fölöslegesen vacakolt az utánajárással.
A vékonyabb papírnak az is előnye, hogy szebben lehet őket hajtani. A 170 grammos kétszer olyan kemény, mint a fénymásolópapír, így jó tartása lesz, pláne, hogy a méret is kicsi, így nem hajlik el.
papírbolt: panton, ahogy írták
Nyomda: www.digitalpress.hu, itt van alapból ilyen papír.
De otthon is nyomtathattok szép lapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!