Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a házasság csak egy papír?
hinni?
Szerintem nem egy papír, de csak annyi a jelentősége, mint amennyit a felek tulajdonítanak neki. Valaki csak evvel és valaki nélküle is tökéletesen boldog.
Egyrészt egy papír, másrészt azért kicsit több. 5 év (3 együttélés) után házasodtunk össze. Nem változott semmit a kapcsolatunk persze, de mégis jelent valamit az hogy ilyen formán elkötelezzük magunkat. Vége egy időszaknak, a párkeresésének, egymás megismerésének, felvállaljuk, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket, a másikat hibáival együtt elfogadjuk.
Persze egy gyerek, vagy akár egy közös tulajdon ennél sokkal nagyobb elkötelezettséget jelent, nálunk mégis ez volt a sorrend. Házasság, ház, gyerek. Már csak azért is mert a papír egyszerűbbé teszi a másik kettőt.
Szerintem ennek régen volt nagy jelentősége. A lányok szűzen mentek férjhez, házasság előtti szex szinte kizárt volt. Vagyis, ha egy férfi meg szeretett volna kapni egy nőt, feleségül kellett vennie.
A házasság nélküli "vadházasságban" (ma élettársi kapcsolat) élőket megvették, a házasságon kívül született gyerekeket "fattyúként" emlegették, rendes családba nem fogadták be. A házasságon kívül szülő nőket "megesett" lányoknak hívták, és megvetették.
Akkoriban valóban nagyon fontos szerepe volt, hiszen a hajadon 20-25 éven felüli nőket is megvetették, s vénlányoknak nevezték.
Ma már sokan nem tartják fontosnak.
A házasság nem csak egy papír. A papír csak igazolja a házasságot. Mindenkinek mást jelent, nekem pl. szent.
A házasságra azt mondani, hogy papír, kb. olyan, mintha az ember azt mondaná a gyerekére hogy egy megtermékenyített petesejt, ami szervezetté osztódott.
Így van, a házasság szentség, egy gyönyörű dolog.
Sokkal sokkal több mint egy papír!
Engem az élettársi szótól kiráz a hideg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!