Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a házasság csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a házasság csak egy papír?

Figyelt kérdés
Vagy hisztek benne?
2013. febr. 13. 13:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

hinni?

Szerintem nem egy papír, de csak annyi a jelentősége, mint amennyit a felek tulajdonítanak neki. Valaki csak evvel és valaki nélküle is tökéletesen boldog.

2013. febr. 13. 13:10
 2/14 anonim válasza:
74%
Én speciel hiszek benne, de csak akkor, ha két ember őszintén, tiszta szívből szeretik egymást. Anélkül az tényleg csak egy papír és úgysem lesz tartós. Én nagyon szeretnék esküvőt a párommal majd később, szerintem az egy pecsét a szerelemre :) Meg melyik nő ne álmodna egy csodás esküvőről, ahol mindenki csak őt csodálja...szerintem szép dolog!
2013. febr. 13. 13:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt egy papír, másrészt azért kicsit több. 5 év (3 együttélés) után házasodtunk össze. Nem változott semmit a kapcsolatunk persze, de mégis jelent valamit az hogy ilyen formán elkötelezzük magunkat. Vége egy időszaknak, a párkeresésének, egymás megismerésének, felvállaljuk, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket, a másikat hibáival együtt elfogadjuk.

Persze egy gyerek, vagy akár egy közös tulajdon ennél sokkal nagyobb elkötelezettséget jelent, nálunk mégis ez volt a sorrend. Házasság, ház, gyerek. Már csak azért is mert a papír egyszerűbbé teszi a másik kettőt.

2013. febr. 13. 13:13
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem az! A házasság az jogok, és kötelesség vállalása. Számtalan előnnyel jár. De aki ezt nem tudja felfogni, az érteni még kevésbbé fogja Itt nem a lagzi, meg a banzáj a lényeg. Sokan azt hiszik csak házasségnak
2013. febr. 13. 13:16
 5/14 anonim válasza:
14%
Szerintem meg részben igenis a csillogásról is szól. Ha arról nem szólna,akkor miért nem menne be minden pár magukban összeházasodni. Nyilván fontos része,főleg fiataloknál, akik először házasodnak, az is, hogy szép legyen, jó hangulatú, emlékezetes...én legalábbis nem egy egyhangú "IGEN"-el szeretném ezt elintézni...nekem biztos fontos lesz az is, hogy a saját igényeimhez mérten egy szép, jó, vidám ünnepséget rendezzünk.
2013. febr. 13. 13:21
 6/14 anonim ***** válasza:
24%
Kérdezd még meg 3×.
2013. febr. 13. 14:02
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek régen volt nagy jelentősége. A lányok szűzen mentek férjhez, házasság előtti szex szinte kizárt volt. Vagyis, ha egy férfi meg szeretett volna kapni egy nőt, feleségül kellett vennie.

A házasság nélküli "vadházasságban" (ma élettársi kapcsolat) élőket megvették, a házasságon kívül született gyerekeket "fattyúként" emlegették, rendes családba nem fogadták be. A házasságon kívül szülő nőket "megesett" lányoknak hívták, és megvetették.

Akkoriban valóban nagyon fontos szerepe volt, hiszen a hajadon 20-25 éven felüli nőket is megvetették, s vénlányoknak nevezték.

Ma már sokan nem tartják fontosnak.

2013. febr. 13. 15:11
 8/14 anonim ***** válasza:

A házasság nem csak egy papír. A papír csak igazolja a házasságot. Mindenkinek mást jelent, nekem pl. szent.

A házasságra azt mondani, hogy papír, kb. olyan, mintha az ember azt mondaná a gyerekére hogy egy megtermékenyített petesejt, ami szervezetté osztódott.

2013. febr. 13. 15:32
 9/14 anonim ***** válasza:

Így van, a házasság szentség, egy gyönyörű dolog.

Sokkal sokkal több mint egy papír!

Engem az élettársi szótól kiráz a hideg!

2013. febr. 13. 17:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem csak papír. Nem garantál semmit, sem azt, hogy jó férj, jó apa lesz, hogy nem fog megcsalni. Ha valaki szeret akkor ígyis úgyis szeret.
2013. febr. 13. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!