Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe került a fotósotok az esküvőre?
Kérlek benneteket, akinek már volt a közelmúltban esküvője, avagy akinek hamarosan lesz, legyen kedves megosztani velem, hogy mennyibe került a fotósotok!
Két ismerősöm is van, akik vállalnának komplett fotózást az esküvőmön, de egy kicsit durvának tűnő árat hallottam, ami talán Budapesten elfogadható, de egy vidéki kisvárosban én soknak tartom. Illetve mindketten kezdők, fiatalok még. Egyelőre direkt nem mondanám ki mekkora összegről van szó. Kíváncsian várom az infókat.
Azért az, hogy valaki pályázatokra is küld bizonyos képeket, nem jelent semmit. A legtöbb -pláne esküvős témakörben - pályázatokra érkező kép értékelhetetlen. :)
Ettől függetlenül a 7-es által írt összeg kb. reális egy közép-középalsó kategóriás fotós szolgáltatásaiért.
Nem a saját esküvőmön, hanem egy közeli rokonomén: 90.000-be került, profiként hirdette magát, de nem az volt. Rengeteg fotó rosszul fókuszált, rosszul "beállított" lett (értsd: lemaradó részletek, nem a megfelelő emberek vannak a középpontban, rossz térelosztás, rossz megvilágítás, stb.).
Pedig láttak tőle előtte mintát, fotókat, de sajnos csak a jobban sikerülteket.
Ma már azt mondják, inkább fizették volna a dupláját, csak jó legyen.
Egyébként ha írnál árakat + esetleg képfeltöltés-re raknál fel tőlük 1-2 fotót (névtelenül persze), lehet hogy meg tudnánk ítélni, megfelelő-e az ár és a minőség, vagy sem.
Nem tölthet fel fotót névtelenül, mivel a fotók a fotósok szellemi termékei így ez jogosulatlan felhasználásnak minősül a hazai törvények szerint, viszont szerintem akinek van weboldala az vállalja a képeit, tehát a weboldalaik linkjét nyugodtan írhatja a kérdező, ha nem szeretne ebből semmiféle problémát (sértődés, "Mé'raktadfel?!", stb...) akár privátban annak aki kéri.
Egyébként ezért szoktam azt javasolni a pároknak, hogy bárkit választanak, kérjék meg, hogy mutasson meg 3-4 teljes átadott anyagot, mert így láthatják, hogy mire számíthatnak az adott fotóstól, persze a körülmények függvényében azért változhat a fotós teljesítménye, de ezt meg le kell kommunikálni vele, hiszen azért van, hogy veletek együtt dolgozzon, beszéljétek meg vele, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy az adott színvonalat teljesítse, kérjétek ki a véleményét a teremelrendezésről, a kreatív fotózás időponjáról ha kell és ez nagyban könnyíti az Ő dolgát is és Ti is jobb képeket kaptok a végén. :)
Kedves 16-os!
Kérlek bocsáss meg, de a "nagy fotós" megjelöléssel még ha ironikusnak és cinikusnak is szántad (elnézést ha mégsem) találva érzem magam és sokkal inkább kíváncsiságból mint kötekvésből, de miből tudtad megállapítani, hogy megfelelő-e a felszerelése és honnan tudod, hogy mi a megfelelő? :)
Tényleg érdekel és ne láss iróniát a kérdésem mögé, valóban kíváncsi vagyok, hogy a nem szakmabeliek előtt mi az ami már megfelelőnek számít (nagy vonalakban).
Nos, ugye két ismerőssel beszéltem. Ők adnának valamennyi kedvezményt a kapcsolatunk végett, de egyelőre még nem tudtam dönteni, hogy bevállaljuk-e őket, vagy inkább egy profira bízzuk. Fiatalok még, néhány esküvőn vannak csak túl. Más rendezvényeket is fotóznak, láttam már képeiket, de árban ezek szerint, akkor majdnem mindegy. Igyekszek még kicsit körbekérdezni.
Mi komplett fotózást szeretnénk, a szertartásokról és a lagziról is, illetve néhány beállított fotót. Az egyikőjük első sorban Budapesten dolgozik, ő azt mondta 150-ért vállal általában, nekünk 110-120 körül megcsinálja, megbeszéljük. A másikójuk még mindig abban a vidéki kisvárosban dolgozik, ahonnan mi származunk a párommal és ahol az esküvőt tartani szeretnénk, ő 95 ezret mondott (nekünk ennyi). Ebben mindkettejüknél benne van egy 200 fotós album, illetve egy DVD ugye a teljes anyaggal.
Mivel ezek voltak az első érdeklődéseim, először kicsit a szívemhez kaptam, de akkor ezek szerint ez abszolút nem drága. Nagyon elszállni nem akarok az árral, jó lenne felső hangon megúszni 150 ezer forintból és ezért cserébe, ha nem is profi képeket kapni, de olyanokat, amikre később szívesen ránézünk.
Linkelni nem szeretnék, ne haragudjatok, sem itt, sem privátban. Sosem tudni nem járnak-e erre az illetők és nem szeretnék problémát a kérdésem kiírása miatt. A referenciájukba úgy is csak a szinte tökéletes képeket teszik fel szerintem, úgyhogy nem gondolnám mérvadó.
A városban egyetlen profi fotósról tudok csak, a héten igyekszek tőle is egy árajánlatot bekérni, aztán meglátjuk.
Egyébként az esküvő június közepén lesz, ez úgytudom "előszezonnak" számít esküvők szempontjából is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!