Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a baj azzal, ha valaki nem akar megházasodni?
Minket a párom családja akar mindenáron összeadni :D Mert már régóta együtt vagyunk (5 év), meg különben is mit fognak szólni bölcsiben,oviban,isiben stb (van egy lányunk)
Anyós kijelentette, hogy márpedig nagy lagzit akar, mert mulatni akar, de persze a szokás szerint a lány szülei állják.
Na bumm. Menjen férjhez, ha mulatni akar én meg azt mondom. Nekem a párom a férjem, én pedig a felesége vagyok. Egy lakásban élünk, egy háztartásunk van, közös gyerekünk. Nekem a házasság nem egy papírt és egy társadalmi elvárást jelent. :)
Amúgy meg szamáreffektus minél inkább húznak annál inkább állok ellen. :)
csakis az utolsónak:
én azt nem értem, hogy neked miért jobb vagy több az, ha valaki össze van házasodva? csak azért összeházasodni, mert így SZOKÁS, így van RENDJÉN? Ki mondta ezt a hülyeséget? Szerintem te vagy a buta és csökönyös szamár, hogy foggal-körömmel ragaszkodsz egy olyan dologhoz, aminek annyira sok értelme nincs, az életünk se lesz szebb tőle. Max galibát okoz egy idő után, ha már nem akar együtt lenni a 2 fél. TE miért nem tudod elfogadni, hogy valaki leélje az életét egy emberrel házasság nélkül? Ez is ugyanolyan értékű, mintha házasságban élne, sőt, talán még értékesebb, mert itt nem kell bizonygatni formalitásokkal, hogy te aztán hozzám tartozol asszony, stb. Amit leírtál, kábé akkora marhaság, mint rákényszeríteni valakire a kereszténységet, mert az úgy van rendjén, és ettől lesz több, meg mások se fogják kinézni..
Én 6 éve vagyok együtt a párommal, nem akarok házasodni, mert nem látom értelmét (és ettől nem gondolom magam faszagyereknek-ez is mekkora baromság). Szeretem, szerintem ez a lényeg.
Egyébként semmi bajom a házasokkal, vagy akik erre vágynak, ez magánügy szerintem, és nem nézek le senkit emiatt, miért kéne?
csak az ostoba hittérítőket nem tudom elviselni.
azért remélem, szamaras kollégánk tudja, hogy a kereszténység előtt is létezett már a házasság intézménye.
várom a további hozzászólásokat, köszönöm az eddigi véleményeket! :)
09:40-es hát igen, mondhatjuk ha nincs szamár jó a ló is? :P
Egyébként ne már , hogy mások mondják meg mit kell tennem a saját életemmel! Vagy adjanak rá pénzt!
Mert azért hogy mulasson a rokonsága, ne már a mi vésztartalékainkat élje fel! Mert ha ugyebár nem hívsz vendéget akkor ott a sértettség. Úgyhogy kisbabásként igenis jogom van a szamáreffektushoz! Inkább költöm pelenkára, kisruhákra, meg oltásra, mint hogy az anyósom és a bandája elegye eligya a pénzem!
Tisztelt kérdező igen, tudom, hogy volt. De annak idején pl.Egyiptom akkor számított egy nő és egy férfi házasnak, ha egy fedél alatt éltek és közös háztartást vezettek. Na ugye. :)
Ja egyébként köszönöm a lepontozást
szamaras
sziasztok!én megértem mind a két pártot is. :)
én pedig szerény véleményem szerint azt mondom hogy nekem nem okoz gondot az sem ha elvesz azt sem ha nem vesz el a párom.az én boldog vagyok így is úgy is.az én családom számára annyira nem fontos a házasság,a pároménak viszont igen.ők úgy tartják ha vkinek komoly kapcsija van vkivel akkor kössék össze az életüket,de ez nem szabály hanem hagyomány náluk.párom egyszer szeretné pedig férfi.ha anyagilag egyszer úgy fogunk állni akkor megteszem hogy hozzámegyek,addig meg élek vele úgyanolyan boldogan mint majd az esküvő után!
11:00-nek
Ez a hsz-od csak azt bizonyítja, h mennyire primitív vagy. Ha nem csak elolvasod, de értelmezed is amit írtam akkor rájöhetsz, h igazam van. Idézzed azt a mondatot esetleg szövegrészt, ahol azt állítottam, hogy a házasság lehet csakis a boldogság záloga? Nah és elmondom neked piciszivem, először is azt, hogy én hülyékkel nem fogok vitába szállni mert tudom, hogy legyőznek a rutinjukkal. Másodszor, én a véleményemet és a házasság intézményének pozitív oldalát írtam le, nem azt hogy CSAK (remélem érted is nem csak látod!!!) házasságban lehet boldogan élni. A legkevésbé sem érdekel, h te hogy éled le az életed. Vagy bárki más. Részemről azért kezdődött ez a vita
Elkülönítve leírom, így talán könnyebb lesz értened:
Miért vannak olyan sokan a házasság ellen?
Nos ebből alakult ki ez a kis vita, köztem és mint már kiderült; csóró válaszolók között.
Nah már most mindenki a KÖLTSÉGET és a PAPÍRT látja benne. Pedig értelmes ember tudja, h a házasság nem kizárólag erről szól. Sőt ezek csak ESZKÖZÖK.
Közbe még egyszer leírom, hátha azóta elfelejtetted:
A HÁZASSÁG NEM FELTÉTELE A BOLDOG PÁRKAPCSOLATNAK!
Nah most, h ezt megint eszedbe juttattam, és remélem el is gondolkozol rajta, akkor mondom tovább:
A házasság hagyomány, az emberi kultúra szerves része. Attól, h ezt te nem tudod, még nem feltétlenül rossz dolog. Ez kérlek TÉNY.
Azért mert, nincs rá pénze valakinek az magánügy. Tartsd meg a magánügyeidet magadnak! Ez inkább az eszem-iszom válaszolónak szólt!
Attól, h te valamit baromságnak tartassz, még nem feltétlenül az. Most, h vettél egy nagy levegőt leírok neked vmit:
A HÁZASSÁG NEM FELTÉTELE A BOLDOG PÁRKAPCSOLATNAK!
Remélem, most már tudatosult benned. És még egyszer megkérnélek arra; már ha olvasod még ezt egyáltalán; emelj ki az eddigi hozzászólásaimból olyan részeket ahol én azt mondtam volna h bűn és anélkül nem lehet teljes élete az embernek.
A házasság egy nagyszerű dolog. És mint olyan, örülni kéne neki nem pedig lehurrogni.
Egy észrevétel és egy tanács: Ha te ennyire ellene vagy a házasságnak, hogy egy fityinget sem költessz rá, meg csak papírról szól, akkor gondolom egyik hozzátartozódat sem fogod eltemettetni. Az is pénzbe kerül, papírral jár és hagyomány. Csakis a hasonlóság kedvéért írtam le a temetést, semmi rosszindulat nincs mögötte.
Értetted az előző szövegrészt? ÉSZREVÉTEL ÉS TANÁCS
Most, h értelmezted az egész szöveget, szeretném kijelenteni, h térítsen téged az akinek 6 anyja van ;)
u.i:A HÁZASSÁG NEM FELTÉTELE A BOLDOG PÁRKAPCSOLATNAK!
Tisztelettel: a lovas :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!