Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a baj azzal, ha valaki nem akar megházasodni?
Nincs ezzel semmi baj. Szerintem csak azért mondják, mert Ők viszont nem tudják párkapcsolat/házasság nélkül elképzelni az életüket. Nekik ez fontos és talán nem tudják megérteni, hogy másnak nem az. :)
Bár hozzá teszem nekem fontos, de megértem azokat akiknek nem.
Ilyet én is hallottam rendszeresen. Szépn mindenkinek elmagyaráztam hogy nem lesz mert nincs annyi pénzünk, hogy olyan esküvőnk legyen mint amire vágyunk, de ha kifizeti akkor már megyünk is az oltárhoz :)
Na azóta mindenki tudomásul vette, hogy nem lesz és kész :)
Mindenki úgy él ahogy neki tetszik,amíg egyedül van.Egy párkapcsolatban meg kompromisszumokat kell kötni,hogy mindkét félnek megfeleljen.Nekem sincsen bajom a vadházasságban élőkkel,azonban én mégsem szeretnék így élni.Nekünk a férjemmel igen is van jelentősége ha úgy tetszik a papírnak,fontos,hogy törvényesen is egymáshoz tartozunk,hogy a gyerekeinkkel hivatalosan egy család vagyunk.Nekünk nem mindegy,hogy úgy mutatjuk be valahol a másikat,hogy..izééé élettársam..hm..párom..kedvesem...nem,Ő a FÉRJEM ÉN A FELESÉGE!!Nekünk ennek van jelentősége,nem is kevés.
A házassághoz komoly elhatározás,komoly és igazi mély érzések szükségesek ahhoz,hogy a 2 fél eddig eljusson,úgy érezze egy életre össze tartoznak.Felelősséget kell tudni vállalni egymásért,a boldogságunkért a családunkért.A házasság elkötelezettség,amikor nem a saját önös érdekeim számítanak csak,hanem a páromé a társamé,a közös életünk a gyerekeink,a családunk.Legalábbis így kellene lennie,bár sajnos sok a meggondolatlan felelőtlen ember.
A házasság a törvény és a hagyomány szerint egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége. Nem kötelez rá semmi, de ez a hagyomány. Ha marslakó lennél, még meg is érteném. Ha egyedülálló akarsz lenni, az a te dolgod, bár ez leginkább a "ki ha én nem" nőkre jellemző. Vadházasság nincs, élettársi viszony van, amit a jog is másképp kezel, mint a házasságot. A házasságot ceremónián keresztül kötik meg (esküvő). És természetesen az egyháznak is van köze hozzá. Lényegében keresztény kultúra van szerelmetes hazánkban. Több ezer éves hagyomány és még senki nem halt bele. Természetesen abba sem h hajadon maradt egész életében. Összefoglalva a házasság két ember (férfi és nő) "szövetségre" lépése, ami után gyrmekeket nevelnek, együtt leküzdik az akadályok és így tovább ^^
u.i.: De sajna vannak rossz házaságok is :(
Szerintem attól, hogy valaki nem akar megházasodni, még élhet komoly és igaz életet a szerelmével, sőt, életük végéig együttélhetnek, gyerekestől. Én meg ezt gondolom. Én sem akarok házasodni, mert én csak a papírt meg a sok pénzt meg a muszájt látom benne. Szerintem nem kell házasság ahhoz, hogy 2 ember egymás felé elkötelezett legyen és figyelmes. 6 éve vagyok együtt a párommal, nekem ez bőven elég, és ha úgy érezzük, majd lesz gyerek is, nem tartjuk fontosnak, hogy összeházasodjunk. Persze, aki ezt fontosnak tartja, azzal sincs semmi gond, bár az tény, hogy nem értem meg azokat a nőket, akik egyfolytábn azon görcsölnek, mikor kötik már be a fejüket.
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!